Görüş Bildir
Haberler
Tam Kapanmada PTT’ler Açık Olacak Mı? Sokağa Çıkma Yasağında Noterler Çalışacak Mı?

Tam Kapanmada PTT’ler Açık Olacak Mı? Sokağa Çıkma Yasağında Noterler Çalışacak Mı?

Türkiye’de toplam 17 gün sürecek sokağa çıkma yasağı dün akşam itibariyle başladı. 17 Mayıs Pazartesi saat 05.00’e kadar sürecek yasaklarda muafiyeti olan işletmeler açık olacak. İçişleri Bakanlığı, yayınladığı genelgeyle yasak boyunca açık olacak kurum ve işletmeleri duyurdu. Peki, PTT’ler açık olacak mı? Noterler çalışacak mı? İşte tüm detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

PTT’ler Açık Olacak Mı?

PTT’ler Açık Olacak Mı?

Zorunlu kamu hizmetlerinin sürdürülmesi için gerekli kamu kurum ve kuruluşları ile işletmeler (Havalimanları, limanlar, sınır kapıları, gümrükler, karayolları, huzurevleri, yaşlı bakım evleri, rehabilitasyon merkezleri, PTT vb.),buralarda çalışanlar ile ibadethanelerdeki din görevlileri, Acil Çağrı Merkezleri, Vefa Sosyal Destek Birimleri, İl/İlçe Salgın Denetim Merkezleri, Göç İdaresi, Kızılay, AFAD ve afet kapsamındaki faaliyetlerde görevli olanlar ve gönüllü olarak görev verilenler, cemevlerinin dede ve görevlileri yasaktan muaf olacaktır.

Noterler Açık Olacak MI?

Noterler Açık Olacak MI?

Türkiye Noterler Birliği Başkanı Dursun Cin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında uygulanacak tam kapanma sürecinde, hizmete yetecek kadar noterin açık olacağını aktardı.

Cin, yaptığı açıklamada, 'Kapanma döneminde sınırlı sayıda olmak üzere hizmete yetecek kadar noterimiz, nöbetçi noterlik olarak görev yapacak. Küçük ilçelerde bir noter, büyük yerlerde daha fazla noter olacak şekilde hizmetin devamı için vatandaşların acil işlerini görmek üzere noterliklerimiz hizmet verecek.' ifadelerini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın