Görüş Bildir
Haberler
Vedat Bilgin Kimdir? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Nereli ve Kaç Yaşında?

Vedat Bilgin Kimdir? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Nereli ve Kaç Yaşında?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in özel hayatı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. En son 1 Mayıs tarihinde emeklilere yapılacak bir sürprizin açıklanacağını duyuran Vedat Bilgin, tekrardan gündeme geldi. Peki, Vedat Bilgin kimdir? Vedat Bilgin hangi görevlerde yer aldı? İşte Vedat Bilgin'in hayatı hakkında merak edilenler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye Yazarlar Birliği tarafından yılın fikir adamı ödülüne layık görülen, Türk akademisyen, bakan ve yazar Vedat Bilgin'in eğitimi ve kariyeri merak ediliyor. Peki, Vedat Bilgin kimdir? Vedat Bilgin hangi okullarda okumuştur, kariyeri nedir?

Vedat Bilgin Kimdir?

Vedat Bilgin Kimdir?

1954 yılında Bayburt'un Aydıntepe ilçesinde dünyaya gelen Vedat Bilgin, ilkokul ve liseyi burada bitirdi.1974 yılında Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesi’nden dereceyle mezun oldu. Lisans eğitiminin ardından yüksek lisans ve doktora eğitimini İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde tamamladı. 

Genç Arkadaş Dergisini ilk kez üniversite yıllarında çıkardı. Asistanlık sınavını kazanmasıyla 1982 yılında Selçuk Üniversitesi'nde Prof. Dr. Erol Güngör'ün asistanlığını yaptı. 1984 yılında hocası Erol Güngör'ün vefat etmesinin ardından , Gazi Üniversitesi İİBF Çalışma Ekonomisi Bölümü'nde öğretim üyeliğine  başladı.

Türkiye Günlüğü dergisinin kurucularından olan Vedat Bilgin, 1995 yılında İngiltere'de York Üniversitesi'nde doktora sonrası çalışmalarda bulundu. Türkiye'de yapılan ilk modern demiryolu hatlarını üretmeye bu dönemde başladı.  Ayrıca 2002 yılında Türkiye'nin ilk hızlı treni olan Ankara-Eskişehir hızlı tren projesini başlattı.

Kariyeri

Kariyeri

2000 yılında Başbakanlık Başdanışmanı olarak görev yapan Bilgin, TC. Devlet demiryolunun genel müdürü olarak işe başladı. 2003 yılında bu görevinden kendi isteğiyle ayrılarak üniversitedeki çalışmalarına devam etti. 

2006 yılında Gazi Üniversitesi Çalışma Ekonomisi Bölümü'nde akademik hayatını sürdürürken, misafir öğretim üyesi olduğu Michigan Üniversitesi'nde 'Ortadoğu'da Modernleşme Sorunları' konulu uluslararası bir araştırmaya katıldı.

2011-2015 yılları arasında Gazi Üniversitesi Çalışma Ekonomisi Bölüm Başkanı olarak devam etti. Aynı zamanda 2014-2015 yılları arasında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Başdanışmanlığını yaptı.

Akşam gazetesinde köşe yazarlığına devam eden Bakan Bilgin, Habertürk ve  Bugün gazetelerinde de köşe yazarlığı yapmıştır. 

Türkiye Yazarlar Birliği tarafından belirlenen 'Yılın Yazarı, Entelektüeli ve Sanatçısı' kategorisinde 2013 yılında Basın Fikir Yazarı ödülünü Prof. Dr. Vedat Bilgin kazandı.

Yayınlanmış çok sayıda araştırma kitabı, makalesi ve çalışmaları bulunan Vedat Bilgin iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Milletvekilliği

Milletvekilliği

Türkiye'de hiçbir partinin tek başına iktidar olmak için gereken sandalye sayısını elde edemediği Haziran 2015 genel seçimlerinde Ankara'da Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AK Parti) milletvekili olarak meclise giren Vedat Bilgin yeniden milletvekili olarak seçildi.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyeliği yaptı. Ayrıca 26. dönem Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenterler Konseyi Türk Grubu Başkanlığı görevine devam etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

T.C. Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Başkan Vekili ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı gibi görevlerde bulunan Bilgin, 21 Nisan 2021 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görevine başladı.

Vedat Bilgin Evli mi?

Vedat Bilgin Evli mi?

Türk akademisyen, bürokrat ve yazar olan Bakan Bilgin, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Vedat Bilgin'in Bazı Kitapları

Vedat Bilgin'in Bazı Kitapları
  • TÜRKİYE'DE DEĞİŞİMİN DİNAMİKLERİ KÖYLÜLÜKTEN ÇIKIŞ YOLLARI

  • DEMİRYOLLARININ MODERNİZASYONU 21. YÜZYILA DOĞRU YENİ BİR GELİŞME STRATEJİSİ

  • SOSYOLOJİ İNSAN VE TOPLUM

  • ÜNİVERSİTE BİLİM VE TÜRKİYE

Bu Haberler de İlginizi Çekebilir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın