Görüş Bildir
Haberler
ABD Dışişleri: 'Ateşkes Tüm Suriye İçin Geçerli, Türkiye Kararı Yeniden Okusun'

ABD Dışişleri: 'Ateşkes Tüm Suriye İçin Geçerli, Türkiye Kararı Yeniden Okusun'

Emre Ordu
28.02.2018 - 00:25 Son Güncelleme: 28.02.2018 - 08:33

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin geçtiğimiz cumartesi günü, insani yardımların yapılabilmesi için aldığı 30 günlük ateşkes kararının tüm Suriye'yi kapsadığını söyledi. Sözcü, Suriye'de Zeytin Dalı Harekatı'nı sürdüren Türkiye için, 'BMGK'nın aldığı ateşkes kararını yeniden okumalarını tavsiye ederiz' dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Türkiye'ye, geçtiğimiz cumartesi günü BMGK'nın 15 üyesinin oy birliğiyle aldığı ateşkes tasarısını 'iyice okuma' tavsiyesinde bulundu.

"IŞİD, El Kaide ve El Nusra Cephesi ateşkesin dışında"

"IŞİD, El Kaide ve El Nusra Cephesi ateşkesin dışında"

Suriye'de ateşkes kararının Suriye'nin bütününde geçerli olduğunu söyleyen Nauert, karara imza atan tüm BMGK üyesi ülkeleri saydıktan sonra, 'Rusya ateşkes kararına evet oyu vermesine karşın, Esad rejimine desteğini sürdürmekte. Bu, büyük bir sorun. Ateşkes 'insani yardım' kapsamında tüm ülkeyi kapsıyor. Yalnızca IŞİD, El Kaide, El Nusra Cephesi ve bunlarla ilgili grup ve kişiler ateşkes kapsamı dışında' dedi.

"Türkiye bu mutabakatı iyice ve yeniden okumalı"

"Türkiye bu mutabakatı iyice ve yeniden okumalı"

Nauert, 'Türkiye'nin Afrin harekatının ateşkes kapsamında olup olmadığı' sorusuna verdiği yanıtta, 'Türkiye bu mutabakatı iyice ve yeniden okumalı. Karar, 30 gün boyunca Suriye'nin her tarafında ateşkesi öngörüyor. Türkiye'ye, BMGK'nın aldığı ateşkes kararını yeniden okumalarını tavsiye ederiz' diye konuştu.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
163
63
15
12
5
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
görüncek adam

Birisi ABD'ye söylesin TSK El-nusra ve El - kaide bağlantılı gruplarla yanyana yürüyor İdlib'te. Askeri düşürdükleri duruma bakın. Geçenlerde İdlib'te asker ... Devamını Gör

Zamanında az çektirmedi bu islamcılar radikalciler hepsinin temizlenmesi gerekir bu konu da hiçbir anlaşma olmamalı kayıtsız şartsız öldürülmeleri gerek zama... Devamını Gör

eski-acik

Çok fazla terörist kaybettiler bir şekilde toparlamaları ve silah yardımı yapmaları gerek bunun en iyi yolu ateşkes yapmak. Tabi bu ateşkes sırasında esed il... Devamını Gör

1913

resimli yapsaydınız iyiydi.kim okuyacak sizin riyakar ateşkesinizi.işid dışındaymış.bizim için de ypg dışında.terörle mücadelenin ateşkesi olmaz.