Görüş Bildir
Haberler
TikTok Fenomeninin İnternetin Derinliklerinde Arattığı Birbirinden Acayip Sorulara Bulduğu 20 Enteresan Cevap

TikTok Fenomeninin İnternetin Derinliklerinde Arattığı Birbirinden Acayip Sorulara Bulduğu 20 Enteresan Cevap

Effy
25.10.2021 - 13:04

1 milyon takipçisi olan Dylan Page, TikTok üzerinde daha farklı formatlarda videolar üretiyor. Google'da arattığı değişik sorulara bulduğu cevapları takipçileri ile paylaşıyor. Gelin, beraber bu tuhaf soruların cevaplarını öğrenelim! 👇

Kaynak: https://www.boredpanda.com/guy-google...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Dylan, TikTok üzerinde 1 milyon takipçiye sahip olan ve içerik üretmeye devam eden sevilen bir fenomen.

Dylan, TikTok üzerinde 1 milyon takipçiye sahip olan ve içerik üretmeye devam eden sevilen bir fenomen.

Kısa ama bir o kadar viral olan videolarında insanların ara ara düşündüğü ancak cevabını bilmediği sorulara yanıt buluyor. Bakalım siz bu cevaplanan sorulardan en çok hangisini ilginç bulacaksınız? 👇

1. "Dünya üzerindeki bilinen en tuhaf tesadüf nedir?"

1. "Dünya üzerindeki bilinen en tuhaf tesadüf nedir?"

İkiz doğan kardeşler doğumda birbirinden ayrılmışlar ve birbirlerini bilmeden oldukça benzer hayatlar yaşamışlar. İkisinin de kendi ailesi onlara 'James Burke' ismini vermiş ve kısa olarak 'Jim' diye sesleniyorlarmış. İkisinin de Larry isimli bir erkek kardeşi, Toy isimli bir köpeği olmuş ve ikisi de Linda isimli bir kadın ile evlenmişler. İki kardeşin de evliliği yürümemiş ve boşanıp Betty isimli başka bir kadın ile evlenmişler! İki Jim'in de bir oğlu olmuş ve ikisi de aynı ismi seçmişler: James Allen. Tek fark, Allen'lardan yalnızca biri iki L harfine sahip. Ve bu zamana kadar ikiz kardeşlerin hiç tanışmadıklarını da unutmayın...İki Jim de sigara tiryakisiymiş. İkisinin de migreni ve Chevrolet arabaları varmış. Bir Jim şerif yardımcısı olarak çalışırken, diğeri güvenlik görevlisi olarak çalışıyordu. 39 yaşında ilk defa yolları kesişince bu akıl almaz tesadüf ortaya çıkmış. Bir bilimsel çalışmada yer alan ikizlerin beyin dalgalarının neredeyse aynı olduğu keşfedildi.

2. "Bermuda'daki tüm evlerin çatısı neden beyaz renkte?"

2. "Bermuda'daki tüm evlerin çatısı neden beyaz renkte?"

Tropikal bir cennet olmasına rağmen Bermuda'da normalde nehir ve göllerden gelen temiz kaynak suyuna erişim yok. Onlar da bu yüzden oldukça dahiyane bir çözüm bulmuşlar. Bu garip dizayn edilen çatılar, onların tek içme suyu kaynağına ulaşmanın yolu olarak kullanılıyor. Yağmur suyunu bu çatılar topluyor. Hızlı gelen yağmur sularını yavaşlatan stepler, olukların olabildiğince suyu toplamasını sağlıyor. Beyaz renk ise güneşten gelen ultraviyole ışınları yansıtarak suyun arınmasını sağlıyor. Biriken su Bermuda'da her evin altında bulunan tanklarda depolanıyor.

3. "Dünya üzerinde yaşayan en önemli varlık nedir?"

3. "Dünya üzerinde yaşayan en önemli varlık nedir?"

Elbette ki arılar. Eğer bir gün birdenbire ortadan kaybolsalardı, kıyamet kopardı. İlk başta, marketteki tüm yiyeceklerin yarısı yok olurdu. Tozlaşma yapmaları sayesinde dünya tarımının %70-80 gibi büyük bir oranı arılara çok şey borçlu. Yalnızca kahvenin elden gitmesiyle bile ekonomi çökerdi. Aynı zamanda tüm et, süt ve süt ürünlerine de elveda deyin. Çünkü ineklerin tükettiği yiyecekler de arıların tozlaşmasını gerektiriyor. Pamuğun üretimi de tozlaşmaya bağlı, o yüzden kıyafetler, bebek bezleri, tuvalet kağıdı ve daha fazlası yok olabilir. Tüm bunların en korkunç yanı ise, 2015 yılında arılar, nesli tükenenler listesine girdi. Arıların neslinin %40'tan fazlası yok oldu.

