Görüş Bildir
Haberler
7 Eylül’de Yaşanan Düşüşte Pay Sahibi Olan Güney Kore’den Kötü Haberler Gelmeye Devam Ediyor!

etiket 7 Eylül’de Yaşanan Düşüşte Pay Sahibi Olan Güney Kore’den Kötü Haberler Gelmeye Devam Ediyor!

7 Eylül'de yaşanan düşüş özellikle Uzak Doğu Asya ülkelerinin etkisiyle gerçekleşmişti. Şu an ise kripto piyasasının durumu belirsizliğini koruyor. Özellikle Uzak Doğu Asya gelecek haberler kripto piyasasının gidişatı için çok önemli.

Uzak Doğu Asya'da kripto piyasası için kritik zamanlar.

Uzak Doğu Asya'da kripto piyasası için kritik zamanlar.

7 Eylülde yaşanan düşüşün en büyük sebeplerinden biri  Güney Kore hükümetinin verdiği yeni kararlardı. Geçtiğimiz gün geri adım atmayacağını belirten Güney Kore hükümetinin bu kararları kripto piyasası yatırımcılarını düşüş dalgası ihtimalinden dolayı korkutuyor.

Bitcoin regülasyonlar için tarih verdi!

Bitcoin regülasyonlar için tarih verdi!

Uzak Doğu Asya piyasaları bu sıralar çok dengesiz durumda. Sallantıda olan kripto piyasası için oldukça korkutucu bir durum. Bu sallantının ana kaynağı ise Güney Kore merkezli regülasyonlar. Güney Kore Finans Otoritesi, kripto para borsalarına gerekli düzenlemeleri yapmaları için 24 Eylül’e kadar tarih verdi. Eğer bu tarihe kadar gerekli standartlar karşılanamaz ise kripto para borsaları  kapanmaya gitmek zorunda kalacak. Bu durumun dünya çapında yankıları olacağını tahmin etmek çok zor değil. Bakalım bu yankılar olumlumu yoksa olumsuz mu olacak?

Regülasyon Nedir?

Regülasyon Nedir?

Regülasyon, özel sektör ve kamu teşebbüslerinin faaliyetlerini yürütüş tarzlarını kontrol altında tutma amacıyla konulan kurallar diye ifade edilebilmektedir. Regülasyon devlet kadar eski bir olgudur. Kısaca devletin özel sektöre karışma yöntemlerinden biridir.

Peki regülasyonun ne tarz bir etkisi olacağı düşünülüyor?

Peki regülasyonun ne tarz bir etkisi olacağı düşünülüyor?

24 Eylül’den sonra kripto para borsalarının 2/3'nün kapanacağı düşünülüyor. Yani yaklaşık 40 kripto para borsasının gerekli standartları yerine getiremeyerek işlemlerine son vereceği tahmin ediliyor.

Güney Kore hükümeti ne tarz yenilikler getirdi?

Güney Kore hükümeti ne tarz yenilikler getirdi?

Güney Kore’de hükümet kripto para borsalarının faaliyetlerine devam etmesi için yerel bankalarla yakın çalışma şartı koydu. Ancak yerel bankalar hukuki baskılardan ötürü her kripto para borsası ile çalışmak istemiyor. Ayrıca her kripto para yatırımcısının yerel bankalarda kendi adlarına hesap açma zorunluluğu da geldi. Buradaki asıl amaç ise kripto paralarda usulsüzlüğün önüne geçmek.

Ağır cezalar...

Ağır cezalar...

Kripto para platformları, 24 Eylül’den sonra gerekli kayıtları yaptırmadan kripto para hizmeti sunarsa platform sahipleri 5 yıla kadar hapis cezası ve 43,500 dolara kadar para cezası ile karşı karşıya kalabilecek. Aynı zamanda kullanıcılarının da platform cezadan sonra kapanacağı için büyük zararları olacak.

Bu yüzden küçük borsaların 24 Eylül'e kadar kapanacağı düşünülüyor.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın