Görüş Bildir
Haberler
Yüksek Profilli Amerikalı Politikacılar Kripto Para Yatırımı Yaptı: Hangi Siyasi Hangi Birimi Aldı?

etiket Yüksek Profilli Amerikalı Politikacılar Kripto Para Yatırımı Yaptı: Hangi Siyasi Hangi Birimi Aldı?

Merlot Vinho
20.01.2022 - 11:06

2021 yılında SEC'in Bitcoin ETF işlemlerini onaylaması, kripto para piyasasını da olumlu şekilde etkilemiş ve BTC fiyatı 69.000 dolara kadar çıkmıştı. Çin yasaklarından sonra da Amerikalı yetkililer kripto para birimlerine daha sıcak bakmaya başlamıştı. Açıkça kripto para yatırımı olduğunu söyleyen siyasetçi sayısı şimdilik oldukça az olsa da, bu durum 2022'de değişebilir. İşte kripto para yatırımı olduğunu söyleyen 7 etkili isim!

Keyifli okumalar!

Not: Bu içerik bilgilendirme amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir yatırım tavsiyesi içermemektedir. 

ABD'nin kripto para birimlerine karşı tutumu ne?

ABD'nin kripto para birimlerine karşı tutumu ne?

Ağustos 2021 itibariyle Amerikalıların yaklaşık %20'sinin kripto para yatırımı bulunuyordu. Yapılan araştırmalara göre kesin veriler anketten ankete değişiklik gösterse de kripto paraların pek çok kişinin dikkatini çektiği bir gerçek. Sadece finans spekülatörleri için bir araç olmaktan çıkan dijital varlıklar, artık ana akım olma yolunda ilerliyor. Amerikalı politikacılar şimdilik bu akımın gerisinde kalmış gibi görünse de, aralarından bazı isimlerin kripto para yatırımı olduğu biliniyor. 'Bitcoin Politicians'a göre şu an her iki kongre odasında da kripto yatırımı olan siyasetçiler var. İşte kripto para destekçisi olduğu bilinen 7 isme ait siyasi duruşlar ve finans stratejileri!

1. Michael McCaul

1. Michael McCaul

Teksas'tan Cumhuriyetçi bir siyasetçi olan 59 yaşındaki Michael McCaul, aynı zamanda Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nin de kıdemli bir üyesi. 2018 yılında kongrenin en zengin beşinci kişisi olan McCaul, ABD'nin Yemen Savaşı'ndan çekilmesine açık açık karşı çıkması ve Suriye'deki İran destekli hedeflere hava saldırıları yöneltilmesine dair pozisyonları ile fazlasıyla tanınan bir isim. 2016'da şifreleme kullanımı hakkındaki bir yasa tasarısına imza atan McCaul'dan son dönemde kripto ile ilgili açıklama gelmemiş olsa da, yatırımı olduğu biliniyor.

2. Pat Toomey

2. Pat Toomey

Pensilvanya'nın Cumhuriyetçi Senatörü olan Pat Toomey, zamanında 2,2 trilyon dolarlık vergi kesintisini kapsayan bir bütçe önerisinde bulunmuş ve hükümet harcamalarındaki en kötü isim ilan edilmişti. Toomey'nin bankacılıkta deregülasyonu desteklediği de açıkça biliniyor. 

Yakın dönemde Ohio Senatörü Sherrod Brown'ın kripto düzenlemelerini yürütme kurumlarına bırakmasını eleştiren Toomey, kripto para vergi gereksinimlerini netleştirmeyi talep etti. Aralık 2021'de ise stabil coinler için kendi ilkelerini sundu ve Haziran 2021'de Grayscale BTC ve ETH fonlarına 2.000 ila 30.000 dolarlık bir yatırım yaptı.

3. Marie Newman

3. Marie Newman

Marie Newman, Temsilciler Meclisi'ne Illinois'den katılan yeni bir Demokrat kanat üyesi. 57 yaşındaki Newman; kürtaj hakları, silah kontrolü ve 15 dolarlık asgari ücret gibi savunmaları ile tanınıyor. Aralık 2021'de 30.000 ila 100.000 dolarlık Coinbase yatırımı olduğu bilinen Newman'ın aynı zamanda Grayscale Bitcoin Trust hisselerinde de 15.000 dolardan fazla yatırımı bulunuyor. Kamuya açık açıklamalardan kaçınan Newman, teknolojik gelişimleri teşvik eden ve destekleyen Congressional Blockchain Caucus grubunun da önemli bir üyesi olarak geçiyor.

