Görüş Bildir
Haberler
Trudeau 18 Yıl Önceki Fotoğrafı Nedeniyle Özür Diledi: 'O Dönemde Irkçılık Olduğunu Düşünmedim'

Trudeau 18 Yıl Önceki Fotoğrafı Nedeniyle Özür Diledi: 'O Dönemde Irkçılık Olduğunu Düşünmedim'

Batuhan
19.09.2019 - 14:24

21 Ekim’de yapılacak seçimlerde koltuğunu korumak için mücadele eden Kanada Başbakanı Justin Trudeau’nun 2001 yılında özel bir okul etkinliğinde çekilen ve yüzünü kahverengine boyadığı fotoğrafı tartışma yarattı. Irkçılıkla suçlanan Trudeau, ‘çok pişman olduğunu’ belirterek özür diledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Time Magazine tarafından ortaya çıkarılan fotoğraf, Justin Trudeau’nun 2001 yılında öğretmen olarak görev aldığı Vancouver’deki West Point Grey Akademisi’nde düzenlenen ‘Arap Geceleri’ temalı bir etkinliğe ait.

Fotoğraf okul yıllığından çıktı

Fotoğraf okul yıllığından çıktı

Okul yıllığına da konulan fotoğrafta Trudeau, yüzünü kahverengine boyamış bir şekilde görülüyor. Trudeau, gece için Alaaddin kostümü giydiğini doğruladı.

"Çok üzgünüm" 🎥

Fotoğrafın yayılmasıyla birlikte eleştiri okları Trudeau’ya yöneldi. Başbakan ırkçılıkla suçlandı.

Gazetecilere bir açıklama yapan Justin Trudeau ise, “Sorumluluğu üzerime alıyorum. Bunu yapmamalıydım. Bu, o dönemde ırkçılık olduğunu düşünmediğim bir şeydi, ancak şimdi biliyorum ki bu ırkçılık ve çok üzgünüm” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Titizlikle çizmiş olduğu tolerans imajına tamamen zıt bir görüntü"

"Titizlikle çizmiş olduğu tolerans imajına tamamen zıt bir görüntü"

21 Ekim'de yapılacak seçimler öncesi ortaya çıkan fotoğraf hakkında Ipsos kamuoyu araştırma şirketinin tepe yöneticisi Darrel Bicker, 'Bu resim başbakanın titizlikle çizmiş olduğu tolerans imajına tamamen zıt bir görüntü veriyor. Bu kendisi için de partisi için de hiç de iyi bir durum değil.' sözlerini kullandı.

Muhaliflerden eleştiri yağmuru

Muhaliflerden eleştiri yağmuru

Seçimlerde Justin Trudeau’nun en yakın rakibi olarak görülen Andrew Scheer ise, “Fotoğraf 2001’de de ırkçılıktı, şimdi de. Kanadalılar o fotoğrafta, muhakemeden ve bütünleştiricilikten uzak, ülkeyi yönetmeye uygun olmayan birini gördü” dedi.

Yeni Demokratik Parti Lideri Jagmeet Singh, fotoğraf için ‘rahatsız edici ve aşağılayıcı’ derken; Yeşil Parti Lideri Elizabeth May de Trudeau’yu kınadı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
79
64
21
11
9
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Adam 18 yıl önceki fotoğraftan zorlama benzetmeler yüzünden haksız olmadığı halde özür diliyor. Bizimkiler beş sene önceki fotoğrafları görmezden gelip vatan... Devamını Gör

Emre Ş.

100. fav benden.

swedishchef

adamlarin dertlerine bak, kafayi yicem...

Tıntın

Alaattin de sarışındı zaten.