Görüş Bildir
Haberler
Safir Ekran Teknolojisi Nedir ?

Safir Ekran Teknolojisi Nedir ?

protechman
09.03.2014 - 16:07 Son Güncelleme: 09.03.2014 - 22:47

Safir Ekran Nedir ?

iPhone 5 ve 5S’in kamera camında kullanılmasıyla ünlenen, bugünlerde de iPhone 6′da kullanılacağı öne sürülen Safir Ekran/Cam’lar ile ilgili bugüne kadar birçok söylenti ortaya atıldı. Hatta Apple’ın safir ekran üreten bir firmayı satın alması, bu yöndeki söylentilerin balı kaymağı oldu.

Peki nedir bu Safir?

Safir kimyanın ve doğanın mucizelerinden biri. Bilimsel açıdan Alüminyum oksidin kristalleşmiş bir hali. Taşıdığı demir ve titanyum element parçaları sayesinde de o doğal mavi rengini kazanıyor. Ayrıca oldukça da dayanıklı. Bu nedenle askeri amaçlarla şeffaf zırh yapımında, özel sektörde de özellikle saatlerde kullanılır.

Safir ile cam nasıl ayırt edilir?

Son kullanıcının safiri ayırt etmek için 2 yöntemden birini uygulaması yeterli.

1- Yöntem

Safir sadece kendinden daha sert olan bir cisim olan elmas ile çizilebilir. Bu nedenle safir olup olmadığını kontrol etmek istediğin yüzeyi tornavida yada başka bir kesici cisim ile çizmeye çalışabilirsin. Tabi bu yöntem biraz riskli.

2- Yöntem

Bu yöntem daha masum. Safirin ve camın yapısı gereği cam veya safir bir yüzeye su damlatıldığında farklı sonuçlar elde edilir. Eğer bir yüzey safir ise üzerine su damlatıldığı zaman su damlacığı yüzeyde gezdirilse dahi hep bir arada durur.Cam da ise su tanecikleri birbirinden ayrılır ve dağılır.

Neden telefonlarda kullanılmalı ?

Telefonlar gündelik yaşamda gerek cepte, gerekse çantada çok fazla çizici cisim ile karşılaşmakla beraber yere düşürülme riskleri de fazla...

Kaynak: http://www.protechman.net/safir-ekran...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın