Görüş Bildir
Haberler
2022 Asgari Ücret Ne Kadar Olacak? Bakan Vedat Bilgin’den Asgari Ücret Açıklaması

2022 Asgari Ücret Ne Kadar Olacak? Bakan Vedat Bilgin’den Asgari Ücret Açıklaması

Yeni yıla az bir süre kala asgari ücret ile ilgili açıklamalar üst üste geliyor. 2022 yılında uygulanacak asgari ücret, aralık ayında işçi sendikaları, işveren temsilcileri ve bakanlık yetkililerin katılacağı Asgari Ücret Tespit Komisyonu görüşmelerinden sonra belli olacak. Türkiye son yıllarda artan fiyatlar ve yüksek enflasyon sebebiyle asgari ücrete ciddi bir zam yapılacağı konuşuluyor. Peki, 2022 asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret 2022 ne zaman belli olacak? İşte tüm herkesin merakla beklediği asgari ücret ile ilgili tüm detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye’de milyonlarca vatandaşlar asgari ücretle geçimini sürdürmeye çalışıyor. Son yıllarda yüksek enflasyon sebebiyle maaşların alım gücü iyice düşerken, 2022 asgari ücret görüşmeleri de kısa sürede başlayacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Asgari Ücret Ne Zaman Belli Olacak?

Asgari Ücret Ne Zaman Belli Olacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısının 1 Aralık'ta yapılacağını söyledi.

Bakan Bilgin, geçtiğimiz gün yapılan Kabine Toplantısı’nın ardından gazetecilere açıklamalarda bulunmuş ve asgari ücretin tespitine ilişkin aralık ayının sonunu bekleme niyetinde olmadıklarını belirterek, 'Aralık ayının başında başlarız, 1-2 hafta içinde bitiririz. Bu sefer erken bitirme eğilimindeyiz. Çünkü taraflarla, sosyal ortaklarımızla görüşüyoruz. Onlarla bir uzlaşma noktasına doğru gidiyoruz. Araştırmamızın ilk verileri de onlarla uzlaşabileceğimiz yönünde' diye konuşmuştu.

Asgari Ücret 2022 Ne Kadar Olacak?

Asgari Ücret 2022 Ne Kadar Olacak?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2022'de geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmalarına Aralık ayının ilk haftasında başlayacak.

İşçi tarafını Türk-İş'in, işveren tarafını Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonunun (TİSK) temsil ettiği Komisyon, aralık ayı sonuna kadar yapacağı dört toplantıyla yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamını belirleyecek.

Asgari ücret mevcutta brüt 4 bin 203 lira 56 kuruş, net 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak uygulanıyor.

2022 asgari ücretin net olarak 3.500 lira civarına yükseltilmesi bekleniyor.

2022 AGİ Ne Kadar Olacak?

2022 AGİ Ne Kadar Olacak?

Asgari ücretteki artış ile beraber her sene asgari geçim indiriminde de artış gerçekleşiyor. 2021 yılında geçerli olacak asgari ücret, yapılan yüzde 21,56'lık artışla brüt 3 bin 577 lira, net 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak açıklandı. AGİ ise, bekar biri için 268,31TL, evli eşi çalışmayan için 321,98 TL olarak belirlendi.

Bu Haber de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın