Görüş Bildir
Haberler
Piyasalarda Öne Çıkanlar: Fed Başrolde! İçeride Neler Takip Edilecek?

Piyasalarda Öne Çıkanlar: Fed Başrolde! İçeride Neler Takip Edilecek?

Yurt içinde konut satışları, tarım ürünleri üretici fiyatları ve Merkezi Yönetim bütçe dengesi gibi önemli veriler analistleri bekliyor.

Yurt dışında piyasaların haftalardır beklediği ABD Merkez Bankası(Fed) faiz kararı açıklanacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dile getirdiği endişeleri ciddiye almalıyız” dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dile getirdiği endişeleri ciddiye almalıyız” dedi.

Çin'de ekonomik aktivite COVID-19 tedbirlerinin gevşetilmeye başlamasının ve büyümeye yönelik desteklerin etkisiyle Mayıs ayında toparlanma gösterdi. Nisan ayında yüzde 2,9 azalan sanayi üretimi, Mayıs ayında beklentilerin aksine büyüme gösterdi. Yüzde 1'e varan düşüş göstermesi beklenen sanayi üretimi Mayıs ayında yüzde 0,7 arttı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, İngiltere’nin, Rus şirket yöneticilerine ve medya temsilcilerine yaptırım uygulamasına karşılık olarak 29’u İngiliz gazeteci olmak üzere aralarında ordu ve savunma sanayi temsilcisinin bulunduğu toplam 49 kişiye yaptırım uyguladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Afganistan Özel Temsilcisi Zamir Kabulov yaptığı açıklamada, Taliban için Rusya’nın kaygılarının azaldığını ima ederek Afganistan’da yönetimi ele geçiren Taliban’ı tanıyabileceklerini ifade etti.

Japonya'da imalatçıların ekonomiye olan güvenleri, güçlü talebin şirketlerin yükselen ham madde fiyatlarına dayanmalarına yardım etmesinin etkisiyle arttı.

Çin Merkez Bankası, orta vadeli politika faiz oranını bu ay da değiştirmedi. Banka, orta vadeli politika faiz oranını beklendiği gibi yüzde 2,85 seviyesinde tuttu.

Çin'de gayrimenkul yatırımları Ocak-Mayıs döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,0 azaldı. İlk 4 ayda yatırımlar yüzde 2,7 gerilemişti.

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK), konut satışları, tarım ürünleri üretici fiyatları ile ücretli çalışan istatistiklerini yayımlayacak (10.00).

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK), konut satışları, tarım ürünleri üretici fiyatları ile ücretli çalışan istatistiklerini yayımlayacak (10.00).

Konut satışları en son yüzde 38,8 artışla 138 bin 58 seviyesine çıkarken, tarım ÜFE yıllık yüzde 118,53 ile rekor kırmıştı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Mayıs ayı için Merkezi Yönetim bütçe dengesi rakamlarını açıklayacak. Bütçe bir önceki ay 50,2 milyar TL açık verirken, faiz dışı açık 31,0 milyar TL olmuştu (11.00).

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuşacak (12.00).

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İrlanda Dışişleri ve Savunma Bakanı Simon Coveney ve Norveç Dışişleri Bakanı Anniken Huitfeldt ile ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Fransa'nın Mayıs ayına ilişkin final tüketici fiyatları verileri gelecek (09.45).

Fransa'nın Mayıs ayına ilişkin final tüketici fiyatları verileri gelecek (09.45).

İsviçre'nin üretici ve ithal fiyatları, Avrupa'nın ekranlara düşecek ilk verileri olacak. Ülkede üretici-ithal fiyatları yıllık yüzde 6,7 seviyesine kadar çıkmıştı (09.30).

İsviçre'nin Devlet Ekonomik İşler Sekreterliği(SECO), makroekonomik tahminlerini açıklayacak. SECO, bu yıl için büyümeyi yüzde 3,0, enflasyonu yüzde 1,9 seviyesinde bekliyor (10.00).

Uluslararası Petrol Ajansı(IEA), aylık raporunu yayımlayacak (11.00).

Euro Bölgesi için ticaret rakamları takip edilecek (12.00).

Almanya Merkez Bankası(Bundesbank) Başkanı Joachim Nagel, Hollanda Merkez Bankası Başkanı Klaas Knot ve İspanya Merkez Bankası Başkanı Pablo Hernandez de Cos, Milano'daki Young Factor konferansında konuşacaklar.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO Savunma Bakanları Toplantısı öncesinde basın toplantısı gerçekleştirecek.

ABD'de konut piyasasında kredi başvurularını ve faizlerin yönünü gösteren MBA verileri yayımlanacak (14.00).

ABD'den gelecek sonraki veriler piyasalar tarafından daha yakından takip edilecek. Perakende satışlar, ithal fiyatları ve New York Fed imalat endeksi aynı saatte yayımlanacak. Perakende satışlar en son yüzde 0,9 artarken, ithal fiyatlarında değişiklik olmamıştı. New York Fed imalat endeksi ise yeniden eksi bölgeye geçerek, -11,6 olarak açıklanmıştı (15.30).

ABD'den sonraki saatlerde gelecek veriler sırasıyla işletme stokları, NAHB konut piyasası endeksi, DoE petrol ve petrol ürünleri stokları olacak (17.00, 17.30).

Piyasaların bir önceki toplantıdan bu yana konuştuğu faiz kararı açıklanacak; ABD Merkez Bankası(Fed), hem faiz kararını, hem de makroekonomik verileri yayımlayacak. Fed, önceki toplantısında faizi 50 baz puan artırmış ve bu toplantı için de aynı seviyede artırım sinyali vermişti. Ancak son günlerde piyasalarda 75 baz puan artırım da konuşulmaya başlandı (21.00).

Faiz kararının ardından her zaman olduğu gibi Fed Başkanı Jerome Powell'ın basın toplantısı dikkatle takip edilecek (21.30).

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ay Ben Trolll...

Hep FED başrolde. Diyorladı dış güçlerin oyunu diye de inanmıyordum. Demek doları arttıran yankilermiş...