Görüş Bildir
Haberler
The Offspring'in Americana Albümünün Kitapçığının Şifreleri

The Offspring'in Americana Albümünün Kitapçığının Şifreleri

bekin gündüz
14.07.2015 - 14:04 Son Güncelleme: 14.07.2015 - 16:29

İlk önce albüm kapağından başlayalım. Görünürde salıncakta sallanan bir çocuk var. Yanında arkadaşı bir böcek var. Sağ alt köşede bir ahtapot kolu uzanıyor. İşte hikayenin kahramanı bu ahtapot kolu. Çocuğun yanındaki çizgilerde çocuğun ahtapot kolundan ne kadar korktuğunu gösteriyor.

1.

1.

Albümün arka yüzüne bakarsanız gelişen durumu göz önüne getirebilirsiniz. Ahtapot kollarını uzatmış. Ve çocuğu öldürmüştür. Geriye üzgün bir böcek kaldı. İşte hikaye bundan sonra başlıyor.

2.

2.
  • Albümün girişten sonra ilk şarkısı Have You Ever'daki görselde aşağıya doğru düşen korkuluk ahtapot kollarına düşüyor. Bunun anlamı ahtapot bütün kırsal kesimdeki tarımı yok etmesidir.Bizdeki tabirle köylülerin şehre göç etmesidir.

  • İkinci şarkı Staring At The Sun'daki görselde otomobil kullanan adama kurşun isabet etmesidir. Bu da günümüzde terorizmin ifade ediyor.

3.

3.
  • Albümün çıkış single'ı Pretty Fly (for a White Guy)'daki görselde cool giyinmiş bir çocuğun ayağında kelepçe var. Belli ki arkadaki bıyıklı adam tarafından zorla çalıştırılıyor. Bu da çocuk işçiler sorununu simgeliyor. Ayrıca çocuğun kolunda mastıbasyonu temsil eden sayı olan 31 dövmesi var.

  • Sıradaki şarkı The Kids Aren't Alright. Bu şarkı hayalleri olan çocukların kötü yollara düşmesini anlatıyor. Sağdaki resimde elinde silahla oynarken kendini vuran bir çocuk görünmektedir.

4.

4.
  • Altıncı şarkı Feelings parodi bir şarkı. Bu şarkıyı elinde kanlı sopa olan bir peri net bir şekilde anlatıyor. Görsel bize hayatın sanıldığı gibi tozpembe olmadığını anlatıyor.

  • She's Got Issues'teki görsel biraz albüm kapağına benziyor. Ama tersi bir durum var. Çocuk kanlar içindeki ayıcığına ağlıyor. Bu da kanlı sopalı periyi açıklıyor.

5.

5.
  • Walla Walla bir yalnızlık şarkısı. Yalnız bir adam sigarasını yakmış oturuyor ve ahtapot kolları adamı sarmış. Ve duvardaki saat zamanı göstermiyor. Sonuç olarak görsel modern dünyanın insanı ne kadar yalnızlaştırdığını anlatıyor.

  • Sıradaki şarkı The End of the Line türkçesi yolun sonu yani ölüm.Tabutu tutan iskeletler eşittir ölüm.

6.

6.
  • Albümün en kısa şarkısı No Breaks. Bu görselde yanan kalp,kılıç,veritas yazısı var. Veritas, Latince 'hakikat, doğruluk' anlamına gelir. Bu da yalanın kalpleri kırdığı mesajını veriyor.

  • Why Don't You Get a Job? tembelliğe karşı bir manifesto gibi bir şarkı. Şarkı tembel insanların acizliğini anlatıyor. Görselde ise bir çift ahtapot kolları arasında kalmıştırlar ve bakışlarında şuçu birbirlerine atar halleri var

7.

7.
  • Albüme adını veren şarkının görselinde kafatasları üzerinde gözü kapalı amerikan futbolu oymaya çalışan çocuk var. Arka planda ters bir amerikan bayrağı. Bu görselde amerika'nın sömürgeciliğiyle kendi kültürünü yayma isteğini vurgulamış.

  • Albüm son ve en uzun şarkısı Pay The Man'de ahtapot kollarını aslında buz dağının görünen yüzü olduğu anlaşılıyor. Yaratığın her bir kolunda amerikan kültürünün unsurları var. Sağ üst koldaki maske ise albümün çıktığı yıl olan 1998 yılında ABD başkanı olan Bill Clinton'a ait.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın