Görüş Bildir
Haberler
Rabia Naz'ın Babası Şaban Vatan: 'Müge Anlı Suça Ortak Oldu, En Az O Katiller Kadar Suçlu'

Rabia Naz'ın Babası Şaban Vatan: 'Müge Anlı Suça Ortak Oldu, En Az O Katiller Kadar Suçlu'

'Delilerin Delisi' lakabıyla anılan Muhammed Yakut, sosyal medyada katıldığı bir yayında Rabia Naz cinayetine ilişkin dikkat çekici iddialarda bulundu. Müge Anlı’nın Rabia Naz cinayetini kimin işlediğini bildiğini öne süren Muhammet Yakut, “Seçime bir hafta kala çık açıkla. Yoksa seni rezil edeceğim. Seni Serhat Albayrak’la Canikli mi durdurdu başkası mı durdurdu?” diye sormuştu. Muhammed Yakut'un iddiaları sonrası Rabia Naz'ın babası Şaban Vatan, Onedio'ya açıklamalarda bulundu. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rabia Naz dosyası yeniden açılacak mı?

Rabia Naz dosyası yeniden açılacak mı?

Rabia Naz Vatan, 13 Nisan 2018’de 11 yaşındayken evinin önünde yaralı halde bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti. Baba Şaban Vatan, kızının otomobil çarpması sonucu yaşamını yitirdiğini, AK Partili Eynesil belediye başkanının yeğeninin kullandığı arabanın kızına çarptığını öne sürmüştü. Şaban Vatan, AK Partili İstanbul Milletvekili Nurettin Canikli’nin de devreye girerek kazanın örtbas edildiğini iddia etmişti. Rabia Naz’ın da aralarında olduğu şüpheli çocuk ölümleriyle ilgili Meclis’te komisyon oluşturulmuştu. Ancak şüphelilerle ilgili savcılık tarafından Rabia Naz dosyasına takipsizlik kararı verilmişti.

'Rabia Naz cinayetini çıkarmadığın sürece ben de seni insan içine çıkartmayacağım bir kadın olarak'

'Rabia Naz cinayetini çıkarmadığın sürece ben de seni insan içine çıkartmayacağım bir kadın olarak'

Youtube’da “Delilerin Delisi” isimli kanalda video yayınlamaya başlayan Muhammed Yakut, katıldığı bir programda Müge Anlı’yı hedef gösterdi. Rabia Naz’ın katilini Müge Anlı’nın bildiğini ve üstünü kapattığını iddia etti. 

 Yakut, Müge Anlı’ya yönelik şu ifadeleri kullandı:

“Ben ona seçime bir hafta kala, evli kadındır, namus sahibidir, bir şey demem. Rabia Naz cinayetini çıkarmadığın sürece ben de seni insan içine çıkartmayacağım bir kadın olarak. İstanbul Emniyet müdür muaviniyle evlisin, kocanı da tanıyorum. Rabia Naz cinayetini çıkar. Bende liste var. Seni Serhat Albayrak’la Canikli mi durdurdu yoksa başka tepe kadro mu durdurdu? Namusunuz şerefiniz varsa çıkarırsınız. Hangi Giresun Emniyet Müdürü hangi savcı biliyorum. Canikli’nin dosyası çok ağır. Müge Anlı sana Celalettin Cerrah derim soru işareti koyarım”

İktidarı da hedef alan Muhammed Yakut,Tayyip beye de sesleniyorum. Rabia yapıyordun ya, seçime kadar AK Parti bunun altında kalacak. Devlet beş yaşında çaldığımız elmayı biliyor, Rabia Naz cinayetini niye çıkarmıyor” diye sordu.

'Müge Anlı suça ortak oldu, en az o katiller kadar suçlu'

'Müge Anlı suça ortak oldu, en az o katiller kadar suçlu'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Konuya ilişkin Onedio'ya konuşan Rabia Naz'ın babası Şaban Vatan, sosyal medya hesabından Rabia Naz hakkında açıklamalarda bulunan Muhammed Yakut’u tanımadığını söyledi. 