4. "Dünya üzerinde gitmesi en tehlikeli olan yer neresidir?"

4. "Dünya üzerinde gitmesi en tehlikeli olan yer neresidir?"

Kuzey Sentinel Adası. Uzak ve küçük diğer adaların aksine, bu adada yüz yıldır dışarıdaki dünya ile ilişiğini kesmiş bir kabile yaşıyor. 50 - 200 arası yerlinin bulunduğu tahmin edilen kabile, dışarıdan gelenlere karşı oldukça saldırgan. Daha önce adayı ziyaret eden gemicilere, balıkçılara saldırdıkları ve öldürdükleri biliniyor. Bunun en ilginç kısmı ise, yüz yıldır dış dünyadan kendilerini izole ettikleri için hiçbir yenilikten haberdar değiller ve onlarla iletişim kurmak imkansız. Dilleri hakkında da pek bir şey bilinmiyor çünkü her yeni gelene direkt saldırıyorlar. Bu ada, dünya üzerindeki en tehlikeli yer olarak biliniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. "En fazla seri katil sayısına sahip olan ülkeler nerelerdir?"

5. "En fazla seri katil sayısına sahip olan ülkeler nerelerdir?"

Beş numarada İtalya yer alıyor. Bu zamana kadar 97 seri katil İtalya'da görülmüş. Dört numarada 106 seri katil ile Kanada yer alıyor. Güney Afrika'da ise 117 seri katil olduğu kaydedilmiş. Ardından 166 seri katil ile İngiltere geliyor. En ünlüsü ise 19. yüzyılda yaşayan ve Angel Maker lakaplı, bakımını üstelediği 400'e yakın bebeği öldüren Amelia Dyer. Listenin bir numarasındaysa Amerika bulunuyor. 3204 seri katil sayısı ile oldukça korkutucu bir üne sahip diyebiliriz. Amerika'da yaşayan her 100.000 insandan biri seri katil denebilir.

6. "Kadınlar için en güvenli ülkeler nerelerdir?"

6. "Kadınlar için en güvenli ülkeler nerelerdir?"

Bu araştırmada baz alınan birkaç faktör şöyle: Sokakta güvende hissetmeleri, cinsiyet ayrımı, partner şiddeti. Bu listenin dört numarasında Avustralya bulunuyor. Burada kadınların %100'ü en az ortaöğretimi tamamlamış olarak görünüyor. Yasal bakımdan ayrım yapmayan ve cinsiyet eşitsizliğine karşı duran tavrı ile üçüncü sırada İrlanda var. Singapur, yapılan bir araştırmada kadınların %92'sinin gece yürürken güvende hissettiği bir ülke olarak ikinci sırada bulunuyor. Kadınların en güvende hissettiği bir numaralı ülke ise İspanya. 2018 yılında İspanya devleti, 17 bakanından 11'i kadın olan meclisi ile öne çıkmıştı.

7. "Tarihte en uzun süre hapis yatan kişi kimdir?"

7. "Tarihte en uzun süre hapis yatan kişi kimdir?"

Joseph Legion isimli kişi 67 yıl 54 gün yattıktan sonra bu yıl içerisinde serbest kalmış. 15 yaşında cinayetten tutuklanan Legion, 83 yaşında serbest kaldı. John Phillips isimli adamsa 68 yıl 236 gün hapis yatmış. 1952 yılında 5 yaşında bir kız çocuğuna tecavüz etmekten tutuklanan Phillips, 2021 Mart ayında şartlı tahliye ile serbest kaldı. Paul Geidel Jr. ise Phillips'den 9 gün fazla hapis yattı: 68 yıl 245 gün. 1911 yılında 17 yaşında tutuklanan Geidel, 1980 yılında 86 yaşındayken serbest kaldı. 93 yaşında bir huzurevinde vefat etti. Charles Foster ise bir adamı öldürdüğü ve sonrasında botlarını çaldığı için tutuklandı. Hayat boyu müebbet hapsinde yatan Foster, 92 yaşında öldüğünde hala hapishanedeydi. Francis Clifford Smith 72 yıl 90 gün hapis yatarak listenin ilk sırasında yerini alıyor. İdamından birkaç saat önce cezası hayat boyu müebbet olarak değiştirilmiş.

8. "Kadınlar için en tehlikeli ülkeler nerelerdir?"

8. "Kadınlar için en tehlikeli ülkeler nerelerdir?"

Sıralanacak ülkeler kadınların yaşadığı sokakta hissettikleri güvensizlik, cinayet vakaları, tecavüz ve şiddet deneyimlerinden yola çıkılarak listelenmiş. Yaşanılan cinsiyet ayrımı ile beşinci sırada İran var. Meksika ise güvensiz sokakları, tecavüz ve şiddet vakaları ile dördüncü sırada yer alıyor. Üçüncü sırada yaşanılan cinayetlerin korkutucu derecede çokluğu sebebiyle Rusya bulunuyor. 2019 yılında istatistiklere göre her gün dört kadının öldürüldüğü Brezilya ikinci sırada yer alıyor. Birinci sırada her alanda yaşattığı eşitsizlik ile Güney Afrika bulunuyor.

9. "Dünya üzerindeki en mutlu ülkeler nerelerdir?"

9. "Dünya üzerindeki en mutlu ülkeler nerelerdir?"

Hazırlanan liste Dünya Mutluluk Raporu'nun hazırladığı, 149 ülkenin yer aldığı istatistiklere göre sıralanmıştır. 

  • Beşinci sırada Hollanda var. 

  • Dördüncü sırada İzlanda bulunuyor.

  • Üçüncü sırada 1815'ten beri hiçbir dış savaşa girmeyen İsviçre var. 

  • İkinci sırada Danimarka yer alıyor.

  • Dünya üzerindeki en mutlu ülke ise Finlandiya. Dünyanın en çok kahve içen ülkesi hayatı fazlasıyla seviyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. "Bilinen en garip uyku bozukluğu nedir?"

10. "Bilinen en garip uyku bozukluğu nedir?"

Beşinci sırada 'sexsomnia' rahatsızlığı yer alıyor. Sexsomniadan mustarip olan kişiler, gece uykularında cinsel hareketler yapmaya meyilli oluyorlar. Bazen yalnızca inlemek gibi küçük bir şey olabilir, ancak bazen istemeden birine istismar etmeye kadar büyüyebilir. Dördüncü sırada 'uyuyan güzel sendromu' var. Bu, aralıklarla günde 20 saate kadar kişinin uyumasını sağlayan nadir bir rahatsızlık. Üçüncü sırada oldukça yaygın olan ve hepimizin az çok bildiği uyku felci var. Uyuduğumuzda beyinlerimiz tarafından salgılanan kimyasallar kaslarımızı hareketsiz hale getiriyor. Bu yüzden rüyalarımızda hareket edemiyoruz. İkinci sırada 'ani kardiyak ölüm' bulunuyor. Hiçbir ölümcül hastalığı olmayan kişilerin uykularında aniden ölmesine bu isim verilmiş. Bu rahatsızlığı yaşayanların ölmeden biraz önce bağırdıkları ve ses çıkardıkları görülmüş ancak onları uyandırmak imkansız. Birinci sırada 'ölümcül uykusuzluk' rahatsızlığı yer alıyor. Bu rahatsızlığın bilinen hiçbir tedavisi yok. Insomnia rahatsızlığının hiçbir düzelme göstermeden aylar boyunca ilerlemesinden oluşuyor. Halüsinasyon, panik atak, hezeyan ve bunama gibi hastalıklara yol açan bu rahatsızlığı yaşayan kişiler en fazla 18 aya kadar hayatta kalabiliyor.

11. "Her sosyal medya platformunda en çok beğenilen paylaşım nedir?"

11. "Her sosyal medya platformunda en çok beğenilen paylaşım nedir?"

Twitter'da en çok beğenilen tweet 28 Ağustos 2020'de paylaşılan Chadwick Boseman'in vefatının üzücü haberi. Instagram'da ise bu yumurtanın fotoğrafı 55.5M beğeni alarak rekoru elinde tutuyor. Facebook'ta en çok beğenilen paylaşımı bulmak zor oldu ancak bulundu! Uzuvsuz doğan Nick Vujicic isimli kişinin eşi ve oğlu ile birlikte olan fotoğrafı 15 milyon beğeni alarak Facebook'un en çok beğenilen paylaşımı olmuş. Reddit'te en çok oylanan fotoğraf ise şarkıcı Rick Astley'nin bir fotoğrafı. Youtube'da Despacito şarkısı en çok izlenme ve beğeniyi alırken, bir müzik videosu olmadan bunu başaran video ise yine bir yumurtadan ibaret! MrBeast isimli hesap bu yumurtanın fotoğrafını videoya koyarak yine en çok beğenilen paylaşım yapmayı başarmış. TikTok'da en çok beğeni alan paylaşım ise ünlü fenomen Bella Poarch'a ait.

12. "Dünya üzerinde ziyaret etmesi en tehlikeli yer neresidir?"

12. "Dünya üzerinde ziyaret etmesi en tehlikeli yer neresidir?"

Kesinlikle gitmemeniz gereken bu yerin adı 'Yılan Adası'. Brezilya'nın adıyla bile korkutan deniz kıyısı, dünyadaki en zehirli yılanları içerisinde barındırıyor. O kadar tehlikeli ki burayı ziyaret etmek yasaklanmış ve adada yaşayan kimse yok. Adadaki tek yapı terk edilmiş bir deniz feneri. Yerlilerin anlattığına göre son fener bekçisi ve ailesi, gece camlardan yılanların girmesi ile hayatlarını kaybetmişler.

13. "2021 yılında dünya üzerindeki en güvenli şehir neresidir?"

13. "2021 yılında dünya üzerindeki en güvenli şehir neresidir?"

Economist Intelligence Unit tarafından hazırlanan bu verilerde güvenlik, sağlık, altyapı ve çevre gibi etmenler baz alınmıştır.

  • Japonya, Tokyo sağlık ve güvenliği ile beşinci sırada yer alıyor.

  • Avustralya, Sidney dijital güvenliği ile dördüncü sırada.

  • Üçüncü sırada altyapısı ile Singapur yer alıyor.

  • İkinci sırada çevre güvenliği ile Toronto, Kanada var.

  • 2021 yılında yaşanılacak en güvenli şehir Kopenhag, Danimarka. Güvenlikten sağlığa her bakımda yetkin olan bu şehir listenin bir numarasında yer alıyor.

14. "Tarihte en fazla hayat boyu müebbet cezası kime verilmiştir?"

14. "Tarihte en fazla hayat boyu müebbet cezası kime verilmiştir?"

Müebbet cezaları gerçekten büyük suçlar için verilir ve birden fazla müebbet cezası almış olan kişi gerçekten çok kötü bir şey yapmış demektir. Beşinci sırada 71 kadını öldürdüğünü itiraf eden Green River katili Garry Ridgway var. 2009 yılında 49 kere müebbet hapsi cezasına çarptırılan Ridgway, fazladan 480 yıl daha ceza aldı. Dördüncü sırada Christ Church cami katliamlarından sorumlu olan Brenton Tarrant var. 50 kişiyi öldüren ve 40 kişiyi yaralayan Tarrant'a şartlı tahliye olmaksızın 52 kere ağırlaştırılmış müebbet hapsi ve 480 yıl hapis verildi. Üçüncü sırada 66 İsraillinin ölümüne sebep olan, bomba yapımında usta olan Abdullah Bargouti var. Şartlı tahliye olmadan 5200 yıl ve 67 kez ağırlaştırılmış müebbet cezası aldı. Kendi başına hücrede yatan Bargouti'nin ziyaretçilerine de izin verilmiyor. 74 kere ağırlaştırılmış müebbet hapsi ve 2020 yıl hapis cezası alan Michael J. Devlin ikinci sırada yer alıyor. Çocuk kaçırma, çocuk pornografisi, istismarı, adam öldürmeye teşebbüs gibi suçlardan oluşan uzun bir kaydı var. Terry Nichols isimli kişi 161 kere ağırlaştırılmış müebbet ve 9300 yıl hapis cezası ile bir numarada yer alıyor. 161 cinayet işlendiği bilinen Nichols, her cinayetinden hüküm giymiş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. "Dünya üzerindeki en mutsuz ülkeler nerelerdir?"

15. "Dünya üzerindeki en mutsuz ülkeler nerelerdir?"

#9'da sıralanan 149 ülke listesinin en altlarında yer alan ülkeleri paylaşıyoruz. 

  • Afrika'da yer alan Lesotho listenin 145. sırasında bulunuyor.

  • Yine bir Afrika ülkesi olan Botsvana 146. sırada.

  • İnsanların %40'ının fakirlik sınırında yaşadığı Ruanda 147. sırada.

  • Aşırı enflasyonun yaşandığı Zimbabve 148. sırada yer alıyor. 

  • Dünya üzerindeki en mutsuz ülke listesinde birinci Afganistan. Taliban'ın işgali ile bu sonuç pek de şaşırtıcı değil ama üzücü...

16. "Evsiz bir adama 100 bin dolar verseydik ne olurdu?"

16. "Evsiz bir adama 100 bin dolar verseydik ne olurdu?"

2005 yılında bir sosyal deney kapsamında evsiz bir adama 100 bin dolar verilmiş. Ancak bu parayı alabilmesi için sadece bir şart bulunuyor: Parayı aldıktan sonraki her gün ne yaptığına dair bir belgesel çekilecek. Elbette ki adam bu şartı kabul etmiş. Fakat bu parayı hayatını düzene sokmak için değil, barlarda içerek ve son zamanlarda edindiği bir kız arkadaşına araba alarak harcamış. Belgeselde bir finansal planlamacı ile görüşüyor ancak bir işe girmeye niyetinin olmadığını ve geleceğe dair bir plan yapmadığının altını ısrarla çiziyor. Birkaç ay içinde yine evsiz ve parasız yaşamına geri dönmüş. Ayrıca bu sefer borçlanmış da... Belgesel, adamın sokaklara geri döndüğü için rahat ve mutlu hissettiğini belirtmesiyle son buluyor.

17. "Ders çalışmayı kolaylaştıran küçük hileler nelerdir?"

17. "Ders çalışmayı kolaylaştıran küçük hileler nelerdir?"

Cardiff Üniversitesi tarafından yapılan çalışmada sakız çiğnemenin konsantrasyonu arttırdığı keşfedildi. Sakız çiğneyenler çiğnemeyenlere göre daha uzun süreli odaklanabiliyor. Bir başka bilmeniz gereken şey ise okuması zor olan fontları değiştirin! Bu hem bilgiyi öğrenmemizi hem de okumamızı zorlaştırıyor. Son olarak, dinleyerek çalışmak okuyarak çalışmaktan çoğu zaman daha etkili bir yöntem.

18. "Kadınlar için en tehlikeli Amerika eyaletleri nerelerdir?"

18. "Kadınlar için en tehlikeli Amerika eyaletleri nerelerdir?"

CDC ve FBI tarafından toplanan bu verilerde tecavüz, takip etme, taciz gibi etmenler baz alınmıştır.

  • En fazla tecavüz vakası ile beşinci sırada Arkansas yer alıyor.

  • Eş/sevgili şiddet vakaları ile dördüncü sırada New Mexico var.

  • Cinsel şiddet raporlarının çokluğu ile üçüncü sırada Maine yer alıyor.

  • Oregon, Amerika'daki en fazla cinsel şiddet vakalarının yaşandığı eyalet olarak ikinci sırada bulunuyor.

  • Kadınlar için en tehlikeli Amerika eyaleti ise Alaska. Yetişkin kadınların %59 gibi yüksek bir oranı eş/sevgili şiddeti, cinsel şiddet ve daha fazlasını yaşamış...

19. "Hangi korku filmleri gerçekten korkutucu olarak kabul ediliyor?"

19. "Hangi korku filmleri gerçekten korkutucu olarak kabul ediliyor?"

Kişilerin filmi izlerken kalp çarpma hızlarının kaydedildiği bir bilimsel çalışmanın sonuçlarıdır:

  • Paranormal Aktivite filmini izlerken deneklerin kalbinin dakikada ortalama 82 kez çarptığı kaydedilmiş.

  • Hereditary filminde ise dakikada 83 kez çarpıyor.

  • Korku Seansı filminde dakikada 84 kez çarptığı kaydedilmiş.

  • Ruhlar Bölgesi filminde dakikada 85 kez çarptığı görülüyor.

  • Sinister filminde dakikada 86 kez çarparak en korkunç film olarak kabul ediliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. "En seksi insanlar hangi aylarda doğuyor?"

20. "En seksi insanlar hangi aylarda doğuyor?"

From Mars isimli bir grup, bilimsel çalışma yaparak seksi ünlülerin hangi aylarda doğduğunu listeledikleri bir tablo çıkarmış. 500 ünlünün konu edildiği çalışmada öne çıkan beş ayı sıralıyoruz.

  • En az seksi insanın doğduğu aylar şu şekilde; Ekim, Kasım, Ocak, Mayıs, Haziran ve Temmuz.

  • En fazla seksi insanın doğduğu aylar ise Mart, Eylül, Aralık, Şubat, Ağustos ve Nisan. Asıl soru şu: Bu liste gerçek olabilir mi? 

Sizce en tuhaf soru hangisi? Sizin aklınıza takılan tuhaf sorular var mı? Yorumlarda buluşalım!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
7
2
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Fuat Ersoy

Bir düzeltme yapayım. Youtube'da en çok izlenen video Despacito değil, bir çocuk videosu olan Baby Shark videosudur ve 9,5 milyar izlemesi vardır. Beğeni say... Devamını Gör