Görüş Bildir
Haberler
Sürekli Karşımıza Çıkan ve "Keşke Türkiye'de de Olsa!" Dedirten Dünyaca Ünlü 20 Restoran ve Mekan

Sürekli Karşımıza Çıkan ve "Keşke Türkiye'de de Olsa!" Dedirten Dünyaca Ünlü 20 Restoran ve Mekan

Fulin
31.05.2021 - 08:15

In-N-Out Burger hiç fena olmazdı ya.

1. Hard Rock Cafe

1. Hard Rock Cafe

Yurtdışı gezilerinin vazgeçilmezi Hard Rock Cafe, ülkemizde iki kez açılıp ikisinde de hüsrana uğradı. 1998'de Ankara'da, 2014'te de İstanbul'da açılan ünlü kafe zamanlama hatası yüzünden ikisinde de kapatıp gitti.

2. Dunkin' Donuts

2. Dunkin' Donuts

Amerika denince akla gelen ilk yerlerden biri olan ve yakın zamanda adını Dunkin' olarak değiştiren kahve ve donut zinciri 90'lar sonu-2000'ler başında Türkiye'de de vardı ve oldukça popülerdi. 2009'da tamamen çekildiler.

3. Wendy's

3. Wendy's

Yine bir zamanlar Türkiye'de olan bu fast-food zinciri 2000 yılında kapanmıştı.

4. Taco Bell

4. Taco Bell

Sevenin övmeye doyamadığı, dünyanın en popüler Meksika yemekleri zinciri uygun fiyat politikasıyla da öne çıkıyor.

5. In-N-Out Burger

5. In-N-Out Burger

Herhalde son dönemin en büyük arzu nesnelerinden biri bu hamburger zinciri. Amerika'nın batı yakasında bulunan ve ucuz ama lezzetli menüsüyle öne çıkan bu restoran dünyayı gezen herkesin favorisi.

6. Five Guys

6. Five Guys

Övgülere doyamayan bir başka hamburger zinciri. In-N-Iut'tan daha fazla bölgede olması ve taze patates kızartması ile öne çıkıyor.

7. Chipotle

7. Chipotle

Amerika'nın dışında Avrupa'da da pek çok restoranı bulunan, nispeten sağlıklı fast-food diyebileceğimiz Meksika restoranının ülkemizde de hayranı çok.

8. Applebee's

8. Applebee's

Restoran-bar konseptli bu sıcak restoran zinciri de Amerika'nın vazgeçilmezleri arasında.

9. Nordsee

9. Nordsee

Avrupa'nın en ünlü zincir restoranlarından biri olan Nordsee Türkiye'de vardı dersek muhtemelen biraz şaşırırsınız. Balık konseptli bir zincir olan Nordsee, 2009'da İstanbul'da açıldı ancak uzun ömürlü olamadı.

10. Cheesecake Factory

10. Cheesecake Factory

Yemekleriyle ve elbette cheesecake'leriyle Amerika'nın en kaliteli zincir restoranlarından biri olan Cheesecake Factory; popüler kültürde de yer edinmiş bir yer.

11. Magnolia Bakery

11. Magnolia Bakery

1996'da New York'ta küçücük bir dükkanda açılan bu pastane, cupcake çılgınlığını başlatan yer oldu. Özellikle Sex and The City dizisiyle tüm dünyanın merak ettiği bir pastaneye dönüştü. Yakında Türkiye'de de açılacağı söyleniyor.

12. Angelina

12. Angelina

Paris'in en ünlü pastane ve kafeleri arasında yer alan Angelina, yakın zamanda Amerika'da da ilk şubesini açtı.

13. Nobu

13. Nobu

Tüm dünya yıldızlarının müdavimi olduğu, Robert De Niro'nun ortağı olduğu bu restoran zincirinin de Türkiye'ye geleceği söyleniyor.

14. Jamba Juice

14. Jamba Juice

Meyve suyu ve smoothie satılan, bunun yanında meyveli sağlıklı tabakları olan markanın konsepti hayli güzel.

15. Chick-fil-A

15. Chick-fil-A

Dünyanın en lezzetli tavuk ürünleri fast-food zinciri olarak bilinen ve temiz bir konsepti olan Chick-fil-A bizde de çok sevilirdi muhtemelen.

16. IHOP

16. IHOP

Kahvaltıya yönelik bir fast-food zinciri olan IHOP'un pankekleri çok meşhur.

17. Hooters

17. Hooters

Yemeklerinden ziyade çalışanlarıyla öne çıkan Hooters bir ara ülkemizde de açılıyordu. Açılacağı yer ve tarih bile belliydi ama son anda vazgeçildi.

18. 16 Handles

18. 16 Handles

Donmuş yoğurt ve dondurma zinciri olan 16 Handles'ı diğerlerinden ayıran kendi ürününüzü kendiniz hazırlıyor olmanız. Farklı dondurma muslukları ve açık büfe meyveler, şekerlemeler içinden istediğiniz kombinasyonu hazırlıyor ve ağırlığa göre ödeme yapıyorsunuz.

19. Whole Foods

19. Whole Foods

Organik ürün konseptli bir süpermarket olan Whole Foods'un içinde açık büfe ve restoran alanları bulunuyor. Böylece aldığınız ürünleri hemen yiyebiliyorsunuz. Amazon'un satın almasıyla konuşulan market belki gelecekte ülkemizde de açılır.

20. Panera Bread

20. Panera Bread

Lezzetli sandviçleri, küçük pizzaları ve çorbaları ile dikkat çeken Panera Bread, sürekli yaptığı çeşitli kampanyalarla her gün ücretsiz içecek ve tatlı almanızı sağlıyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
51
37
7
7
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
1913

Donutsu hiç sevemedim.fırından alıp yağda kızarttığımız hamur bin kat daha güzel geliyor bana:)Her seferinde farklı bir çeşidini yedim belki de güzel olanı b... Devamını Gör

Eren Gezer

(Angelina, Nobu ve Wholefoods haric) buralara giden avamdir.

Helianthus

Affedersiniz lorrrrdum gözünüzü kirlettik bu içerikle :D