Görüş Bildir
Haberler
Servetleriyle Aklınızı Başınızdan Alacak Dünyanın En Zengin 25 İnsanı!

Servetleriyle Aklınızı Başınızdan Alacak Dünyanın En Zengin 25 İnsanı!

Ema
30.04.2021 - 16:36

Varlıklarıyla gözleri üstlerine çeken bu başarılı iş insanlarını sizin için derledik. Umarız size de ilham olurlar :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Tadashi Yanai

25. Tadashi Yanai

49.3 milyar dolarlık kişisel serveti ile Japonya'nın en zengin kişisi Tadashi Yanai, Fast Retailing isimli holding şirketinin ve giyim markası Uniqlo'nun kurucusudur.

24. Phil Knight

24. Phil Knight

51.9 milyar dolar ile Phil dünyanın en zengin insanları arasındadır. Nike'ın kurucu ortağı olarak tanıdığımız Phil, küçük bir şirketi dünyanın en büyük markalarından biri haline getirmeyi başardı. Kendisi aynı zamanda stop motion film yapım şirketi Laika'nın da sahibidir.

23. Michael Bloomberg

23. Michael Bloomberg

Uzun yıllar New York belediye başkanlığı görevini yaptıktan sonra 2020 yılında başkanlığa aday olan Michael ününe ün kattı. Kendisinin 54.9 milyar doları onu dünyanın en zengin insanlarından biri yapıyor. Ayrıca hala Bloomberg'in hisselerinin %88'ine de sahip olduğunu ekleyelim!

22. Mackenzie Scott

22. Mackenzie Scott

38 milyar dolar servete sahip olan Scott, Amerikalı bir yazar ve zorbalığa karşı kurulan Bystander Devrimi'nin kurucusu ve yönetici müdürüdür. Jeff Bezos'un eski eşi ve dünyanın en zengin 3. kadınıdır. Hayırseverliğiyle tanınan Scott, Covid-19 sürecinde yiyecek ve barınak için 4.1 milyar dolardan fazla para bağışlamıştır.

21. Jack Ma

21. Jack Ma

Alibaba Group'un kurusucu ve başkanı olan Jack'ın kişisel serveti 61.2 milyar dolardır. Gençliğinde birçok iş başvurusu kabul edilmeyen, üniversite sınavını 2 kez kazanamayan Jack, günümüzde dünyanın en başarılı iş insanlarından birisidir. Jack'in bakış açısının genişlemesinde en büyük etken, ingilizce öğrenmesi ve çevirmenlik yapmak için gittiği Seattle'da internetin önemini kavraması oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Carlos Slim

20. Carlos Slim

Carlos Slim 68.3 milyar dolar'ı ile Meksika'nın en zengin insanlarından birisidir. 2007 senesinde dünyanın en zengin insanı olma unvanını da elde eden Carlos, telekomünikasyon sektöründe faaliyet gösteren Telmex ve América Móvil firmalarının sahibidir.

19. Rob Walton

19. Rob Walton

Ucuz marketler zinciri 'Walmart' ismini Walton ailesinden almaktadır. Babası vefat ettikten sonra ceo konumuna gelen Rob Walton 64.2 milyar doları ile Walmart'ın mirasçılarından birisidir.

18. Jim Walton

18. Jim Walton

Rob Walton'ın kardeşi Jim Walton, Walmart'ın finansal işleriyle ilgilenmeyi tercih etti. Kendisi aynı zamanda Arvest Bankası'nı da yönetmektedir. Yıllarca siyasi kampanyalara katılsa da şimdilerde gözlerden ırak olmayı tercih ediyor. Kendisin serveti 64.5 milyar dolardır.

17. Alice Walton

17. Alice Walton

Alice, Walmart mirasçılarının üçüncüsü ve sonuncusudur. Şirketle çok ilgilenmeyen Alice, vaktini sanata ayırıyor. İlk tablosunu 10 yaşında satın alan Alice'in koleksiyonunda Andy Warhol, Edward Hopper gibi ünlü ressamların tabloları bulunuyor. Kişisel serveti ise 64.7 milyar dolar!

16. Colin Zheng Huang

16. Colin Zheng Huang

Çin'deki en büyük e-ticaret sitelerinden biri olan Pinduoduo'nun kurucusu ve yöneticisidir. İsabetli kararları ve doğru tercihleri sayesinde 67.8 milyar dolarlık servete erişerek dünyanın en zengin insanlarından biri olmayı başarmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Ma Huateng

15. Ma Huateng

Çinli iş adamı, Tencent'in sahibidir. Tencent Asya'nın en değerli, en büyük teknoloji ve internet tabanlı şirketlerinden birisidir. Şirketi, Çin'in en büyük anlık mesajlaşma hizmeti olan WeChat'i geliştirmiştir. Bu başarılı işadamının serveti 69.1 milyar dolara ulaşmıştır.

14. Amancio Ortega

14. Amancio Ortega

Zara, Pull&Bear, Beshka, Oysho, Massimo Dutti, Stradivarius gibi çeşitli giyim markalarını içeren Inditex'in sahibi olan Ortega'nın kişisel serveti 74.6 milyar dolardır.

