Görüş Bildir
Haberler
WPS Nedir? WPS Nasıl Kullanılır? WPS Açık Olursa Ne Olur?

WPS Nedir? WPS Nasıl Kullanılır? WPS Açık Olursa Ne Olur?

GNS
13.11.2022 - 20:39

İnternetlerde yaşanan erişim problemini çözmek isteyen vatandaşlar pek çok yola başvuruyor. İnternet üzerinden yavaşlığı çözmek için yeni yöntemler araştıranların karşısına 'WPS' çıkıyor. Peki WPS nedir? WPS ne işe yarar? WPS açık olursa ne olur? WPS tuşu ne işe yarar? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

WPS Nedir?

WPS Nedir?

WPS İngilizce açılımı Wi-Fi Protected Setup yani Wifi Korumalı Kurulumdur. Güvenli bir kablosuz ev ağır oluşturmak için kullanılan bir ağ güvenlik standardıdır.

WPS Nasıl Kullanılır?

WPS Nasıl Kullanılır?

WPS kullanımı için en basit yöntem PIN ile şifrelemedir. 8 haneli PIN, modemin arkasında yer alır. Bu şifre girilmesinin ardından bağlanmak istediğiniz cihaz ile kablosuz bağlantınızı sağlayabilirsiniz. Diğer bir bağlantı yöntemi ise WPS butonudur. Basılı tutarak ya da tek bir kez basarak istediğiniz cihaza bağlanabilirsiniz. Diğer bir yöntem ise NFC ile WPS kullanmadır. Fakat bunun için hem cihazın hem de modemin kullanımı desteklemesi gerekmektedir.

WPS Açık Olursa Ne Olur?

WPS Açık Olursa Ne Olur?

WPS'in açık olması durumunda bağlanılmak istenilen ağa güvenlik protokolü üzerinden giriş yapılır.

WPS Tuşu Ne İşe Yarar?

WPS Tuşu Ne İşe Yarar?

WPS tuşuna basılması ile şifre kullanmadan internete hızlı bir erişim sağlamak mümkündür. WPS tuşuna basılınca internet hızlı ve şifresiz erişimini aktif kılar.

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın