Görüş Bildir
Haberler
Fantezi Dünyaları Rengârenk: Yüze Sıcak Ağdadan Kemerle Kendini Boğmaya En Tehlikeli Sosyal Medya Akımları

Fantezi Dünyaları Rengârenk: Yüze Sıcak Ağdadan Kemerle Kendini Boğmaya En Tehlikeli Sosyal Medya Akımları

19.11.2022 - 19:40

Günümüzde sosyal medyayı kullanmayan kalmadı, desek haksız sayılmayız. Farklı platformlarda paylaşılan bazı videolar, sosyal medya kullanıcılarının gözünden kaçmıyor ve ilgiyle izleniyor. Öyle ki bazı videolar bir anda akım hâline bile geliyor. Tabii bu akımların hepsi göründüğü kadar masum değil. Bu içeriğimizde sosyal medyada paylaşılan en garip ve en tehlikeli akımları sıraladık. Bizden söylemesi, bu akımları sakın denemeyin!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kapanana kadar bir mağazada saklanmak.

Kapanana kadar bir mağazada saklanmak.

Sıralamaya hukuki açıdan büyük bir tehlike arz eden akım ile başlayalım. Sosyal medyada popüler hâle gelen mağazada saklanma videoları kullanıcıların dikkatini çekmeyi başardı. Akım, kapanmak üzere olan bir mağazaya saklanıp sabah mağaza açılana dek orada bir gün geçirmeye çalışmaktan ibaret. Özünde masum bir akımmış gibi görünse de aslında büyük bir suç. Yani yakalandığınız takdirde başınızın belaya girmesi kaçınılmaz.

Yüzün tamamına sıcak ağda yapıştırmak.

Yüzün tamamına sıcak ağda yapıştırmak.

Sosyal medyada kuaförler tarafından paylaşılan bu akım, zararlı olmadığı savunulsa da aslında çok tehlikeli. Hatta İngiliz Cildiyeciler Derneği, bu videoların yaygınlaşması üzerine bir açıklama yaparak kulak ve burun içine ağda yapılmasının zararlı olduğunun altını çizdi. Bazı cilt uzmanları ise tüm yüze ağda yaptırmanın nefes almayı engellediği için ölüme bile sebep olabileceğini belirtti.

Tavuğu pişirirken içine şurup katmak.

Tavuğu pişirirken içine şurup katmak.

Gün geçtikte yayılan uykucu tavuk akımı da insan sağlığı ile oynamaya devam ediyor. Bu akımda insanlar tavuğu pişirirken tencerenin içine şurup katıyorlar ve karıştırarak sadece beş dakika pişiriyorlar. Sonra da tavuğu yiyorlar. Bu şurup insanların uykusunu getirdiği için akım, 'uykucu tavuk' olarak anılıyor. Uzmanlar, bir ilacın herhangi bir besin ile pişirilmesinin çok tehlikeli olduğunu ifade ediyor. İlacın etken maddesi bu şekilde direkt olarak besine aktarılıyor. Tabii ortada neredeyse çiğ olan tavuğu yemenin riskleri de var. Bu ikisinin bir araya gelmesi ise ölüme davetiye çıkarmak demek.

İp ya da kemerle kendini boğmaya çalışmak.

İp ya da kemerle kendini boğmaya çalışmak.

TikTok'ta akım olan boğulma videoları ölümün kapılarını aralıyor. Bir ip ya da kemer ile kendilerini boğmaya çalışan kullanıcılar, resmen hayatta kalma mücadelesi veriyor. Geçtiğimiz aylarda Amerika'da 9 yaşındaki LaTerius Smith Jr. odasında boynunda kemer ile ölü bulunduğunda acılı aile oğullarının ölümünden TikTok'taki boğulma akımını sorumlu tutmuştu.

Mıknatısla dile piercing yapmak.

Mıknatısla dile piercing yapmak.

Mıknatıslı toplar ile gerçekleştirilen akımda kullanıcılar dile takılan piercingleri taklit ediyor. Son derece tehlikeli ve ölümcül olan bu akıma katılan altı yaşındaki bir kız çocuğu hastaneye kaldırıldı ve küçük kızın tam 23 tane mıknatıs yuttuğu belirtildi. Doktorlar, çocuğun bağırsağının dolandığını ve az kalsın bu yüzden bağırsak torbası ile yaşamak zorunda kalacağını söylediler. Bu akımda en az 65 çocuğun daha mıknatıs yutarak hastaneye kaldırıldığı aktarıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Süt dolu kasaları üst üste dizip kasaların üzerine çıkmak.

Süt dolu kasaları üst üste dizip kasaların üzerine çıkmak.

Sırada 'Daha neler göreceğiz!' dedirten bir akım var. Süt dolu kasaları üst üste dizen kullanıcılar, kasaların üzerine tırmanıyor ve düşmeden geri inmeye çalışıyorlar. Amerikalı Ortopedi Cerrahı Shawn Anthony, akıllara durgunluk veren bu akım hakkında şunları söyledi: 'Bu kasaların üzerinden düşmek merdivenden düşmekten bile beter. Düştüğünüz takdirde kendinizi koruyabilmeniz imkânsız. Eklemlerinizin zarar görme ihtimali ise çok yüksek.'

Yüksek voltajlı elektrik ile resim yapmak.

Yüksek voltajlı elektrik ile resim yapmak.

Elektriğin ne kadar tehlikeli olduğundan bahsetmemize gerek yok. Bu akımda kullanıcılar kimyasal ile ıslattıkları ahşap cisimlerin üzerine yüksek voltajda elektrik kullanılarak resim çiziyorlar. Sanatseverlerin epey dikkatini çeken bu akım yüzünden Amerika'da 33 kişi hayatını kaybetti.

Çelme takarak birilerini düşürmek.

Çelme takarak birilerini düşürmek.

Ciddi yaralanmalara sebebiyet verebilecek bir akım daha! 'Kafatası kırıcı' olarak adlandırılan bu akımda üç kişi aynı anda zıplıyor. Sağ ve solda bulunan kişiler, ortadaki kişiye çelme takıp onu yere düşürmeye çalışıyor. Aniden kendini yerde bulan kişi ise kafasını yere çarpabiliyor. Bu akım yüzünden bazı çocuklar feci şekilde yaralandı.

Vücuda yanıcı madde dökerek kendini ateşe vermek.

Vücuda yanıcı madde dökerek kendini ateşe vermek.

'Böyle bir şeyi bir insan neden yapar ki?' diye sorguladığımız bu akımda insanlar vücudunda ateşe vermek istediği bölgeye yanıcı maddeler sürüyor, ardından orayı ateşe veriyorlar. Sosyal medya kullanıcılarının ölümle dans ettikleri bu akımda tehlike arşa çıkmış durumda. Akımların sonunu tahmin etmek ise pek zor değil. Böyle bir şeye başvurduğunuz takdirde 1. ve 2. derece yanıklara 'Merhaba!' demiş olacaksınız.

Güneş yanığından sanat yapmak.

Güneş yanığından sanat yapmak.

Güneş ışınlarına korunmasız şekilde maruz kalmanın cilt kanserine sebep olabildiği bilinen bir gerçek. Son dönemlerde viral olan güneş yanığı sanatı akımı da cildinizin düşmanı olacak türden bir akım. Kullanıcılar, bu akımda güneşlenmeden önce vücutlarına gazlı kalemle şekiller çiziyor. Güneşlendikten sonra ise vücutlarında bir nevi dövmeler oluşuyor. Güneşlenmeyi masum kılmaya çalışan bu akım cilt için büyük bir tehdit.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
10
9
3
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın