Görüş Bildir
Haberler
15 Temmuz Sonrası 251 Bebeğe Ömer Halisdemir Adı Verildi

etiket 15 Temmuz Sonrası 251 Bebeğe Ömer Halisdemir Adı Verildi

Onedio Medya
21.09.2016 - 15:16 Son Güncelleme: 21.09.2016 - 15:45

15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından 251 bebeğe, o gece Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı ele geçirmeye çalışan cuntacı Tuğgeneral Semih Terzi'yi alnından vurarak darbe girişiminin başarıya ulaşmasını engelleyen şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in adı verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anadolu Ajansı'nın Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü yetkililerinden edindiği bilgiye göre aileler, 15 Temmuz'dan sonra doğan çocuklarına şehit Astsubay Halisdemir'in adını veriyor.

Yeni doğan erkek bebeklerinin isminde şehit Halisdemir'i yaşatmak isteyen aileler, nüfus müdürlüklerine başvurarak bu isteklerini gerçekleştirdi.

Dün itibarıyla, şehit Halisdemir'in anısını yaşatmak için 250 aile yeni doğan çocuklarına 'Ömer Halis', bir aile de 'Ömer Halis Demir' ismini verdi.

Özel Kuvvetleri darbecilere teslim etmemişti

Özel Kuvvetleri darbecilere teslim etmemişti

Tuğgeneral Semih Terzi, 15 Temmuz gecesi beraberindeki askerlerle ele geçirmek üzere Genelkurmay Başkanlığı Özel Kuvvetler Komutanlığı'na gelmişti.

Komutayı aldığını belirten Tuğgeneral Terzi ile Genelkurmay Başkanlığı Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı'nın emir astsubayı Ömer Halisdemir arasında karargahta tartışma çıkması üzerine Terzi'yi silahıyla vuran Halisdemir, darbeci askerlerce açılan ateşle şehit edilmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
296
117
42
16
14
12
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
blackbrain.

Aileleri çocuklarına bir vatan kahramanının adını vermiş neresi saçma ?

Gerek yoktu ki ama olsun:) Ömer Halisdemir ve ailesi Atatürkçü ve CHP'li olmasına rağmen Ömer Halisdemir'i anarken "İslam neferi", "AKP'nin islami kahramanı"... Devamını Gör

Merak eden olursa; https://tr.wikipedia.org/wiki/Menzil_Cemaati hakkında bilgi edindikçe Fetöden daha kötüsü olduğuna inanmaya başlıyor insan

d.

saçma sapan şeyler işte..

hemlockgrove

senin hayatta olman saçma sapan şeyler işte..