Görüş Bildir
Haberler
AK Partili Belediyeye Kayyum Atandı

AK Partili Belediyeye Kayyum Atandı

Emre Ordu
13.10.2022 - 11:59 Son Güncelleme: 13.10.2022 - 13:22

Afyonkarahisar’da Gebeceler Belediye Başkanı Hüseyin Toğulluk’un ruhsatsız silah taşıma suçundan ceza alması sonrası mazbatası iptal edildi. AK Partili meclis üyelerinin yeterli çoğunluğu sağlayamadıkları için katılmadıkları meclis toplantılarından da sonuç alınamadı. Bunun üzerine Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ali Rıza Çalışır belediyeye kayyum olarak atandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sözcü'den Müslüm Evci'nin haberine göre, Afyonkarahisar merkeze bağlı Gebeceler Belediye Başkanı Hüseyin Toğulluk ruhsatsız silah taşıma suçundan ceza alınca mazbatası elinden alınarak belediye başkanlığından alındı.

Sürecin ardından MHP'li meclis üyeleri kendi aralarında bir başkan seçmek istedi ancak AK Partili meclis üyeleri toplantılara katılmadı.

Belediye meclis üyeleri yeni belediye başkanını seçmek için 3 kez toplansa da yeterli çoğunluk sağlanamadı ve belediye başkanı belirlenemedi.

MHP'li meclis üyeleri istifa etmişti

Bunun üzerine geçtiğimiz günlerde MHP'li meclis üyeleri AK Partililerin belediyeye kayyum atamak için baskı yaptığını ileri sürerek partilerinden istifa ettiklerini ve yollarına bağımsız olarak devam edeceklerini duyurmuş, AK Partili belediye meclis üyesi de kendilerine destek vermişti.

CHP hukuki süreç başlatmıştı

CHP hukuki süreç başlatmıştı

Belediye Meclis üyeleriyle birlikte açıklama yapan CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal'da halkın iradesinin yok sayıldığını ve AK Partililerin hukuka aykırı davrandıklarını gerekçe göstererek konuyla ilgili hukuki süreçleri başlattıklarını açıklamıştı.

Kayyum atandı

Tüm karşı çıkmalara rağmen AK Partililerin istediği olduğu ve belediyeye kayyum atandı. Gebeceler Belediyesi'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Sayın Valimiz Doç.Dr.Kübra Güran Yiğitbaşı’nın tensipleriyle Belediye Başkan Vekili olarak belediyemize atanan sayın Vali Yardımcısı Ali Rıza Çalışır bu gün itibariyle görevine başlamıştır. Kasabamıza jayırlı uğurlu olsun inşallah” denildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
12
7
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Hızı alamayıp kendi belediyelerine mi kayyum atamışlar ? :D

Resho

Gerçekten ülkede Adalet olsa şu an Kayyum atanmayan nadir hükümet belediyesi olur. Savcı sayan bundan birkaç ay önce keleşlerle halkın arasında gezmedi mi, h... Devamını Gör

İronici

Arkadaşlarına pay vermeyip, tek başına yemeye kalktıysa demek ki