Görüş Bildir
Haberler
Adana Belediye Başkanı Zeydan Karalar: 'Açılmayan Sondaj Kuyularına 5 Milyon TL Ödenmiş'

etiket Adana Belediye Başkanı Zeydan Karalar: 'Açılmayan Sondaj Kuyularına 5 Milyon TL Ödenmiş'

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, MHP dönemine ilişkin milyonlarca liralık usulsüzlükler bulunduğunu ifade etti. İçme suyu ihtiyacı için açıldığı söylenen kuyuları incelediklerini belirten Karalar, 35 kuyunun hiç açılmadığını tespit ettiklerini söyledi. Belediye Başkanı Karalar, 'Açılmayan kuyulara 5 milyon 267 bin TL ödenmiş' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP'li Adana Belediye Başkanı Zeydan Karalar, aldıkları tasarruf tedbirlerini açıkladı. Bir yandan da önceki döneme ilişkin usulsüzlük iddialarını paylaştı. İçme suyu ihtiyacı temini için açıldığı söylenen sondaj kuyularını incelediklerini belirten Karalar, açılmadığı halde parası ödenen kuyular tespit ettiklerini söyledi:

'76 kuyu açımı için ihaleye çıkılıyor. 12 milyon TL bedeli var. Kuyuların sadece 35’ine ulaştık, geri kalanları yapılmamış ama yapılmış gibi fatura edilmiş. Üzerine sadece beton dökmüşler. Açılmamış kuyulara 5 milyon 267 bin lira harcanmış”

"Diğer kuyular da inceleniyor"

Araştırmaların devam ettiğini vurgulayan Karalar, 'Öbür 41 tanesine daha bakacağız. Muhtemelen bu 'açıldı' denilen 35 sayısı daha yukarıya çıkacak” diye belirtti.

"Kullanılmayan kiralık araçlar vardı"

"Kullanılmayan kiralık araçlar vardı"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Karalar, belediyenin kiraladığı araçlara dikkat çekerek “Her ay 2 milyon tasarruf ettik, yılda 24 milyon tasarruf yapıyor” dedi. Kiralanan araçlarda kullanılmayan kiralık araçların bulunduğunu tespit ettiklerini belirten Karalar, “Bu araçları iptal ettik” dedi.

Aynı zamanda kiralık araçlara ilişkin zorunlu hizmetlerin verilmediğini de tespit ettiklerini ifade eden Karalar, araçları veren firmanın vermesi gerektiği ancak vermediği yan hizmetleri düzelterek 4 milyon 145 bin lira kar ettiklerini kaydetti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
225
156
8
5
5
5
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kzlt

Taşına toprağına ölürüm belediyem. Soyulmamış belediye bırakmazlar, yıllardır yolsuzluklar belgeleriyle ispatlanır ama hesap veren ceza alan çok nadirdir. Ç... Devamını Gör

gok.han

sasirdik mi ? biz yillarca söyledik de simdi kanitlanmis oldu. degisen bisey olacak mi, hayir. cünkü onlar yol yaptilar be yaaa

Lestat

Biat kültürünün kanser gibi yayıldığı güzel ülkemde bu tarz bilgilendirmelerin yapılması gayet güzel fakat bu kemikleşmiş ve kırılması neredeyse imkansız ola... Devamını Gör