Görüş Bildir
Haberler
KPSS Soruşturmasında 3. Dalga Operasyonu: Fuat Avni'ye Bilgi Emniyet'ten mi Sızdırılıyor?

KPSS Soruşturmasında 3. Dalga Operasyonu: Fuat Avni'ye Bilgi Emniyet'ten mi Sızdırılıyor?

FreiGeist
26.05.2015 - 10:03 Son Güncelleme: 26.05.2015 - 14:05
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara merkezli olarak KPSS'de usulsüzlük iddialarıyla ilgili haklarında gözaltı kararı verilen 44 kişinin yakalanması için operasyon başlatıldı.  Fuat Avni operasyonunu iki gün önce Twitter'dan duyurmuştu. Operasyonun UYAP'a yüklenmediği halde Fuat Avni tarafından duyurulmasına Emniyet içindeki sızıntının neden olduğu iddiaları gündemde. Emniyet bu iddialar için soruşturma başlattı...

2010 Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS) usulsüzlük iddialarına ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında Ankara'da 8, İstanbul ve Kocaeli'nde 7'şer, Erzurum'da 4, Gaziantep'te3 , Van'da 2, Antalya, Bursa, Çanakkale, Denizli, Eskişehir, Giresun, Hatay, Kastamonu, Kayseri, Mardin, Sakarya, Samsun ve Şanlıurfa'da ise 1'er kişi hakkında gözaltı kararı verildiği öğrenildi.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman'ın, 2010'daki KPSS sorularının usulsüz sızdırılması ve kopya iddialarına ilişkin soruşturması kapsamında 19 ilde 5'i kadın 44 kişi hakkında gözaltı kararı bulunuyor.

Aralarında öğretmen ve okul idarecilerinin de bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı.

19'unun ise firari olduğu, bu kişilerin yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi

"Fuat Avni'ye sızdırıldı" iddiası

"Fuat Avni'ye sızdırıldı" iddiası

Operasyon devam ederken bir de Emniyet tarafından idari soruşturma kararı alındı. 

Emniyet kaynaklarından Fuat Avni'ye operasyon bilgilerinin sızdırıldığı iddiasıyla idari soruşturma başlatıldı.

KPSS dalgasının arkasında Fuat Avni’yi deşifre planı varmış...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sözcü'den Asuman Aranca'nın haberine göre, KPSS soruşturmasını yürüten savcı, Fuat Avni’nin “yerini” tespit etmek için son dalga operasyonunu son ana kadar gizli tuttu. 

Savcı, önceki dalgaların aksine son operasyonu UYAP’a da geç yükledi. UYAP’a yüklenmeden Fuat Avni’nin “KPSS’de yeni dalga olacak” tweetleri ise savcının ön görüsünü doğruladı.

3. dalga operasyonunun “UYAP’a yüklenmeden önce” Fuat Avni tarafından duyurulmasıyla sızıntının Adalet Bakanlığı’ndan olmadığı ortaya çıktı. 

Ve savcılık, Emniyet içerisindeki köstebek iddiaları üzerine ayrı bir soruşturma başlattı.

Fuat Avni deşifre oldu mu?

Fuat Avni deşifre oldu mu?

Habere göre Fuat Avni’nin ya da kaynaklarının bulunduğu olası birimler tespit edildi. Soruşturmayı gizli yürüten savcılığın Fuat Avni’ye ulaşmak üzere olduğu iddia ediliyor.

AA, Al Jazeera, Hürriyet ve Sözcü

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0