Görüş Bildir
Haberler
10 Öğrenciden 3'ünün Bilgisayarı Yok: Türkiye Uzaktan Eğitimde 77 Ülke İçinde 64. Sırada

10 Öğrenciden 3'ünün Bilgisayarı Yok: Türkiye Uzaktan Eğitimde 77 Ülke İçinde 64. Sırada

OECD'nin 'COVID-19 Salgınında Eğitim' adlı raporunda, ülkelerin uzaktan eğitim konusundaki düzeyi ortaya konuldu.

Türkiye, 'eğitim ve ödevi için kullanabileceği bilgisayarı olan öğrenciler' sıralamasında, 77 ülke içinde 64. oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

18 milyon öğrenci uzaktan eğitime başladı

18 milyon öğrenci uzaktan eğitime başladı

Koronavirüs salgınının yayılma hızını önlemek amacıyla, birçok ülkede olduğu gibi Türkiye'de de uzaktan eğitim modeline geçildi. 18 milyon öğrenci, 23 Mart'ta Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden uzaktan eğitime başladı.

Uzaktan eğitim, birinci ayını tamamlamasına karşın Türkiye'de öğrencilerin yüzde kaçının evinde, eğitim için kullanabileceği bilgisayar olduğu konusu tartışmaları beraberinde getirdi.

Gazete Duvar'ın haberine göre, OECD tarafından yayınlanan 'Kovid-19 Salgınında Eğitim' adlı rapor, Türkiye'de eğitim konusunda bir fırsat eşitsizliği olduğunu ortaya koydu.

Türkiye, 'sessiz çalışma yerine erişim' sıralamasında 49. sırada

Türkiye, 'sessiz çalışma yerine erişim' sıralamasında 49. sırada

OECD  raporundaki 77 ülkelik, ‘Sessiz bir çalışma yerine erişimi olan öğrencilerin yüzdesi’ listesine Türkiye, 49’uncu sıradan girdi. Kazakistan, Azerbaycan ve Bosna Hersek’in Türkiye’nin üzerinde olduğu listede Belarus ilk sıraya yerleşti. Listede Hollanda ikinci, Ukrayna ise üçüncü oldu. Tayland, Filipinler ve Endonezya ise listenin son sıralarında yer aldı.

İnternet bağlantısına erişimde 70. sıradayız

İnternet bağlantısına erişimde 70. sıradayız

İnternet bağlantısına erişimi olan öğrencilerin’ listesinde Türkiye 70’inci oldu. Danimarka, Finlandiya ve Estonya, internet bağlantısına erişimi olan öğrenci sayısının en çok olduğu ülkeler olarak öne çıktı.

Öğrencilerin yüzde 30'u bilgisayara erişemiyor

Öğrencilerin yüzde 30'u bilgisayara erişemiyor

Ülkelerin, okul çalışmaları için kullanabileceği bir bilgisayarı olan öğrencilere göre sıralandığı listede Türkiye, OECD ortalamasının çok altında kaldı.

Türkiye, OECD’nin ‘Okul Çalışmaları İçin Bilgisayara Erişim’ isimli 77 ülkelik listesinde 64’üncü oldu. Bilgisayara erişimi olan öğrencilerin ortalaması Türkiye’de yüzde 70’in altında kalırken ‘Avantajlı okullarda’ okuyan öğrencilerde bu oran yüzde 90’a yaklaştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
25
15
5
5
4
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
morningstar

öyle ne yazık ki çünkü ülkemizde asgari maaş ne kadar emekli maaşı ? gençler işsiz işi olanı da şu ilet yılda işten çıkarıyorlar lükse giriyor deniliyor her ... Devamını Gör

Nilay Bilgin

Sisteme girilmiyor ki lan. Çocuklar sorup duruyor ben de deniyorum yine giriş yapılmıyor. Dedim TV den izleyin. Çok da umrumda değil yaşasın branş öğretmenleri

öti öti

Olanlar,olmayanlara anlatsin, hesabi !