Görüş Bildir
Haberler
10 Yaşındaki Çocuk Yılda 560 Milyon TL Kazanıyor! 2022 Yılının En Çok Kazanan YouTuberları

10 Yaşındaki Çocuk Yılda 560 Milyon TL Kazanıyor! 2022 Yılının En Çok Kazanan YouTuberları

25.12.2022 - 11:17

Jawed Karim, Nisan 2005’te YouTube’a ilk videoyu yükledikten sonra âdeta yeni bir çağ başlattı. Bu önemli adım sayesinde YouTube, video içerik üreticileri için iyi bir kazanç kapısı oldu. Öyle ki günümüzde bazıları, sadece YouTube videoları sayesinde yılda milyon dolarlar kazanabiliyor. Biz de 2022 yılının en çok kazanan YouTuberlarını sizler için araştırdık. İşte, en çok kazanan o YouTuberlar!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ryan Kaji

1. Ryan Kaji

Kaji,10 yaşında bir çocuk ve dolayısıyla en genç YouTuber'lardan. Henüz 6 yaşında oyun oynarken çektiği videolarla YouTube’da yer almaya başlamış. Kaji'nin “Ryan World” isimli bir YouTube kanalı var. Kanalında her gün oyuncak kutuları açıp onları inceliyor. Ryan Kaji’nin 19 milyondan fazla abonesi bulunuyor ve yılda yaklaşık olarak 29,5 milyon dolar kazanıyor.

2. Daniel Middleton

2. Daniel Middleton

Middleton, Minecraft videolarından para kazanan bir Minecraft oyuncusu ve YouTube'ta en çok kâr getiren kanalın sahibi. Middleton'ın 21 milyondan fazla abonesi var. Abonelerin hemen hemen hepsine Minecraft oyunu aracılığıyla sahip olmuş. Daniel; Minecraft haricinde oyun sponsorları, baskı ürünleri ve kendi yaptığı çizgi romanlardan da kazanç sağlıyor. Yılda yaklaşık 16,5 milyon dolar kazanıyor.

3. Evan Fong

3. Evan Fong

Vanoss Gaming olarak da tanınan internet ünlüsü Evan Fong, aynı zamanda DJ’lik ve müzik yapımcılığı yapıyor. Video düzenleme tarzıyla ünlü olan isim, videolarını tek bir oyunla oluşturmuyor. Grand Theaft Auto ve Call of Duty, Evan'ın en popüler oyunları arasında yer alıyor. Oyun firmalarının sponsorluğundan da kazanç sağlıyor. 24 milyon abonesi bulunan Fong, yılda 15,5 milyon dolar kazanıyor.

4. Dude Perfect

4. Dude Perfect

Beş arkadaştan oluşan Dude Perfect grubunun yayınladığı her video viral olmayı başarıyor. Genellikle Amerikan futbolu ile trick videoları çeken grup, abone sayıları artınca komedi videolarını ve kendi aralarında çektikleri eğlence videolarını da yayınlamaya başlamış. Grubun en az izlenen videolarının bile 1,5 milyon izlenme sayısı var. 43 milyondan fazla abonesi bulunan grup, yılda 14 milyon dolar kazanıyor. Bu beş kişilik arkadaş grubunun Dude Perfect isimli mobil uygulaması da bulunuyor.

5. Felix Arvid Ulf Kjellberg

5. Felix Arvid Ulf Kjellberg

İsveçli oyun yorumcusu Kjellberg, 96 milyon abonesiyle en çok aboneli kanallardan birine sahip. YouTuber'lığa 2010 yılında korku ve aksiyon içeren Let's Play tarzı videolarla başladı. 2012 yılında Kjellberg'ın takipçi sayısı 1 milyona ulaştı. Daha sonraki yıllarda vloglar, komedi skeçleri, dizi ve müzik videosu içerikleri de üretmeye başladı. En zengin internet ünlülerinden biri olan Kjellberg, YouTube’dan 12,5 milyon dolar kazanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Mark Edward Fischbach

6. Mark Edward Fischbach

Fischbach’ın 23 milyondan fazla abonesi var. Küfür ve bağırma içeren, abartılı yorumuyla aslında çocuklar için sakıncalı bir YouTuber. Daha çok Let's Play videolarıyla tanınıyor. YouTube’da en çok izlenenlerden biri olan Fischbach’ın 23 milyondan fazla abonesi bulunuyor ve ünlü isim yılda yaklaşık 12,5 milyon dolar kazanıyor.

7. Logan Paul

7. Logan Paul

Logan Paul, internet ünlüsü olmasının dışında aynı zamanda boksör. 3 milyardan fazla görüntülenen Japon intihar videosuyla tartışmalara neden olmasına rağmen Logan Paul’un 19 milyondan fazla abonesi bulunuyor. Kazancı ise 12,5 milyon dolar civarında.

8. Jake Paul

8. Jake Paul

Logan Paul’un kardeşi Jake Paul, müzisyen ve eski Disney oyuncusu. Kariyer hayatı boyunca davranışlarından dolayı birçok tartışmaya konu olmuş. Tamamen eğlence içerikli günlük vloglar çekiyor. 19 milyondan fazla abonesi bulunuyor ve 11,5 milyon dolar kazanıyor.

9. Smosh

9. Smosh

Smosh, iki çocukluk arkadaşı Anthony Padilla ile Ian Hecox tarafından kurulan bir YouTube kanalı. Smosh’un bir web dizisi de bulunuyor. Bu web dizisi, tam 7 milyar kez görüntülenmeyi başarmış. Sayısız ödül kazanan Anthony Padilla ile Ian Hecox; ikonik video oyunları, müzik videoları ve parodiler de üretiyor. 24 milyonun üzerinde abonesi olan bu iki arkadaş, yılda 11 milyon dolar kazanıyor.

10. Lilly Singh

10. Lilly Singh

Kanadalı şarkıcı Lilly Singh, en çok para kazanan kadın YouTuber’lardan biri. Superwoman lakaplı Singh, aynı zamanda yazarlık da yapıyor. İlk videolarına şarkı söyleyerek başladı ve Superwoman kanalı 2 milyardan fazla izlemeye ulaştı. Kanalında eğlence içerikli günlük vlogları yayınlıyor. 14 milyondan fazla abonesi olan Lily Singh, yaklaşık 10,5 milyon dolar kazanıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Trabuzeni

Bizdekiler de saklıyor ne kadar kazandıklarını amk sanki kokain satıyorsunuz ki bu ülkede onlar bile saklamıyor