Görüş Bildir
Haberler
Yeni İnfaz Yasası Meclis’e Geliyor: 6 Suçta İndirim Yok, 42 Bin Tahliye Bekleniyor

Yeni İnfaz Yasası Meclis’e Geliyor: 6 Suçta İndirim Yok, 42 Bin Tahliye Bekleniyor

Şubat ayının başında Meclis'e sunulması beklenen infaz düzenlemesi kapsamında cinsel istismar, uyuşturucu, örgütlü suçlar, terör suçları, kasten adam öldürme ve mükerrer suçlarda indirim yapılmayacak. Düzenlemede ilk etapta, 42 bin kişinin tahliye olması bekleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Birkaç hafta içinde TBMM gündemine gelecek

Birkaç hafta içinde TBMM gündemine gelecek

Milliyet'ten Şebnem Hoşgör'ün haberine göre, infaz düzenlemesini de içeren 2. Yargı Paketi, birkaç hafta içinde TBMM gündemine gelecek. 

AKP'li kurmayların, çalışmaların büyük ölçüde tamamlandığını söylediği ve yakında muhalefetin kapısını çalmaya hazırlandıkları infaz paketi ile ilgili detaylar ise ortaya çıkıyor.

Cinsel istismar, uyuşturucu, örgütlü suçlar, terör suçları, kasten adam öldürme ve mükerrer suçlar hariç tutulacak

Cinsel istismar, uyuşturucu, örgütlü suçlar, terör suçları, kasten adam öldürme ve mükerrer suçlar hariç tutulacak

İnfaz paketinde, düzenleme kapsamı dışına alınan 6 suç içinde cinsel istismar, uyuşturucu, örgütlü suçlar, terör suçları, kasten adam öldürme ve mükerrer suçlar yer aldı. 

Ceza süresinin üçte ikisinin infaz edildiği suçlarda infaz süresi ceza süresinin yarısına çekilecek. 

Düzenleme kapsamında, Denetimli serbestlik sistemi değişecek. 1 Temmuz 2016’dan önce işlenen suçlar için 2 yıl, diğer suçlar için de 1 yıl olan denetimli serbestlik süresi, yeni sistemde alınan cezaya göre 5/1 oranında uygulanacak. Yani bugünkü gibi şartlı tahliyesine 1 yıl kala, “iyi halli olma” şartıyla otomatikman gündeme gelen denetimli serbestlik uygulaması bundan böyle infaz süresinin 5/4’ünü tamamlayanlar için geçerli olacak.

Parti kurmayları, yeni infaz düzenlemesi ile birlikte, ilk etapta 42 bin kişinin tahliye olmasını beklediklerini söyledi.

Bir kadın doğum yaptıktan ancak 1 yıl sonra cezaevine alınabilecek

Bir kadın doğum yaptıktan ancak 1 yıl sonra cezaevine alınabilecek

Konutta infaz usulünün de kapsamı genişleyecek. Bu çerçevede de kadınların veya 65 yaşını bitirmiş kişilerin mahkûm oldukları toplam 2 yıl, 70 yaşını bitirmiş kişilerin mahkûm oldukları toplam 3 yıl, 75 yaşını bitirmiş kişilerin mahkûm oldukları toplam 5 yıl veya daha az süreli hapis cezasının konutunda çektirilmesine karar verilebilecek. Bu düzenlemeden mükerrer olanlar, örgüt suçlarından ve cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçlardan mahkum olanlar yararlanamayacak.

Halen doğum sürecinde olan kadınlar doğumun üzerinden altı ay geçmeden cezalarını çekmek üzerine cezaevine alınamıyor. Yeni paket kapsamında bir kadın doğum yaptıktan, en erken 1 yıl sonra cezaevine alınabilecek.

Özel infaz uygulamaları gelişletilecek

Özel infaz uygulamaları gelişletilecek

Paket kapsamında, “hafta sonu infaz, gece infazı” gibi özel infaz uygulamasının kapsamı genişletilecek. 

Kasten işlenen suçlarda halen 6 ay olan ceza sınırı 1.5 yıla çıkarılacak. Taksirli suçlarda da 3 yıla kadar hapis cezaları için özel infaz usulleri uygulanabilecek. Özel infaz imkanından yararlanma konusunda hükümlülere talepte bulunma hakkı verilecek. Buna göre, infaz hâkimi, hükümlünün talebi üzerine kasten işlenen suçlarda toplam 1 yıl 6 ay, taksirle işlenen suçlarda toplam 3 yıl veya daha az süreli hapis cezasının; her hafta cuma günleri 19.00’da girmek ve pazar günleri aynı saatte çıkmak suretiyle hafta sonları ya da hafta sonları hariç her gün 19.00’da girmek ve ertesi gün 07.00’de çıkmak suretiyle geceleri, ceza infaz kurumlarında çektirilmesine karar verebilecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
148
90
17
17
4
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Öcalan, adada kalıyor, adada. Acun'un bile adası yok. Hangi terör örgütü üyeleri içeri alınacak acaba çok affedersin ? Fetullah Gülen getirilecekti ülkeye, y... Devamını Gör

Gaddar Kerim

Afla çıktı 5 kişiyi öldürdü, afla çıktı karısını kızını kesti, afla çıktı gasp yaptı, yakında duyacağınız haberler, o kadar insan nasıl adapte olacak bu topl... Devamını Gör

Metin Akalp

Yemezler. Bunların derdi sadece af çıkarmak. Ceza indirimini kaldırma, istismar gibi kanayan yaraları vitrine koyup alacakları tepkiyi azaltmaya çalışıyorlar... Devamını Gör