4. Barry Moore

4. Barry Moore

Meclise yeni katılan isimlerden olan Barry Moore, Alabamalı bir Cumhuriyetçi. Hatta Ocak 2021'de Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına itiraz etti ve resmi Twitter hesabından paylaştığı 'çalıntı seçim' gönderileri ile gündeme geldi. Araştırmalara göre Moore, Haziran 2021 tarihinde 1.000 ila 15.000 dolar arası bir DOGE alımı yaptı. Ayrıca Ethereum'a 15.000, Cardano'ya da 45.000 dolara kadar yatırımında bulundu. Kripto görüşlerini kamuoyuna açıklamamış olsa da, mevcutta yatırımı olduğu biliniyor.

5. Cynthia Lummis

5. Cynthia Lummis

Wyoming Cumhuriyetçi Senatörü olan Cynthia Lummis, kripto para savunucusu olduğu bilinen bir diğer isim. Senato Bankacılık üyesi olarak geçen Lummis, Ocak 2021'de 50.000 ila 100.000 dolar arasında Bitcoin alımına dair bir raporlamada bulundu ve toplam 5 BTC'lik kripto para yatırımı olduğunu bildirdi. Lummis aynı zamanda, ABD Senato üyelerinin Bitcoin avantajları ve kullanım alanları gibi konularda eğitilmesi gerektiğini savunan bir meclis üyesi. Bunun için de çeşitli finansal gruplar başlatmak istiyor. Ayrıca 2022'de bu anlamda detaylı bir yasa tasarısı sunmayı planladığı da biliniyor.

6. Michael Waltz

6. Michael Waltz

Meclis'in seçilmiş isimlerinden olan emekli Albay ve eski Pentagon danışmanı Michael Waltz, Kongre'nin ilk Yeşil Bereli üyesi. Floridalı bir Cumhuriyetçi olan Waltz, Çin'deki Uygurlara yönelik müdahale sonrasında ABD'nin Kış Olimpiyatları'nı boykot etmesini önerdi. Aynı zamanda Biden'ın 1,9 trilyon dolar değerindeki ekonomik teşvik tasarısına karşı oy kullanan Waltz, 100 dolardan daha az bir kripto para yatırımına sahip.

7. Jefferson Van Drew

7. Jefferson Van Drew

New Jersey'den emekli diş hekimi olan Jefferson Van Drew, yaklaşık 30 yıllık deneyime sahip bir yasa koyucu. Eski Demokrat kanat üyesi olan Drew, 2020'de parti değişikliği yaparak Cumhuriyetçi tarafa geçti. Demokrat Parti üyeliği boyunca genellikle Trump'ı destekleyen oyları ile gündeme gelen Van Drew'ın Grayscale ortağı şirketlerden birine 250.000 dolar yatırımı olduğu biliniyor. Ancak Drew, yatırımlarının kesin akıbeti yönünde basına bir açıklama yapmaktan kaçınıyor ve tamamen sessiz kalmayı tercih ediyor.

Kripto para yatırımı bulunan siyasetçi sayısı bilinenden çok daha fazla olabilir.

Kripto para yatırımı bulunan siyasetçi sayısı bilinenden çok daha fazla olabilir.

An itibariyle halka açık kripto dostu açıklamalar yapan politikacı sayısı bir hayli az görünüyor, ancak bu sayının özellikle 2022 içinde fazlasıyla artması bekleniyor. Bilinenden çok daha fazla milletvekilinin kripto yatırımı olduğu ve bu isimlerin açıklama yapmaktan çekindiği de tahmin ediliyor. Ayrıca kripto para yatırımı olduğu bilinen siyasetçi sayısı az da olsa, bunun geçmişe göre gayet iyi bir gelişme olduğu ve kamuoyunu teşvik ettiği söyleniyor.

2022'de daha fazla lider isim dijital varlıkların potansiyelini anlayabilir ve benimsenmesinde rol oynayabilir.

2022'de daha fazla lider isim dijital varlıkların potansiyelini anlayabilir ve benimsenmesinde rol oynayabilir.

Yasa koyucuların ve önemli isimlerin kriptoları tehdit olarak görme unsurunu azalttığı bir gerçek. Çoğu uzmana göre, Çin'deki yasaklamalar tam olarak bu nedenle konuldu. Ancak ABD'li meclis üyelerinin kripto yatırımı olduğunu bilmek bu süreci tersine çevirebilir ve sektör hakkında daha fazla kişinin bilgilendirilmesine katkı sağlayabilir. 2022'de daha fazla etkili isim kripto ekosistemine dahil olabilir ve devamında iyileştirilmiş kripto para politikaları devreye girebilir. Bu da genel anlamda kripto para teşviğini artıran ve onaylayan bir süreci tetikleyebilir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?