Görüş Bildir
Haberler
Ağaoğlu: Doların 2 TL'yi Geçmesi İyi Olur

Ağaoğlu: Doların 2 TL'yi Geçmesi İyi Olur

Batuhan Oruç
22.08.2013 - 14:46 Son Güncelleme: 22.08.2013 - 16:18

Ağaoğlu: Doların 2 Tl'yi Geçmesi İyi Olur

Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, doların son dönemdeki yükselişiyle ilgili ilginç bir yorumda bulundu

Finans Cafe Programına Melda Yücel Kocaalp'in sorularını yanıtlayan Ağaoğlu, 'Ucuz döviz Türkiyenin başına her zaman bela olmuştur. Özellikle cari açığın yüksek olduğu dönemde ucuz dolar Türk ekonomisinin her zaman önünde olan bir riskti' dedi.

Paniğe neden olacak bir gelişme görmüyorum' diyen Ağaoğlu, 'Hatta 2 liranın biraz üzerinde olması uzun vadede Türkiye'nin lehine diye düşünüyorum. Cari açığı rahatlatır' dedi.

Döviz piyasasındaki asıl sorunun kurun oynak seyretmesi olduğunu belirten Ağaoğlu, 'İnsanlar karanlıktan niye korkar? Önünü göremediği için korkar. Bu şekilde aşırı oynaklık tabii ki insanları tedirgin ediyor' şeklinde konuştu.

Türk ekonomisinin üretim kabiliyeti olan dinamik bir ekonomi olduğunu söyleyen Ağaoğlu, 'Çok büyük bir risk olduğunu düşünmüyorum. Temkinli iyimserim' dedi.

DÖVİZLE BORÇLANAN İNŞAAT ŞİRKETİ ÇOK AZ



Kurun düşük olduğu zaman borçlanılarak başlanan projelerin şimdi yükselen kurdan nasıl etkileneceği sorulduğunda Ağaoğlu, bu konunun açıdan değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Bir yanda yap-sat projelerin, diğer yanda da üçüncü havalimanı gibi uzun dönemli projelerin olduğunu söyleyen Ağaoğlu, konut sektöründe dövizle borçlanıp inşaat yapan şirketin çok az olduğunu söyledi.

Sektörde genelleme yapmak yerine her projeyi ayrı değerlendirmek gerektiğini belirten Ağaoğlu, projelerin ayrı ayrı ele alınmasının daha doğru olacağını söyledi.

Ağaoğlu, kendi şirketinde dövizle kredi kullanımının toplam iş hacmine bakıldığı zaman yok denecek kadar az olduğunu kaydetti.

İnşaat sektörünün 2 milyonun üzerinde sigortalı çalışanı olan bir sektör olduğunu söyleyen Ağaoğlu, sektör istihdamında mevsimsel olarak düşüş olabileceğini söyledi.

Konut kredisi faizlerinde bir dalgalanma yaşandığını söyleyen Ağaoğlu, faizlerin son dönemdeki artışla yüzde 0,6'dan yüzde 0,8'e çıktığını belirtti.

MASLAK 1453 KİBİRLİ BİR PROJEDİR



Maslak 1453 projesiyle ilgili takındığı tavır için kibirli olduğu yönüne yapılan yorumlara Ağaoğlu, 'Orada kibirli olan Ali Ağaoğlu değil projenin kendisidir' şeklinde yanıt verdi.

Kaynak: http://ekonomi.milliyet.com.tr/agaogl...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0