Görüş Bildir
Haberler
AB: 'Türkiye'ye 3,5 Milyar Euroluk Destek Afganları da Kapsıyor'

AB: 'Türkiye'ye 3,5 Milyar Euroluk Destek Afganları da Kapsıyor'

Avrupa Birliği (AB) kaynakları, son dönemde artan Afgan mülteciler nedeniyle Türkiye'ye ek bir ödeme yapmayı planlamadıklarını aktardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraf: Şebnem Coşkun / AA

AB geçtiğimiz hafta, Taliban baskısı ve ekonomik sebeplerle Afganistan'dan kaçan düzensiz göçmenleri durdurmak için Kabil hükümeti ve civardaki komşu ülkelere maddi destek sağlayacağının işaretini vermişti.

Detaylar 👇

Devlet hazinesine aktarılmıyor

Devlet hazinesine aktarılmıyor

Fotoğraf: Cem Genco/ AA

Haziran ayındaki AB zirvesinde Türkiye ile 2016'da imzalanan Göçmen Geri Kabul Anlaşması'nın yenilenmesi ve Türkiye'ye topraklarında bulunan göçmenler için 2024 yılına kadar 3,5 milyar Euro yardım yapılması kararı alınmıştı.

AB'nin planına göre, toplamda 5,77 milyar euroluk paket, Türkiye, Ürdün, Lübnan ve Suriye'de hükümetlere değil, insani projeler gerçekleştiren sivil toplum örgütlerine verilecek.

Yaklaşık dört milyondan fazla sığınmacı ile dünyada en fazla mülteciye ev sahipliği yapan Türkiye'de hükümet, temel hizmetler için bugüne kadar 40 milyar dolardan fazla para harcadığını söylüyordu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
20
7
3
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mertens

Lann kazıklanıyoruz bu Afganlar planda yoktu sadece Suriyeliler vardı, hadi Afganları toplayıp geri gönderin

Putler

Madagaskar, Gine-Bissau, Sierra Leone, Swaziland, Gabon ve Burkina Faso'luları kapsamıyor mu AB? Ayıp gerçekten, adamlar yolda kaldı sizin yüzünüzden.

Develop ER

Paralarını almayın Salık verin şunlara bi siktirsin gitsinler Sokakta yol soracak adam kalmadı siri bile Arapça konuşmaya başladı benle!!