Görüş Bildir
Haberler
Trump'tan Suriye Mesajı: 'Belki de Kürtlerin Petrol Bölgelerine Yönelme Zamanı Geldi'

Trump'tan Suriye Mesajı: 'Belki de Kürtlerin Petrol Bölgelerine Yönelme Zamanı Geldi'

IŞİD'in Suriye'deki petrol yataklarını yeniden ele geçirmesine izin vermeyeceklerini söyleyen ABD Başkanı Donald Trump 'Belki de Kürtlerin petrol bölgelerine yönelme zamanı gelmiştir' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD Başkanı Trump, Twitter mesajında, 'Dün, Türkiye ve Kürtler üzerine yaptığım konuşmada belirttiğim petrol yatakları, ABD Kürtlerin yardımıyla alana kadar IŞİD'in elindeydi. IŞİD'in bu yatakları tekrar ele geçirmesine asla izin vermeyeceğiz.' değerlendirmesinde bulundu.

Ayrıca, YPG/PKK terör örgütü liderlerinden 'Mazlum Kobani' kod adlı Ferhat Abdi Şahin ile de telefonda konuştuğunu belirten Trump, 'O, bizim yaptıklarımızdan memnun, ben de Kürtlerin yaptıklarından mutluyum. Belki de şu an Kürtler için petrol yataklarına doğru gitmeye başlamalarının zamanıdır' açıklamasında bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Trump petrol bölgesinde ABD askerlerinin kalmaya devam edeceğini söylemişti

Trump petrol bölgesinde ABD askerlerinin kalmaya devam edeceğini söylemişti

Trump, Amerikan askerlerinin Suriye'den çekilmesiyle ilgili dünkü açıklamasında ülkenin doğusundaki petrol yataklarını güvence altına aldıklarını ve burada bir miktar ABD askerinin kalacağını açıklamıştı.

ABD Savunma Bakanı Mark Esper de Suriye'nin doğusundaki petrol bölgesinde 200 civarında Amerikan askerinin kalacağını duyurmuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
144
36
24
15
10
7
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Madem çok seviyosun, alsana adamları topraklarına. Biz de kurtulalım onlar da kurtulsun. Duvarınızı da örün, Kürtlerle mutlu mesut yaşayın

Aslan Atasoy

Bir kere Kürtler değil orada silahlandırdığınız sizin köpekliğinizi yapan Ypg/Pkk teröristleri.Türkiye'de de Kürtler var,IKBY,Irak ve İran'da da.Suriye'deki ... Devamını Gör

Mr Logical

Tabii ki o tarafa doğru yönelmeliler. Nihayetinde sizden alacakları daha çook silah ve mühimmat var. Gelirlerini artırmaları lazım. Sonrasında yeterince güçl... Devamını Gör