Görüş Bildir
Haberler
PayPal'ın Lisans Başvurusu Neden Reddedildi?

PayPal'ın Lisans Başvurusu Neden Reddedildi?

ATKN
02.06.2016 - 13:14 Son Güncelleme: 02.06.2016 - 16:54

Dünya genelinde aktif olarak kullanılan online ödeme ve para aktarma sistemi PayPal'ın lisans başvurusunun reddedilmesine ilişkin BDDK'dan açıklama geldi. Kuruluşların birincil ve ikincil sistemleri yurt içinde bulundurmalarının zorunlu olduğunu hatırlatan BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, PayPal'ın, 'şirket politikası gereği böyle bir tercihte bulunmayacaklarını ve sistemlerini Türkiye'ye getirmeyi planlamadıklarını' ifade ettiğini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'deki faaliyetlerini durduracağını açıklayan PayPal, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na yapılan lisans başvurusunun reddedildiğini açıklamıştı.

PayPal'ın internet sitesinden yapılan açıklama

Konuyla ilgili BDDK tarafından bir açıklama yapılması bekleniyordu.

BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada PayPal'ın sunucularını Türkiye'ye getirmeyi kabul etmediğini, kanunlara uyulmadığı için PayPal'ın lisans başvurusunun reddedildiğini söyledi. 

Akben, şu ifadeleri kullandı:

‘Bilgi sistemlerini ve yedeklerini Türkiye'ye getirmeyi planlamadıkları ifade edilmiş’

‘Bilgi sistemlerini ve yedeklerini Türkiye'ye getirmeyi planlamadıkları ifade edilmiş’

BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Şirketin, Kanunun 23. maddesi ve Tebliğin 16 maddesine (Kuruluşların birincil ve ikincil sistemlerini yurt içinde bulundurmaları zorunludur.) uyum için gerekli çalışmaları yapmadığı görülmüş, Şirket ile yapılan müteaddit yazışma ve toplantılarda bu durum dile getirilmiş ancak 'Sistemlerin yurt içine getirilmesine ilişkin herhangi bir fizibilite çalışması yapmadıkları, sistemleri Türkiye'ye getirmenin teknik olarak mümkün olduğu ancak global şirket politikası gereği böyle bir tercihte bulunmayacakları, bilgi sistemlerini ve yedeklerini Türkiye'ye getirmeyi planlamadıkları ifade edilmiş.

Şirkete işlemin bir tarafının yurt dışında olduğu işlemler için Tebliğin 16. maddesi 4. fıkrasında tanımlanan istisnaları kullanarak daha minimal bir sistemle 'cross border' (sınır ötesi) olarak adlandırılan farklı bir faaliyet izni için başvurabilecekleri belirtilmiş, Şirkete nihai kararını vermesi için bir süre verilmiş ancak verilen süre zarfında firmadan herhangi bir geri dönüş olmamış ve faaliyet izni başvurusu olumsuz sonuçlanmıştır. Diğer taraftan, mevzuat setinin tüm firmalar için aynı olduğu ve bir firma özelinde herhangi bir istisna tanınamayacağı ve halihazırda çok sayıda ülkede faaliyet gösteren ve tek merkezden yönetilen birçok firmanın mevzuata uyum için gerekli yatırımları da yaptığını hatırlatmakta fayda var.'

AA ve Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
163
92
60
19
8
6
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ali Yılmaz

bunca yıl neden sorun çıkmadı?

Abdullah Demirdağ

Bunun mümkün olabileceğine hangi aptal inanır merak ediyorum. Kısacası Kuzey Kore yeni model ülkemiz diyor.

Pasif Kullanıcı

Hadi lan oradan, TROY'u gazlayacaksınız millete sonra da cukka! kullanırsam sksinler...!

Melih Diker

logosu bile paypalın çakması biraz tasarımdan anlayan kişiler hemen farkedebilir