Görüş Bildir
Haberler
8 Yaşındaki Çocuğa Polis Dayağına 100 Bin TL Tazminat!

8 Yaşındaki Çocuğa Polis Dayağına 100 Bin TL Tazminat!

Ulaş
10.11.2022 - 01:03

Mersin'de 8 yaşındaki çocuğun polis tarafından darbedilmesine ilişkin Anayasa Mahkemesi'nde görülen davada 'hak ihlali' kararı verildi. Mahkeme ayrıca mağdur çocuğa 100 bin TL manevi tazminat ödenmesine ve polisin yeniden yargılanmasına hükmetti. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çocuğu tekme ve yumrukla dövmüştü...

Çocuğu tekme ve yumrukla dövmüştü...

11 Eylül 2013 tarihinde polisler ile çocukları kaynaştırmak için açılan merkezde O.D. isimli polis memuru bir çocuğu tekme ve yumruklarla dövmüştü. Olayın ardından polis, kasten yaralama suçundan 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. Fakat mahkeme hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına kanaat getirmişti.

AYM kararı bozdu ve yeniden yargılama istedi.

AYM kararı bozdu ve yeniden yargılama istedi.

Evrensel'den Metin Taşkıran'ın haberine göre, ailenin yeniden yargılama taleplerinin karşılıksız kalması üzerine dosya AYM'ye taşındı. 

AYM, mağdur çocuğa 100 bin TL tazminat ödenmesine karar verdi. Mahkeme ayrıca polis hakkındaki davanın yeniden görülmesine de karar verdi. 

Hükmün açıklanmasının geri bırakılması (HAGB) kararı verilmesinin eziyet yasağının maddi ve usul boyutunda ihlal ettiğini belirtilen AYM kararında şu ifadeler kullanıldı:

'Kötü muamele faili O.D hakkındaki hapis cezasına ilişkin HAGB kararı sonucunda deneme süresi içinde suç işlememesi durumunda ceza vaki olmamış sayılarak adli ve memuriyet siciline yansımayacaktır. Verilen bu karar cezanın infazının ertelenmesinden daha güçlü bir etkiye sahiptir ve sanığın cezadan muaf tutulması ile sonuçlanmaktadır. Ulaşılan bu sonucun bu tür fiilere eğilimi olan görevlileri cesaretlendirebileceği gibi bireylerin bu kapsamda devlete ve adalet mekanizmalarına olan güvenlerini zedeleyeceği açıktır.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
64
11
9
4
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Blackperry

Polisleri ve çocukları kaynaştırmak için açılan merkezde, 8 yaşında bir çocuk tekme tokat dövülüyor. O çocuk artık güvenlik güçlerine, en ufak bir sevgi besl... Devamını Gör