Görüş Bildir
Haberler
30 Yaşına Gelmeden Mutlaka İzlemeniz Gereken IMDb'de 8'in Üstünde Puan Alan En İyi Film Önerileri

30 Yaşına Gelmeden Mutlaka İzlemeniz Gereken IMDb'de 8'in Üstünde Puan Alan En İyi Film Önerileri

'Acaba bugün ne izlesem?' diye düşünenlerdenseniz, sizler için IMDb'de 8 ve 8'in üzerinde puan almış birbirinden kaliteli filmlerden oluşan harika bir liste hazırladık. 

30 yaşına gelmeden vakit kaybetmeden muhakkak izlemeniz gereken bu sağlam film listesinde yok yok... Kült filmlerden olan Pulp Fiction, Fight Club ve The Matrix'ten tutun da Christopher Nolan'ın mutlaka izlenmesi gereken Inception, Interstellar filmlerine kadar buram buram kalite kokan bir film listesiyle karşınızdayız.

O zaman daha fazla vakit kaybetmeden, 30 yaşına gelmeden mutlaka izlemeniz gereken ve IMDb'de 8'in üzerinde puan almış birbirinden kaliteli film önerilerimize geçelim...

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. La La Land (2016)

30. La La Land (2016)

IMDb: 8.0

Özet: Sebastian ve Mia, sevdikleri şeyi yapmak için ortak arzuları ile bir araya gelirler ancak başarı arttıkça, aşk ilişkilerinin zarar gördüğünü fark ederler. Ve bir gün gerçekleştirmek için çok çalıştıkları hayalleri, onları ayırmakla tehdit eder.

Oyuncular: Ryan Gosling, Emma Stone, Rosemarie DeWitt

Yönetmen: Damien Chazelle

29. Chungking Express (1994)

29. Chungking Express (1994)

IMDb: 8.0

Özet: İki melankolik Hong Kong polisinin aşk hayatı hareketlenmeye başlar. Biri gizemli bir yeraltı figürüne, diğeri ise genellikle gece geç saatlerde gittiği bir restorandaki garsona aşık olur. 

Oyuncular: Brigitte Lin, Tony Chiu-Wai Leung, Faye Wong 

Yönetmen: Kar-Wai Wong

28. CODA (2021)

28. CODA (2021)

IMDb: 8.1

Özet: 17 yaşındaki Ruby, işitme engelli bir ailenin çocuğudur. Ancak kendisi bu ailenin tek işiten üyesidir. Hayatını ebeveynleri için tercüman olarak geçiren ve okuldan sonra balıkçı teknesinde çalışmak zorunda kalan Ruby, lisesinin koro kulübüne katıldığında hayatı bambaşka bir yöne gidecektir. Şarkı söylemek onun bir tutkusu olacaktır...

Oyuncular: Emilia Jones, Marlee Matlin, Troy Kotsur

Yönetmen: Sian Heder

27. Portrait of a Lady on Fire (2019)

27. Portrait of a Lady on Fire (2019)

IMDb: 8.1

Özet: 1770'de bir Fransız kontesin genç kızı, portresini çizmekle görevlendirilen kadın sanatçıya karşı duygusal bir şeyler hissetmeye başlar. İkisi arasındaki bu cazibe, bizleri bambaşka bir aşka tanıklık edecektir...

Oyuncular: Noémie Merlant, Adèle Haenel, Luàna Bajrami

Yönetmen: Céline Sciamma

26. The Grand Budapest Hotel (2014)

26. The Grand Budapest Hotel (2014)

IMDb: 8.1

Özet: Kemerlerinizi bağlayın, 20. yüzyılın başlarında iki savaş arasındaki bir döneme gidiyoruz. The Grand Budapest Hotel'de Avrupa'nın hayali Zubrowka şehrindeki otelin ihtişamlı dönemine tanıklık ediyoruz.

Oyuncular: Ralph Fiennes, F. Murray Abraham, Mathieu Amalric

Yönetmen: Wes Anderson

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Before Sunrise (1995)

25. Before Sunrise (1995)

IMDb: 8.1

Özet: Amerikalı Jesse, Viyana'ya giderken Paris'e dönecek olan Céline ile tanışır. Uzun konuşma aralarında şaşırtıcı bir bağ kurduktan sonra Jesse, Celine'i kendisiyle birlikte Viyana'da trenden inmeye ikna eder. Birbirlerinin deneyimlerini paylaşarak şehri birlikte dolaşırlar.

