Görüş Bildir
Haberler
Roboski'de çatışma yeniden başladı

Roboski'de çatışma yeniden başladı

Serhat Demir
24.02.2014 - 15:59 Son Güncelleme: 24.02.2014 - 16:07

Roboski'de çatışma yeniden başladı

Uludere ilçesine bağlı Roboski köyü ile Federal Kürdistan bölgesi sınırında HPG'liler ve askerler arasında yeniden çatışma çıkarken, çatışmayı durdurmak için bölgeye giden ve canlı kalkan eylemi yapacağını duyuran grup, askerler tarafından durduruldu. BDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın da aralarında olduğu kalabalık grup ile askerler arasında görüşmeler yapılıyor.

Şırnak'ın Uludere (Qilaban) ilçesine bağlı Roboski köyü ile Federal Kürdistan Bölgesi sınırında saban saatlerinde HPG'liler ile askerler arasında başlayan ancak bir süre sonra duran çatışmanın yeniden başladığı bildirildi. Çatışmanın durdurulması için aralarında BDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, BDP Şırnak İl Eş Başkanı Hami Akti'nin bulunduğu kalabalık bir grup halen yer yer top atışları ve silah seslerinin geldiği Karaçalı (Şehit Kendal) tepesine doğru yürüyüşe geçti.

Canlı Kalkan eylemi başladı!

Yurttaşların çatışmaları durdurmak için Canlı Kalkan eylemi yapacağını duyurması üzerine tepelere çok sayıda asker yerleştirildi. 'Güvenlik yolu'nun devam ettiği bölgede günlerdir tank ve zırhlı araçlar eşliğinde çalışma yürüten askerlere takviye olarak Şırnak Jandarma 23'ncü Sınır Tümen Komutanlığı'ndan Skorski tipi helikopterlerle asker takviyesi yapılırken, yurttaşlar zılgıt ve 'PKK halktır, halk burada' sloganları eşliğinde yürüyüşünü sürdürdü. Yurttaşların yürüyüşü sırasında da silah sesleri bölgeden yükselirken, Karaçalı tepesinde karşılıklı bir çatışmanın tekrardan başladığı görüldü.

Çatışma alanına yaklaşan grubun önü kalkanlı askerlerce kesildi. Askerler gruba müdahale edileceği anonsu yaparken, BDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın da aralarında olduğu bir heyet, askeri yetkililerle görüşmek üzere askerlerin konuşlandığı tepeye çıktı. Görüşmeler sırasında Sarıyıldız, halkın çatışmalara karşı hassas olduğunu belirterek, çatışmanın durması ve olası bir provakasyonun bir daha yaşanmaması için güvenlik yolunun derhal durdurulmasını istediklerini söyledi. Görüşme halen devam ederken, çatışmaların olduğu tepeden yoğun silah sesleri yükseliyor.

Askerlerce durdurulan grup ise 'Canlı Kalkan' eylemini başlattıklarını duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0