Görüş Bildir
Haberler
Ülkemizin Kuzey, İç ve Doğu Kesimleri Yağışlı

Ülkemizin Kuzey, İç ve Doğu Kesimleri Yağışlı

FreiGeist
04.03.2015 - 08:09
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerin yağışlı geçmesi bekleniyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey ve iç kesimlerde 2 ile 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Sinop ve Malatya çevrelerinde kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde (40-70 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olması (21-50 mm) beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Sinop ve Malatya çevrelerinde kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde (40-70 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur, Bilecik'in yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

BURSA Parçalı bulutlu 11

EDİRNE Parçalı ve az bulutlu 13

İSTANBUL Parçalı ve az bulutlu 11

KOCAELİ Parçalı bulutlu 12

EGE

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR Parçalı ve az bulutlu 10

İZMİR Az bulutlu ve açık 16

MANİSA Parçalı az bulutlu 15

MUĞLA Parçalı az bulutlu 15

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA Parçalı bulutlu 19

ANTALYA Az bulutlu 19

ISPARTA Parçalı bulutlu 12

MERSİN Parçalı az bulutlu 18

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğu kesimleri ile Ankara'nın kuzey çevreleri aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunda hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ANKARA Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kuzey kesimleri hafif yağmurlu 9

ESKİŞEHİR Parçalı bulutlu 8

KAYSERİ Çok bulutlu ve yağmurlu, yüksek kesimleri karla karışık yağmurlu 9

KONYA Parçalı bulutlu 11

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; Sinop çevrelerinde kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

BOLU Parçalı çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. 9

DÜZCE Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 13

KARABÜK Parçalı çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. 9

ZONGULDAK Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 9

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması beklenen yağışların, Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin kıyı kesiminde kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (40-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

ARTVİN Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 9

SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 11

TOKAT Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu 9

TRABZON Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve yükseklerinin kar yağışlı olması bekleniyor. Yağışların kuvvetli olması bekleniyor. 10

DOĞU ANADOLU

Parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yağmur ve sağanak, bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

ERZİNCAN Parçalı çok bulutlu, yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 6

ERZURUM  Parçalı çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı 2

MALATYA Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu 10

VAN Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 5

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğu kesimlerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 12

GAZİANTEP Parçalı az bulutlu 14

MARDİN Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 9

ŞANLIURFA Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı 16

DENİZLERDE HAVA

Orta ve Doğu Karadeniz'de fırtına bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/saat), doğusu 6 ila 8( 50-75km/s) ,sabah saatlerinden itibaren 5 ila 7( 40-60km/s), akşam 3 ila 5 (20-40 km/saat), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 6 ila 8(50-75km/s, akşam 3 ila 5 (20-40km/s) kuvvetinde, Dalga: 3,0 ila 4,0m Batı Karadeniz'in batısı ile akşam geneli 1,0 ila 2,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/saat) kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,0m, Görüş: İyi.yağışta orta.

EGE Hava Durumu: Parçalı az bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege'de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/saat), Güney Ege 'de kuzey ve kuzeydoğu 3 ila 5 (20-40 km/saat) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m Görüş: İyi.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı az bulutlu, Rüzgar: Batı Akdeniz'de batı ve kuzeybatı, gece kuzeydoğu, doğusu güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/saat) , Doğu Akdeniz'de Batı ve güneybatı, akşam kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30km/s) kuvvetinde; Dalga: 1,0m ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ Hava: Parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmurlu, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/saat) kuvvetinde; Dalga Yüksekliği: 0,25 ila 0,5m, Görüş Mesafesi: İyi, yağış anında orta.

Kaynak: http://www.mgm.gov.tr/tahmin/gunluk-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0