Oyuncular: Ethan Hawke, Julie Delpy, Andrea Eckert

Yönetmen: Richard Linklater

24. Everything Everywhere All at Once (2022)

24. Everything Everywhere All at Once (2022)

IMDb: 8.2

Özet: Filmde, kızıyla ilişkisindeki sorunlarla mücadele eden, çamaşırhanesini ayakta tutmaya çalışan, evliliği dağılan ve bir yandan da hasta babasına bakan Çinli-Amerikalı göçmen bir kadının hikayesini izliyoruz. Kadın yaşayabileceği farklı hayatlarla bağlantılı diğer evrenleri keşfedip, maceraya atılıyor.

Yönetmen: Daniel Scheinert, Daniel Kwan

Oyuncular: Michelle Yeoh, Ke Huy Quan, Jamie Lee Curtis

23. 1917 (2019)

23. 1917 (2019)

IMDb: 8.2

Özet: Batı cephesinde 1917 yılının Nisan ayıdır. İki İngiliz askeri, izole edilmiş bir alaya acil bir mesaj iletmek üzere yola çıkarlar. Taşıdıkları mesaj zamanında iletilemezse alay bir tuzağa düşecek ve katledilecektir. Düşman topraklarından geçmelerini de gerektiren bu tehlikeli yolculuk, zamana karşı bir yarışa dönüşür.

Oyuncular: Dean-Charles Chapman, George MacKay, Daniel Mays

Yönetmen: Sam Mendes

22. No Country for Old Men (2007)

22. No Country for Old Men (2007)

IMDb: 8.2

Özet: Karakterimiz Llewelyn Moss, Teksas çölünde cesetlere, 2 Milyon Dolar kadar bir paraya ve bir uyuşturucu deposuna denk gelir. Ancak katil Anton Chigurh da, şerif Ed Tom Bell'in izinde olduğu bu paranın peşindedir. Para ve adaletin şiddetli arayışı, hikayedeki av ve avcı rollerini iyiden iyiye bulanıklaştıracaktır.

Oyuncular: Tommy Lee Jones, Javier Bardem, Josh Brolin

Yönetmenler: Ethan Coen, Joel Coen

21. Pan's Labyrinth (2006)

21. Pan's Labyrinth (2006)

IMDb: 8.2

Özet: 1944 İspanya'sında genç Ofelia, annesi ile birlikte gerilla ayaklanmasını bastırmaya çalışan ve sadist bir ordu subayı olan üvey babasının görev yerine gelir. Ofelia, orada antik bir labirent keşfeder ve ona efsanevi kayıp bir prenses olduğunu ve ölümsüzlüğü elde etmek için üç tehlikeli görevi tamamlaması gerektiğini söyleyen Faun Pan ile karşılaşır.

Oyuncular: Ivana Baquero, Ariadna Gil, Sergi López

Yönetmen: Guillermo del Toro

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Taxi Driver (1976)

20. Taxi Driver (1976)

IMDb: 8.2

Özet: Akli dengesi pek de yerinde olmayan bir Vietnam savaş gazisi, New York şehrinde geceleri taksicilik yapar ve orada, neredeyse saplantı derecesinde, çevresindeki hayatın yozlaşması ve yalnızlığı üzerine sürekli kafa patlatır hale gelir. Bu sorgulama ise onu daha da yabancılaştıracak ve bir süre sonra bu durumdan oldukça rahatsızlık duymasına neden olacaktır. Geceler boyu uyamayan kahramanımız, kendini oyalamak adına bir porno dükkanına uğrar ve iç karartıcı varoluşsal sancılarından bir kaçış yolu bulmaya çalışır.

Oyuncular: Robert De Niro, Jodie Foster, Cybill Shepherd

Yönetmen: Martin Scorsese

19. Temple Grandin (2010)

19. Temple Grandin (2010)

IMDb: 8.3

Özet: Üniversiteye kaydolmadan önce, teyzesi Ann'in çiftliğinde kalan Temple, burada hayvanlarla birlikte bambaşka bir dünyayı keşfeder. Ancak, üniversiteye başladıktan sonra sosyal çevresine adapte olmakta zorluk çeker. Hayatı boyunca yanlış anlaşılan otistik bir kadın olan Temple'ın inanılmaz hikayesine tanıklık edeceğiz. 

Oyuncular: Claire Danes, Julia Ormond, David Strathairn

Yönetmen: Mick Jackson

18. Inglourious Basterds (2009)

18. Inglourious Basterds (2009)

IMDb: 8.3

ÖzetAlmanya'nın Fransa'yı işgalinin ilk yılıdır. Müttefik subayı Teğmen Aldo Raine, nazilere karşı şiddetli intikam eylemleri gerçekleştirmek için yahudi askerlerden oluşan bir ekip kurar. O ve adamları, III. Reich'ın liderlerini alaşağı etmek için Alman aktris ve gizli ajan Bridget von Hammersmark ile güçlerini birleştirir.

Oyuncular: Brad Pitt, Diane Kruger, Eli Roth

Yönetmen: Quentin Tarantino

17. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

17. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

IMDb: 8.3

Özet: Joel Barish ve sevgilisi Clementine, iki yıldır birliktedir. Clementine bir gün ayrıldıklarında, tüm anılarını tıbbi bir müdahale ile kafasından sildirir. Bunu öğrenerek büyük bir hayal kırıklığı yaşayan ve acı çeken genç adam, aynı prosedürü kendi üzerinde de uygulatmaya karar verir. Clementine ile olan tüm anılarını sildirmek üzere derin bir uykuya yatan genç adam, gözlerinin önünden geçen anıları aslında sildirmek istemediğini fark eder. Yapılan müdahaleyi durdurabilecek midir?

Oyuncular: Jim Carrey, Kate Winslet, Kirsten Dunst

Yönetmen: Michel Gondry

16. A Clockwork Orange (1971)

16. A Clockwork Orange (1971)

IMDb: 8.3

Özet: Çok da uzak olmayan bir geleceğin Britanya'sında, genç Alexander DeLarge ve arkadaşları istedikleri herkesi döverek ve tecavüz ederek eğlenmektedirler. Başkalarının hayatlarını mahvetmediği zamanlarda ise kahramanımız Alexander, Beethoven'ın besteleri ile kendisinden geçmektedir. Çocuk suçlarını azaltmak isteyen devlet ise kendisine bir teklif ile gelir. Alex'in kararı ne olacaktır?

Oyuncular: Malcolm McDowell, Patrick Magee, Michael Bates

Yönetmen: Stanley Kubrick

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Capharnaüm (2018)

15. Capharnaüm (2018)

IMDb: 8.4

Özet: İhmalkar ve küfürlü ebeveynlerinden kaçtıktan sonra, sokaklarda yaşamaya başlayan 12 yaşındaki bir çocuk, ailesinin ona verdiği hayatı protesto etmek için onlara dava açar.

Oyuncular: Zain Al Rafeea, Yordanos Shiferaw, Boluwatife Treasure Bankole

Yönetmen: Nadine Labaki

14. Das Leben der Anderen (2006)

14. Das Leben der Anderen (2006)

IMDb: 8.4

Özet: Alman sinemasının en önemli yapımlarından olan bu film, ülkenin birçok yerinde kurulan istihbarat sisteminde çalışan bakanın görevinde karşılaştığı çeşitli oyunları konu ediniyor.

Oyuncular: Ulrich Mühe, Martina Gedeck, Sebastian Koch

Yönetmen: Florian Henckel von Donnersmarck

13. Come and See (1985)

13. Come and See (1985)

IMDb: 8.4

Özet: Alman kuvvetlerinin Beyaz Rusya'da bir köyü işgali üzerine karakterimiz Florya, her ne kadar ailesi karşı çıkmış olsa da, direnişçi güçlere katılmak için ormanın yolunu tutar. Orada Glasha isimli bir kızla tanışır ve kız, ona köyüne kadar eşlik eder. Ancak Florya eve döndüğünde tüm ailesini ve arkadaşlarını katledilmiş bir şekilde bulur ve olaylar gelişir.

Oyuncular: Aleksey Kravchenko, Olga Mironova, Liubomiras Laucevicius

Yönetmen: Elem Klimov

12. The Shining (1980)

12. The Shining (1980)

IMDb: 8.4

Özet: Jack Torrance, karısı Wendy ve oğulları Danny ile birlikte kış boyunca dünyanın geri kalanından oldukça uzak bir şekilde yaşamak zorunda kalacakları Overlook Oteli'ndeki bekçilik işini kabul eder ancak içlerinde gizlenecek deliliğe hiçbiri hazır değildir.

Oyuncular: Jack Nicholson, Shelley Duvall, Danny Lloyd

Yönetmen: Stanley Kubrick

11. Parasite (2019)

11. Parasite (2019)

IMDb: 8.5

Özet: Bütün fertleri işsiz olan Ki-taek'in ailesi, geçimlerini sağlayabilmek adına zengin ve bir o kadar da göz alıcı olan Parks'a özel bir ilgi duyar. Ta ki beklenmedik bir olaya karışana kadar...

Oyuncular: Song Kang-ho, Lee Sun-kyun, Cho Yeo-jeong

Yönetmen: Bong Joon Ho

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Whiplash (2014)

10. Whiplash (2014)

IMDb: 8.5

Özet: Andrew Neiman, müzik konservatuvarının zirvesine yükselmenin peşinde olan iddialı bir davulcudur. Korkunç öğretim yöntemleriyle tanınan Terence Fletcher, Andrew'un yeteneğini keşfettiğinde, genç adamın hayatı sonsuza dek değişecektir...

Oyuncular: Miles Teller, J.K. Simmons, Melissa Benoist

Yönetmen: Damien Chazelle

9. Alien (1979)

9. Alien (1979)

IMDb: 8.5

Özet: Dünya'ya olan dönüş yolculuğu sırasında ticari uzay gemisi Nostromo, uzak bir gezegenden gelen bir yardım sinyali yakalar. Mürettebattan üç kişilik bir ekip gezegene iner ve içerisinde binlerce yumurtanın olduğu bir oda keşfederler. Yumurtalardan birinin içerisindeki yaratık, ekip üyelerinden birine saldırır. İçine yerleşen uzaylı parazit doğduğunda ise tüm mürettebat, kendilerini hiç de istemeyecekleri bir durumun içerisinde bulur.

Oyuncular: Sigourney Weaver, Tom Skerritt, John Hurt

Yönetmen: Ridley Scott

8. Interstellar (2014)

8. Interstellar (2014)

IMDb: 8.6

Özet: Cooper, geçimini çiftçilik yaparak sağlayan bilgi ve becerileri yüksek bir adamdır. İki çocuğuna güvenli bir hayat sunmaya çalışan Cooper'ın 10 yaşındaki kızı Murphy ise oldukça keskin bir zekaya sahiptir. Bir gün Cooper'ın karşısına reddedemeyeceği bir teklif çıkması, zorlu bir karar vermesine neden olacaktır.

Oyuncular: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Michael Caine

Yönetmen: Christopher Nolan

7. Spirited Away (2001)

7. Spirited Away (2001)

IMDb: 8.6

Özet: Chihiro ve ailesi, yeni bir kasabaya taşınır. Yolculuk sırasında dikkatlerini çeken bir tünele giren ailenin karşısına hiç bilmedikleri fantastik bir dünya çıkar. Bu büyülü yerde yolunda gitmeyen bir şeyler vardır. Chihiro'nun anne ve babası anlam veremediği bir şekilde ortadan kaybolur. Küçük kız şimdi ailesini kurtarmak için hiç bilmediği bu yerde heyecan dolu bir maceraya adım atacaktır. 

Oyuncular: Rumi Hiiragi, Miyu Irino, Mari Natsuki

Yönetmen: Hayao Miyazaki

6. Se7en (1995)

6. Se7en (1995)

IMDb: 8.6

Özet: İki cinayet masası dedektifi,  suçları 'yedi ölümcül günaha' dayanan bir seri katilin peşine düşer. Tecrübeli Dedektif Sommerset, katilin düşünce tarzını ve yapabileceklerini anlayabilmek adına her bir günahı araştırırken; acemi ortağı Mills ise onun davayı çözme çabaları söz konusu olduğunda alaycı bir tutum takınır.

Oyuncular: Morgan Freeman, Brad Pitt, Kevin Spacey

Yönetmen: David Fincher

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. The Silence of the Lambs (1991)

5. The Silence of the Lambs (1991)

IMDb: 8.6

Özet: Karakterimiz Clarice Starling, FBI'ın eğitim akademisindeki en iyi öğrencilerin başında gelir. Jack Crawford, Clarice'den vahşi bir psikopat olan ve çeşitli cinayet ve yamyamlık suçları nedeniyle ömür boyu hapis cezasına çarptırılan psikiyatrist Dr. Hannibal Lecter ile bir görüşme yapmasını ister. Crawford, Lecter'ın bir dava hakkında bilgi sahibi olabileceğine inanır ve aynı zamanda oldukça çekici bir genç kadın olan Starling'i bu uğurda kullanır.

Oyuncular: Jodie Foster, Anthony Hopkins, Lawrence A. Bonney

Yönetmen: Jonathan Demme

4. The Matrix (1999)

4. The Matrix (1999)

IMDb: 8.7

Özet: 22. yüzyılda, tanıdığımız dünyadan çok uzak bir gelecekte geçen Matrix, bir bilgisayar korsanının, dünyanın kontrolünü ele geçirmiş makinelere karşı bir savaş içerisinde olan isyancı bir gruba katılmasını konu edinir.

Oyuncular: Keanu Reeves, Laurance Fishburne, Carrie-Anne Moss

Yönetmenler: Lana Wachowski, Lilly Watchowski

3. Inception (2010)

3. Inception (2010)

IMDb: 8.8

Özet: Rüya paylaşım teknolojisini kullanarak kurumsal sırları çalan  hırsıza bir fikri CEO'nun zihnine yerleştirme görevi verilir, ancak trajik geçmişi hem projeyi hem de ekibini felakete mahkum etme riskini taşır. Cobb ve ekibi bu sefer tam tersini yapmak zorundadır; görevleri bir fikri çalmak değil onu yerleştirmektir. 

Yönetmen: Christopher Nolan

OyuncularLeonardo DiCaprioMarion Cotillard, Elliot Page

2. Fight Club (1999)

2. Fight Club (1999)

IMDb: 8.8

Özet: Etkileyici konusu ile tekrar tekrar izlenen filmler arasında yer alan Fight Club, Brad Pitt ve Edward Norton'ı bir araya getiriyor. Chuck Palahniuk'ın aynı isimli romanından esinlenerek hazırlanan film, rutin bir hayatı olmasına karşın uyku problemleri çeken bir adamın terapilere katılması ile gelişiyor. Anlatıcının yolu, bambaşka ve rutinden uzak bir hayatı olan Tyler ile kesişiyor ve olaylar hızlanmaya başlıyor. Sonu ile şaşkınlık yaratan film, 'Keşke hiç hatırlamayıp tekrar izlesem!' dedirten yapımlardan biri.

Oyuncular: Brad Pitt, Edward Norton, Meat Loaf

Yönetmen: David Fincher

1. Pulp Fiction (1994)

1. Pulp Fiction (1994)

IMDb: 8.9

Özet: Honey Bunny ve Pumpkin bir çift küçük soyguncudurlar. Birbirlerine aşık olan bu çiftin niyeti, hayatlarına biraz hareket katmaktır. Bunun dışında ise Vincent ve Jules adındaki ikili de patronları tarafından ödemeyi geciktiren birkaç genci vurmakla görevlendirilmiştir. Bu aykırı insanların yolları hiç beklemedikleri şekilde kesişecektir. 

Oyuncular: John Travolta , Samuel L. Jackson , Uma Thurman

Yönetmen: Quentin Tarantino

İlginizi çekebilir:

👇

👇

👇

👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
8
8
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
yilgin

Esaretin bedeli olmayan liste mi olur ..

Hüsrev Terzioğlu

Arasında gay filmini de itelemeniz güzel olmuş. Netflix gibi araya kaynak yapıyorsunuz. Hemde Matrix interstellar gibi bir filmle aynı kategoride....

Putler

30'u devirdim Seven ve Parasite hariç diğerleri izlemedim, bi eksikliğini de hissetmedim. :/