Görüş Bildir
Haberler
2021 Açık Cezaevi İzinleri Uzatıldı Mı, İzinler Ne Zaman Bitecek? Açık Cezaevi İzinleri Ertelendi Mi?

2021 Açık Cezaevi İzinleri Uzatıldı Mı, İzinler Ne Zaman Bitecek? Açık Cezaevi İzinleri Ertelendi Mi?

GNS
14.11.2021 - 18:32

Koronavirüs salgını dolayısıyla açık cezaevi izinleri uzatılmıştı. Cezaevlerine geri gidecek olan mahkumlar ve mahkumların yakınları izinlerin ne zaman biteceği konusunda araştırma yapmaya başladı. Pandemiyle birlikte izne çıkarılmış olan 60 bin mahkumun yeni bir karar gelmediği takdirde Kasım ayının sonunda cezaevlerine geri dönecekleri bildirildi. Mahkumların dönecekleri tarihi hakkında detaylar merak edilirken Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nden gelecek açıklama bekleniyor. 'Açık cezaevi izinleri ne zaman bitecek? Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı, ertelendi mi?' soruları için gözler Adalet Bakanlığı'na döndü. İşte haberin detayları...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Açık cezaevi mahkumları izinlerinin ne zaman biteceğini, iznin uzatılıp uzatılmadığını ya da ertelenip ertelenmediğini merak ediyor. Kasım sonu izinleri bitecek mahkumların dönüş tarihleri için kesin tarih konusunda gözler Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'ne döndü. İşte detaylar...

Açık Cezaevi İzinleri Ne Zaman Bitiyor?

Açık Cezaevi İzinleri Ne Zaman Bitiyor?

Ülkemizdeki koranavirüs salgını nedeniyle açık cezaevlerinden 15 Nisan 2020'de evlerine gönderilen mahkumların 9 kez uzatılan izni, 30 Kasım'da sonra eriyor. Cezaevlerine dönmeyenler firari sayılacak.

Açık Cezaevi İzinleri Uzatıldı Mı?

Açık Cezaevi İzinleri Uzatıldı Mı?

Başkan Erdoğan önderliğinde hafta başında toplanan kabinenin önemli gündem başlıklarından biri de açık cezaevlerinden izne gönderilen hükümlülerdi. Salgın başlangıcında yoğunluğu azaltmak için açık cezaevlerindeki hükümlüler, ilk olarak 15 Nisan'da 'izinli' olarak evlerine gönderilmişti. 31 Mayıs 2020'den bu yana 9 kez uzatılan açık cezaevi izinleri 30 Kasım'da sona eriyor.

Dönmeyenlere Yakalama Kararı

Dönmeyenlere Yakalama Kararı

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün de konuyla ilgili bir sunum yaptığı kabine toplantısında, iznin uzatılmamasının kararlaştırıldığı öğrenildi. Bu tarih itibariyle ceza süresi dolanlar geri cezaevine dönmeyecek. Ancak ceza süresi henüz dolmamış olanlara Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünce cezalarının geri kalanını çekmesi gerektiği tebligatla bildirilecek.

Dönmeyenler firari sayılacak ve haklarında yakalama kararı çıkarılacak. İlgili kurumlar hükümlülerin cezaevlerine dönüş prosedürüyle ilgili yol haritası belirlemeye çalışıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın