Görüş Bildir
Haberler
Tamponlara Vergi Uygulamasına Tepki Olarak Londra'nın Ortasında "Regl Patlaması" Yaşayan Kadın

etiket Tamponlara Vergi Uygulamasına Tepki Olarak Londra'nın Ortasında "Regl Patlaması" Yaşayan Kadın

Rinascita
26.02.2019 - 10:19

Kadınların her ay ağrısını, sancısını çektiği regl dönemi bu yüzyılda bile toplumsal bir tabu olarak görülüyor. Bu duruma tepki ise yine kadınlardan geldi. Özellikle tamponların lüks olarak görülüp adaletsizce vergilendirilmesi Londra'da bir gösteriye neden oldu. Detayları sizler için Unilad'dan derledik.

Kaynak: https://www.unilad.co.uk/video/woman-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Regl olmak toplumsal tabuların başında geliyor. Neredeyse kimse bu konu hakkında konuşmazken, kadınların çok azı regl olmayı seviyor.

Regl olmak toplumsal tabuların başında geliyor. Neredeyse kimse bu konu hakkında konuşmazken, kadınların çok azı regl olmayı seviyor.

Ama hayat böyledir işte ve regl olmak kadın olmanın son derece doğal bir halidir. Son zamanlarda nüfusun yarısını oluşturan kadınlar her ay tamponların lüks nesneler gibi vergilendirilmesi nedeniyle zorluk yaşıyorlar. 

Bu gibi tuhaf gösterilerde ve şakalarda karşımıza çıkan Trollstation grubunun bu seferki olayı ise sosyal bilinci yükseltmek ve regl olmanın lüks ile alakası olmadığını göstermek!

Videoda öncelikle şıkır şıkır giyinmiş bir kadın görünüyor. Oyuncu Amina Maz, Londra sokaklarında "lüks" bir tampon arayışıyla yürüyor.

Yoğun trafik gürültüsünün ve Londralıların seslerinin ortasında Amina "Siz lanet olası erkeklerden nefret ediyorum!" diye bağırdı.

Yoğun trafik gürültüsünün ve Londralıların seslerinin ortasında Amina "Siz lanet olası erkeklerden nefret ediyorum!" diye bağırdı.

Bazıları ağızları beş karış açık bir halde izlerken, bazıları da 'Regl oluyor!' diye bağırarak güldüler. Yalnızca oradan geçen bir kişi kadına yardım etmek için durdu.

Regl olmanın kadınlar için utanılacak bir şey olmadığı anlaşılana kadar böyle tepkileri daha çok göreceğiz gibi...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
338
190
62
33
30
27
22
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Can_Can

Erkeklerden nefret ediyorum diye bağırıyor (ne alakaysa) Buna çıkıp erkek düşmanı diyince bu sefer gerçek feminizm bu değil diyorlar. Sokak ortasında tabiri ... Devamını Gör

Aykut Başar

Bunun utanılmayacak bir şey olması bu kadar ortalığa serilmesini gerektirmiyor. Boşaltım da doğal cinsellik de doğal ama ortalığa s...mıyoruz dimi.

Kanlı Kontes

Salak feminaziler kadınları yanlış temsil etmekte sınır tanımıyor yine.Tamponlara gelen vergiyle erkeklerin ne alakası var? Ayrıca atar damar patlamış gibi r... Devamını Gör

FReYa

o vergileri koyanlar erkek olduğundandır nasıl bu ülkede kürtajı yasaklayanlar da erkekse...