Görüş Bildir
Haberler
TSK, Suriye'deki Harekâta ABD Özel Kuvvetleri'nin de Destek Verdiğini Açıkladı

TSK, Suriye'deki Harekâta ABD Özel Kuvvetleri'nin de Destek Verdiğini Açıkladı

Fırat Kalkanı Harekâtı ile ilgili açıklama yapan Genelkurmay, 'Azez-Rai arasındaki bölgede icra edilen harekâta koalisyon kapsamında ABD Özel Kuvvetleri destek vermiştir' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Genelkurmay Başkanlığı'ndan 24 Ağustos'ta başlatılan Fırat Kalkanı Harekâtı ile ilgili açıklama yapıldı. 

Açıklamada, 'Azez-Rai arasındaki bölgede icra edilen harekâta koalisyon kapsamında ABD Özel Kuvvetleri destek vermiştir. Ateş destek vasıtaları tarafından, tespit edilen 26 DEAŞ hedefine 72 adet Fırtına mermisi atılmıştır' denildi.

'Tatimus'ta 5 muhalif öldü'

'Tatimus'ta 5 muhalif öldü'

Açıklamada ayrıca, 'Koalisyon güçleri tarafından Kunaytirah, Tatimus, Cakka ve Baragidah bölgelerinde tespit edilen DEAŞ unsurlarına toplam 4 hava harekâtı icra edilmiş, 5 DEAŞ'lı etkisiz hâle getirilmiş, 5 bina ve 1 havan mevzii imhâ edilmiştir. Tatimus bölgesinde el yapımı patlayıcının patlaması sonucunda 5 muhalif şehit olmuş, 6 muhalif yaralanmıştır' ifadeleri kullanıldı.

"ABD askerleri ile ÖSO arasında gerilim çıktı"

"ABD askerleri ile ÖSO arasında gerilim çıktı"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sputnik internet sitesinde, ABD Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı 29 askerin El Bab harekâtına destek için Çobanbey (El Rai) kabasına gittiğini ancak Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile ABD askerleri arasında gerilim çıktığını ve ÖSO'nun protestosu üzerine ABD askerlerinin kasabadan ayrılarak Türkiye’ye dönmek zorunda kaldığını iddia eden bir haber yer almıştı.

Ardından Amerika karşıtı sloganlar atan muhalif savaşçıların bu görüntüleri sosyal medyada yer almıştı

Tel Abyad'da ABD bayrakları asılmıştı

Tel Abyad'da ABD bayrakları asılmıştı

Öte yandan, Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde, çok sayıda PYD'linin bulunduğu bir binada ABD bayrağının asıldığı gözlemlenmişti. PYD mevzilerinin kontrolündeki Tel Abyad ilçesinin Mumbatıh bölgesinde 3 noktaya asılan ABD bayrakları, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinden de görülmüştü. 

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Peter Cook, bizzat bu olayla ilgili haberleri görmediğini, Pentagon'un daha önce de 'ortaklarını' ABD bayraklarını kendi kendilerine asmamaları konusunda uyardıklarını söylemişti. Cook, 'Son olayı bilmiyorum ama böyle bir şey varsa bunu konuşacağız' ifadesini kullanmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
32
18
5
2
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Delta IŞİD destek vermiş.

ynsemrebagiban

ABD bir şeye izin veriyorsa ya da destek oluyorsa bilin ki orada bir bokluk vardır...

ynsemrebagiban

Ve beklenen oldu..ÖSO grupları işin içinde ABD olduğu için operasyondan çekiliyorlar...