Görüş Bildir
Haberler
ABD Ordusu, 57 Farklı Lehçede Küfür Edebilen Robotları Hedef Olarak Kullanmaya Başladı

ABD Ordusu, 57 Farklı Lehçede Küfür Edebilen Robotları Hedef Olarak Kullanmaya Başladı

Atış talimlerinde sabit ya da belli bir doğrultuda hareket eden hedefler kullanan ABD ordusu, hedef olarak saatte 17 km hızla hareket edebilen ve 57 farklı lehçede küfür edebilen robotları kullanıyor. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Intependent Türkçe'nin haberine göre ABD ordusu, hareket edebilen ve 57 farklı lehçede küfür edebilen robotlarla talim yapıyor. 

Marathon Targets adlı Avustralya merkezli şirketin tasarladığı robotlar dört tekerlekli bir gövde üzerinde çalışıyor ve bunlar askeri sınıf Segway’lerde bulunan ağır gövdelerle aynı.

Şirketin Kuzey Amerika bölgesi başkanı Ralph Petroff, robotların navigasyon için lazer sensörü kullandığını, konuşma veya silah sesi gibi askeri efektler için hoparlör taşıdığını belirtirken sürücüsüz araçtakilere benzer teknolojilere sahip olduğunu söyledi. Petroff, sözlerine şöyle devam etti:

'Robotlar düşman gücü, sivil görgü tanığı veya insan kalkanı haline gelen rehine olarak davranabilir. Son derece verimli elektrik motorları ve pilleri, yaklaşık 225 kilogramlık robotları insan hızında hareket ettirebilir. Yaralandıklarında kaçıp sızlanabilir ve hatta ‘öldürüldüklerinde’ çığlık atıp düşebilir.'

ABD ordusunun talimi böyle görüntülendi 📹

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
3
2
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bilirkişi Raporu

Ben de yapay zeka olsam ben de insanlığı yok ederim. Robota yüklediğiniz koda bakın bi. Zeka kazanırsa .......'nızı beller.