İmamoğlu 'Bilgilendirilmedik' Dedi: 'Yarın İstanbul’da Hangi Hizmetleri Verip Vermeyeceğimizi Bile Bilmiyoruz'
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu akşam ilan edilen 2 günlük sokağa çıkma yasağı ile ilgili olarak 'Haberdar değiliz, bilgilendirilmedik' dedi. 'Yarın İstanbul’da hangi hizmetleri verip vermeyeceğimizi bile bilmiyoruz' diyen İmamoğlu, 'Ortak akıl ve iş birliği olmayan her karar sadece kafa karışıklığı ve panik yaratır.' ifadelerini kullandı.
Reklam
Reklam
Türkiye'de Koronavirüsten Can Kaybı 98 Artarak 1006 Oldu
Sağlık Bakanı Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, 'Son 24 saatte vaka sayısı 4 bin 747, vefat sayısı 98 oldu, toplam vefat sayısı 1006'e ulaştı.' dedi. Toplam vaka sayısının 47 bin 29'a ulaştığını söyleyen Koca, bugün itibarıyla yapılan test sayısının ise 307 bin 210 olduğunu açıkladı. Koca, Türkiye'de iyileştikten sonra yeniden virüse yakalanan hastanın olmadığını da söyledi.
Reklam
Reklam
Reklam
Salgında Kritik Tarih 12 Nisan: Gerileme Görülmezse Önlemler Artabilir
Yapılan araştırmalar, Türkiye genelinde görülen koronavirüs vakalarının yüzde 60'ından fazlasının İstanbul'dan Anadolu'ya yayıldığını gösteriyor. Büyükşehirlere giriş çıkış yasağının uygulamaya konulduğu tarihten itibaren, virüsün kuluçka dönemi 12 Nisan'da sona eriyor.Kritik tarih olarak düşünülen 12 Nisan'da, virüsün yayılma hızında bir yavaşlama görülmezse alınan önlemlerin daha da sertleşebileceği ifade ediliyor. Önlemler arasında her şehre farklı izolasyon ve birkaç sektör haricinde, tamamen sokağa çıkma yasağı da yer alıyor.
Koronavirüs Günlüğü | Dünya Genelinde Ölenlerin Sayısı 100 Bini Geçti
Dünya genelinde koronavirüsten etkilenen kişi sayısı 1 milyon 602 bini, can kaybı ise 100 bini aşmış durumda. İspanya'da can kayıpları son 17 günün en düşük seviyesine inerken Güney Kore'de iyileşen 91 hastanın test sonucunun yeniden pozitif çıktığı açıklandı. Öte yandan Türkiye'de İçişleri Bakanlığı, Cumartesi 00.00’dan başlamak üzere 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta sokağa çıkma yasağı uygulanacağını duyurdu.
Reklam