13. Francoise Bettencourt Meyers

13. Francoise Bettencourt Meyers

Dünyanın en zengin kadını unvanını da taşıyan Francoise, 75.4 milyar dolarlık servetini miras almıştır. Büyükbabası L'Oréal'in kurucusu Eugène Schueller'dir. Yahudi - Hristiyan ilişkileri üzerine çalışan Francoise, kutsal kitap yorumları yazmıştır.

12. Mukesh Ambani

12. Mukesh Ambani

Yemen doğumlu Hint iş adamı Hindistan'ın en zengin insanıdır. Petrokimya firması Reliance şirketinin genel müdürü ve yönetim kurulu başkanıdır. Kişisel serveti 78 milyar dolar değerindedir.

11. Steve Ballmer

11. Steve Ballmer

Microsoft'un 2000 yılından beri yönetim kurulu başkanı olan Steve, 2014 senesinde Surface tabletin başarısızlığı sebebiyle yerini Satya Nadella'ya bırakmıştır. Hala en zengin insanlardan biri olmayı başaran Steve'in kişisel serveti 78.8 milyar dolardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Sergey Brin

10. Sergey Brin

1998 yılında Larry Page ile birlikte Google'ın kurulmasını sağlayan Sergey, 2019'da görevinden ayrılmıştır. Ancak hala hakim hissedar ve yönetim kurulu üyesi olarak Google'a katkı sağlamaktadır. Kişisel serveti 87.6 milyar dolardır.

9. Larry Ellison

9. Larry Ellison

Manhattan doğumlu Lary, veritabanı yazılım firması Oracle'ın kurucusudur. Kurduğu firma Microsoft ve SAP'n en büyük rakipleri arasındadır. Tesla'ya da büyük yatırım yapmıştır. Yaşlılık konusunda yapılan araştırmalara destek olan Larry, tıp alanında çalışma yapan bilim insanlarıyla arkadaşlık kurmanın pahalı zevklere sahip olmaktan daha değerli olduğunu düşündüğünü ifade ediyor. Kişisel serveti ise 88.5 milyar dolardır.

8. Zhong Shanshan

8. Zhong Shanshan

Çin'i en zengin insanı Zhong, Çin'in en büyük içecek firması Nongfu Spring'in kurucusu ve yöneticisidir. Ayrıca ilaç şirketi Wanta'inin de sahibidir. 89.9 milyar dolarlık serveti ile dünyanın en zengin 8. insanı olmayı başarmıştır.

7. Larry Page

7. Larry Page

Larry Google'ın temel algoritmalarını geliştiren yazılım mühendisidir. Ayrıca Alphabet Inc. şirketinin yönetim kurulu başkanıdır. Dünyanın işleyişini bambaşka bir hale getiren Larry'nin kişisel serveti 90.3 milyar dolardır.

6. Warren Buffett

6. Warren Buffett

Berkshire Hathaway yatırım şirketinin sahibi Warren ayrıca yaptığı bağışlarla tanınıyor. 2012 senesinde prostat kanseri teşhisi konulan Warren'in kişisel serveti 93.1 milyar dolardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Mark Zuckerberg

5. Mark Zuckerberg

Listenin en popüler isimlerinden olan Zuckerberg 2014 senesinde Facebook'u Hardvard'ta öğrenci odasında kurmuştur. Günümüzde serveti 95.9 milyar dolardır.

4. Bill Gates

4. Bill Gates

Son zamanlarda kendini hayırseverliğe adayan Bill Gates Microsoft'un kurucusudur. Şu anda şirketinin teknik danışmanlığını yapmaktadır ve hala 123 milyar dolarlık serveti bulunmaktadır.

3. Bernard Arnault

3. Bernard Arnault

Fransız iş adamı dünyanın en büyük lüks eşya şirketi LVMH'nin genel müdürü ve başkanıdır. LVMH; Dior, Kenzo, Marc Jacobs, Celine, Givenchy, Louis Vuitton gibi markaları içermektedir. Arnold'ın serveti 158 milyar dolardır.

2. Elon Musk

2. Elon Musk

Güney Afrika doğumlu Elon Musk'ın Kanada ve Birleşik Devletler vatandaşlığı da vardır. Birleşik Devletler'e 20 yaşında göç eden Elon; SpaceX'in, Tesla'nın, The Boring Company'nin kurucusudur. Aynı zamanda Neuralink'in ve OpenAI'nin kurucu ortağıdır. 2018 yılında Kraliyet Topluluğu Üyesi seçilmiştir. Kişisel serveti 174 milyar dolar değerindedir.

1. Jeff Bezos

1. Jeff Bezos

Listemizin birincisi Jeff Bezos Amazon'un kurucusu, ceo'su ve başkanıdır. Aynı zamanda yatırıcımdır. Amazon, çevrimiçi kitap mağazası olarak hayata geçse de günümüzde dünya çapında faaliyet gösteren bir teknoloji şirketi haline gelmiştir. Jeff'in kişisel serveti 187 milyar dolar değerindedir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
9
5
4
3
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın