Görüş Bildir
Haberler
Selfie Çeken Şehzade Heykeline İkinci Saldırı

Selfie Çeken Şehzade Heykeline İkinci Saldırı

ATKN
11.05.2015 - 17:25 Son Güncelleme: 11.05.2015 - 17:31
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu sefer kılıcı kırıldı...

Amasya Belediyesi'nce Yeşilırmak kenarına yerleştirilen bir elinde kılıç, diğerinde cep telefonu ile 'Selfie' yapan şehzade heykeline saldıran kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından ikinci bir saldırı yapıldı. Heykelin telefon kısmının kırılmasının ardından bu defa da kılıcı kırıldı. Amasya Belediyesi olayla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Osmanlı İmparatorluğu döneminde birçok padişah yetiştirdiği için 'Şehzadeler Şehri' olarak anılan Amasya'da Yalıboyu Evleri önünde Yeşilırmak kenarına belediye tarafından önceki gün bir şehzade heykeli konuldu. Sol eli kılıcında, havaya kaldırdığı diğer elinde cep telefonu ile selfie çeken şehzade heykeline dün yapılan saldırıda telefonu kırılırken, heykel bir saldırıya daha maruz kaldı.

Kimliği belirsiz kişi veya kişilerce bu defa da şehzade heykelinin elinde bulunan kılıç kırıldı. Fotoğraf çekmek isteyen vatandaşlar heykelin kırılan kılıç kısmını fark etti. Saldırı sonrasında olay yerine gelen polis ekipleri heykelin etrafını güvenlik şeridi çekerek çevirdi. Polis saldırıyı yapan kişi veya kişilerin tespiti için çalışma başlatılırken, bölgedeki mobese kameralarının da inceleneceği belirtildi.

Dün heykelin telefonu kırılmıştı.

Öte yandan Amasya Belediye Başkanlığı’nın resmi internet sitesinde olayla ilgili bir açıklama yayınlandı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: 

'Belediye Başkanlığımız tarafından Madenüs Köprüsü, Şehzaler Gezi Yolu ve Yalıboyu yolu üzerine balıkçı heykeli, Ferhat ile Şirin heykeli, Strabon heykeli ve selfie çeken şehzade heykeli bakım, onarım ve montaj çalışmalarından ardından konuşlandırılıp halkımızın beğenisine sunulmuştur. Yalıboyu üzerine konuşlandırılan selfie çeken şehzade heykeli kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından kırılmış ve zarara uğratılmıştır. Ortak yaşam alanı olan bölgede kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin ortaya koyduğu bu tavır kabul edilemeyeceği, olayın öğrenilmesinin ardından Amasya Belediyesi olarak 'Nitelikli mala zarar verme' suçundan savcılığa suç duyurusunda bulunduğumuz ve bununla ilgili soruşturmanın başlatıldığı, söz konusu suçu ve suçluyu öven açıklama ve paylaşımların tarafımızdan takip edildiği ve buna yönelik olarak da 'Suçluyu övme' suçundan gerekli şikayet ve yasal başvuruda bulunacağımız kamuoyuna saygıyla duyurulur.'

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0