''Birileri bir gün bu suçu itiraf edecek'' diyen Şaban Vatan, sözlerine şöyle devam etti: ''Rabia'nın ölüm yıldönümünün ardından böyle bir video ortaya çıktı. Muhammed Yakut'u tanımıyorum. Muhammed Yakut tarafından tehdit edilen Müge Anlı sessizliğini korumaya devam ediyor. Zaten bunların genelde alışkanlığıdır. Suçlu oldukları zaman sessiz kalırlar. Beş yıllık süreçte bu sessizlikle biz de karşılaştık. Çok önemli bir sürece girdik. Artık birileri konuşacak. Birileri bir gün bu suçu itiraf edecek. Başka çareleri yok.''

Müge Anlı'ya ilişkin konuşan Şaban Vatan, ''Vicdansız bir kadın. Kendisi de bir kız çocuğu annesi. Bilerek bu suçu işledi. Asla affedilecek bir tarafı yoktur. En az o katiller kadar suçlu. Çünkü elinde cinayetin itirafı olan röportaj kaydı var. Koşul ne olursa olsun hiçbir insan 'Ben bunu böyle yapmak zorunda kaldım' gibi açıklama yapamaz. Müge Anlı suça ortak oldu'' dedi.

'Müge Anlı'nın elinde cinayetin itiraf edildiği röportaj kaydı var. Bu kaydı savcılığa teslim etmedi'

'Müge Anlı'nın elinde cinayetin itiraf edildiği röportaj kaydı var. Bu kaydı savcılığa teslim etmedi'

Müge Anlı'nın şüpheli bir şekilde ölen Rabia Naz'ın dosyasını örtbas etmeye çalıştığını iddia eden baba Şaban Vatan, 'Muhammed Yakut'un söylediklerini ben 5 yıldır dile getiriyorum.  Müge Anlı'nın ekibi Eynesil’e geldi. Ancak bir anda Müge Anlı'nın elinde cinayete ilişkin itiraf kayıtları olduğu halde tüm ekip geri döndü. O dönem Müge Anlı'nın yardımcısı olan Fatih Sadırlı, 'Dosya intihar dosyasıymış, biz böyle şeyleri yayınlayamıyoruz' gibi açıklamalar yaptı. Fakat kamuoyuda biliyor ki Palu ailesi gibi bir olayı ve birçok intihar olayını yayınlayan Müge Anlı, Rabia Naz dosyasından talimat alarak çekildi. Müge Anlı'nın ekibi Eynesil'e gelmeden önce adli tıp raporunu, otopsi raporunu ve olay yeri inceleme raporunu değerlendirip, konunun uzmanlarına raporları onaylatmıştı. Müge Anlı'nın ekibi, kızımın araba çarpması sonucu öldüğünü tespit ettikten sonra  Eynesil'e gelme kararı almıştı. Ben değil, ekibi benimle irtibata geçip, gelmek istemişlerdi. Ekip, gelir gelmez Müge Anlı'nın isteğiyle geri çekildi. Daha sonraki süreçte de 'Yukarıdan gelen bir telefonla böyle yapmak zorunda kaldığını, elinden gelen bir şey olmadığını' anlattı. Bu olay sonrası sosyal medya hesabımdan yaptığım açıklamaları gerekçe gösteren Müge Anlı, hakkımda dava açmıştı. Dava sonuçlandı ve ben kazandım. Benim kazanmama karşın Müge Anlı, davayı bir üst mahkemeye taşıdı. Dava halen devam ediyor. Müge Anlı, Rabia Naz dosyasını örtbas etmeye çalışıyor. Bu dosyayı örtbas etmeye çalışanlarla işbirliği yapıyor. Müge Anlı'nın elinde cinayetin itiraf edildiği röportaj kaydı var. Bu kaydı savcılığa teslim etmedi. Müge Anlı, 'intihar' diyerek çocuğumun üzerine iftira attı'' diye konuştu.

'Katiller korunuyor'

'Katiller korunuyor'

Rabia Naz dosyasının soruşturmasını yürüten Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan hakkında iddiaları gündeme getiren  Şaban Vatan, ''Yayınlanan videodan bir şey daha öğrenmiş olduk. O zaman emniyet müdürü olan Celalettin Cerrah'ın da işin içinde olduğunu öğrendik. Giresun Emniyet Müdürü ve Giresun Cumhuriyet Başsavcısı aldıkları talimatlarla olayı örtbas ederek, katilleri korudular. Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, Ensar Vakfı olayında Karaman Cumhuriyet Başsavcısıydı. Ensar Vakfını korumak için yalan açıklamalarda bulunmuştu. Ne yazık ki ataması Giresun'a yapıldığı için bu dosyaya da Abdurrahim Alan baktı. Ensar Vakfında olduğu gibi bu dosyada da yalan açıklamalarda bulundu'' dedi. 

Karaman'da Ensar Vakfı'na bağlı olduğu belirtilen yurtlarda 2012-2015 arasında 10 çocuğa cinsel istismarda bulunulmuş, Abdurrahim Alan'ın Karaman Cumhuriyet Başsavcısı olduğu dönemde Ensar Vakfı hakkında açılan soruşturmada kovuşturmaya yer olmadığı kararı çıkmıştı. Alan, şüpheli bir ölümle hayatını kaybeden Rabia Naz soruşturmasında da takipsizlik kararı verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Cumhur İttifak'ı Nurettin Canikli'yi korudu, katillerin yanında oldu ve destek çıktı'

'Cumhur İttifak'ı Nurettin Canikli'yi korudu, katillerin yanında oldu ve destek çıktı'

Millet İttifakı'nın seçimi kazanması durumunda Rabia Naz dosyası yeniden açılır mı? sorusuna Şaban Vatan, ''Evet açılacak. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile defalarca görüşmemiz oldu. Kılıçdaroğlu, Rabia Naz dosyasını iyi bir şekilde biliyor ve yakından ilgileniyor. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de 'İktidara geldiğimiz zaman öncelikle Rabia Naz dosyasını açtıracağız' demişti. Aynı şekilde bu dosyayı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'de yakından takip ediyor. Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş'ın sayesinde TBMM'de Rabia Naz için bir komisyon kurulmuştu. TİP Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay da beni meclis kürsüsüne çıkarmıştı. Onun sayesinde konuşma yapmıştım. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise olaya ilişkin gereken tepkileri vermişti. Halkların Demokratik Partisi(HDP) de bizleri bu süreçte hiç yalnız bırakmadı. Cumhur İttifak'ı hariç bütün partiler bu konunun üzerine gitti. Cumhur İttifak'ı Nurettin Canikli'yi korudu, katillerin yanında oldu ve destek çıktı. Bu seçim sadece Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday gösterildiği bir seçim değil, adalet arayan bütün ailelerin aday gösterildiği bir seçim'' diyerek yanıt verdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
92
51
29
7
4
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ferid ferd

İyi ki böyle bir baban var yavurcuğum. Rabia’nın cinayeti ve gerçek katilleri babasının vazgeçmeden haykırması ile ortaya çıkacak ve hesap verecekler inşalla... Devamını Gör

Metin Yılmaz

müge cesur davransaydı Rabia Naz için mücadele ederdi ama ülkemizde adaleti tek adamın eline verdiler seçimden sonra elbet gereken yapılır bütün akpli suçlul... Devamını Gör

omer ali

bu devletin polisi hakimi savcısı yokmu da adaleti bunun gibi sahtekarlardan bekliyoruz.... pardon adaletmi dedim ben ? çok pardon

Balkan Türkleri

Akp iktidarında hiçbir kuruma da yandaş medyadaki hiçbir programa da asla güvenmiyorum...