Görüş Bildir
Haberler
Onlar İş Yaşamının ‘Fenomenleri’: Türkiye’nin Sosyal Medyada En Çok İzlenen 20 İş İnsanı

Onlar İş Yaşamının ‘Fenomenleri’: Türkiye’nin Sosyal Medyada En Çok İzlenen 20 İş İnsanı

Türkiye'de iş dünyasının liderleri, sosyal ağları kullanmak konusunda oldukça hevesli ve iyi. Kimi iş dünyasıyla, kimi hobileriyle, kimi tuttuğu takımla ilgili paylaşımlarda bulunuyor. Şirketiyle ilgili yapacağı yatırımı Twitter'da duyuran da var; gündemi yorumlayan da, anket yapan da. 

Ekonomist dergisi, bu yıl üçüncü kez yaptığı araştırmasıyla, iş dünyasının Twitter kullanım alışkanlıklarını incelemiş. Eğer siz de iş yaşamına ve ülke ekonomisinin gündemine ilgi duyuyorsanız, bu hesaplar ilginizi çekebilir diyoruz; ve Türkiye'nin Twitter'da en çok takipçisi bulunan 20 iş insanını sıralıyoruz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Kaan Terzioğlu

20. Kaan Terzioğlu

Turkcell CEO'su

Twitter hesabı: Kaan_Terzioglu

Takipçi sayısı: 19.107

Turkcell'den önce Akbank’a Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanan, ayrıca Aksigorta, Teknosa ve Carrefoursa'da da Yönetim Kurulu üyesi görevlerini yürüten Kaan Terzioğlu, Turkcell'in başına Mart 2015'te geçmişti.

19. Hacı Sabancı

19. Hacı Sabancı

Densa Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

Twitter hesabı: hacisabanci

Takipçi sayısı: 22.169

Hacı Sabancı'nın Twitter'ı çok etkin şekilde kullandığını söyleyemeyiz aslında. Yalnızca 39 tweet atan Sabancı, daha ziyade Instagram ve Snapchat kullanıyor. Yine de Twitter takipçi sayısına göre bu listede 19. sırada yer alıyor.

18. Sedef Orman

18. Sedef Orman

Derimod Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

Twitter hesabı: SedeffOrman

Takipçi sayısı: 26.966

Derimod’un yaratıcılarından Sedef Orman, marka yönetimi ve kurumsal iletişim departmanlarının da başında yer alıyor. Bugüne dek 9000'in üzerinde tweet atan Orman sosyal medyada oldukça aktif isimlerden biri.

17. Enver Yücel

17. Enver Yücel

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı

Twitter hesabı: EnverYucel

Takipçi sayısı: 32.301

Enver Yücel eğitim alanındaki iş yörüngesinden ayrı olarak, özellikle eğitim ve kültür alanlarındaki çalışmaları dolayısıyla 2008 yılında TBMM tarafından Üstün Hizmet Ödülü’ne layık görülmüştü. Bugüne dek 24.000'in üzerinde tweet atan Yücel, bu listede en fazla tweet atan ikinci kişi.

16. Erkan Güral

16. Erkan Güral

NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı

Twitter hesabı: erkangural

Takipçi sayısı: 37.203

Zaten son derece sosyal bir iş adamı olan Güral, İstanbul Genç Girişimciler Derneğinin Kurucu Başkanı olmasının yanında, Marmara Genç İş adamları Federasyonu Başkanı, Nafi Güral Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, TOBB Seramik ve Refrakter Sanayi Meclis Başkan Yardımcısı, Fenerbahçe SK Kongre Üyesi, 1907 Fenerbahçe Derneği Üyesi, İMSAD, GYİAD, TİMDER ve SERFED üyesi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Leyla Alaton

15. Leyla Alaton

Alarko Holding Onursal Başkanı

Twitter hesabı: AlatonLeyla

Takipçi sayısı: 38.673

Türk sanayisinin en önemli isimlerinden olan babası İshak Alaton'u geçtiğimiz Eylül ayında kaybeden Leyla Alaton, Türkiye'de kadının ekonomik özgürlüğünün en büyük destekçilerinden. Türkiye’nin tek feminist kadın mizah dergisi ‘Bayan Yanı’nın tartışmasız en büyük reklamcısı. Ve kendi deyimiyle 'bir nevi twitterkolik'.

14. Fettah Tamince

14. Fettah Tamince

Rixos Hotels sahibi

Twitter hesabı: FTamince

Takipçi sayısı: 44.232

2000 yılında Antalya'da Rixos Labada ismiyle açılan, sonrasında ise 7 ülkeye yayılan Rixos Otellerinin kurucusu ve sahini Tamince, Twitter'ı daha ziyade iş ve ekonomi dünyasına dair önemli haberleri RT'lemek suretiyle kendi takipçileriyle paylaşmak için kullanıyor.

13. Cihan Kamer

13. Cihan Kamer

Atasay Kuyumculuk Genel Müdürü

Twitter hesabı: kamercihan

Takipçi sayısı: 44.410

Az sayıda tweet atmasına rağmen çok takipçili bir başka isim ise Cihan Kamer. Kamer aynı zamanda restoran işletmeciği yapıyor. İstanbul Kuruçeşme’deki The Market ve Huqqa ile 2013’te restoran işletmeciliğine başlayan Kamer, memleketi Denizli'den ilham alarak yarattığı Guzucu markasıyla en son Kapalıçarşı'da bir restoran açmıştı.

12. İsfendiyar Zülfikari

12. İsfendiyar Zülfikari

Zülfikarlar Yönetim Kurulu Başkanı

Twitter hesabı: IsfendiyarZ

Takipçi sayısı: 58.890Zülfikari, aynı zamanda Fenerbahçe Spor Klübü Asbaşkanı. Geçtiğimiz ay 40 yaşını kutlayan Zülfikari en çok tweet'i ise, kuşkusuz, Fenerbahçe hakkında atıyor.

11. Cefi Kamhi

11. Cefi Kamhi

Profilo Holding İcra Kurulu Üyesi

Twitter hesabı: cefi

Takipçi sayısı: 78.431

TÜGİAD Onursal Başkanlığı, TTGV Yönetim Kurulu Üyeliği, DEİK Türk Amerikan İş Konseyi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı, Türk Çin İş Konseyi Yönetim Kurulu Başkanlığı, MESS Yönetim Kurulu Üyeliği, Türkiye İktisadi Vakfı, Ekonomik ve Sosyal Etütler Konferans Heyeti, AET Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği yapmış olan Kamhi, Doğru Yol Partisinden 20. Dönem (1995-1999) İstanbul Milletvekilliği yaptıysa da, tekrar aday olmayıp siyaseti bırakmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Zeynel Abidin Erdem

10. Zeynel Abidin Erdem

Erdem Holding ve Genpa Telekomünikasyon Yönetim Kurulu Başkanı

Twitter hesabı: drzaerdem

Takipçi sayısı: 87.162

2000 yılında Sudan Cumhurbaşkanı El Bashir tarafından Devlet Onur Nişanı, 2002 yılında İspanya Kralı Juan Carlos tarafından 'Commander of the Order of Spanish Civil Merit” Nişanı ve 2006 yılında TBMM Üstün Hizmet Ödülüne layık görülen Erdem, geçtiğimiz yıl bu listenin 17. sırasındayken şimdi 10.luğa yükselmiş.

9. Cem Boyner

9. Cem Boyner

Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı

Twitter hesabı: cem_boyner

Takipçi sayısı: 100.663

Altınyıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı, TÜSİAD başkan yardımcılığı ve başkanlığı görevlerinde de bulunan Boyner, sosyal medyada en popüler iş insanlarından biri.

8. Murat Ülker

8. Murat Ülker

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı

Twitter hesabı: MU_ULKER

Takipçi sayısı: 110.232

Seyahat, hat, yelken, modern resim, spor gibi çok çeşitli hobilere sahip olan Ülker, sosyal medyayı da aktif ve etkili biçimde kullanan iş insanlarından bir tanesi. Ülker aynı zamanda, 2015 itibariyle Forbes'in yaptığı araştırmaya göre, Türkiye'nin en zengin insanı.

7. Rıfat Hisarcıklıoğlu

7. Rıfat Hisarcıklıoğlu

TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı)

Twitter hesabı: RHisarciklioglu

Takipçi sayısı: 138.241

Hisarcıklıoğlu 365 Oda ve Borsayı kapsayan, Türkiye’nin en büyük iş kuruluşu olan TOBB'un son dönem başkanlığını yürütüyor. Bunun dışında Avrupa Odalar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Yönetim Kurulu Üyesi, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı, TEPAV Mütevelli Heyeti Başkanı, UNICEF Türkiye Milli Komitesi Yüksek Danışma Kurulu Üyesi gibi çok sayıda görev yürütmüşlüğü mevcut.

6. Sina Afra

6. Sina Afra

Markafoni ve Zizigo kurucusu, Girişimcilik Vakfı Başkanı

Twitter hesabı: SinaAfra

Takipçi sayısı: 157.897

Seri girişimci ve melek yatırımcı Afra, kuşkusuz iş yaşamıyla ilgilenen biriyseniz Twitter'da mutlaka takip etmeniz gereken isimlerden biri. Türkiye başta olmak üzere, Almanya, ABD, Hollanda, İngiltere, Güney Afrika’da ve İsviçre’de yatırımları; ayrıca Yılın Melek Yatırımcısı, Yılın Web Girişimcisi gibi önemli ödülleri bulunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Nevzat Aydın

5. Nevzat Aydın

Yemeksepeti.com kurucusu

Twitter hesabı: zagortenay76

Takipçi sayısı: 165.529

Geçtiğimiz yıl Yemeksepeti'ni 589 milyon dolara satan Nevzat Aydın, TOBB Genç Girişimciler Üst Kurulu Üyesi ve Galata Business Angels Kurucu Üyesi. Kuşkusuz hepimizin yakından tanıdığı isim ve simalardan da bir tanesi. Aydın bu listede geçtiğimiz yıl 21. sıradayken, şimdi 5.liğe kadar yükselmiş.

4. Dr. Mustafa Aydın

4. Dr. Mustafa Aydın

Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı

Twitter hesabı: drmaydin

Takipçi sayısı: 251.918

Yurtiçi ve yurtdışında çeşitli görevlerde çalışan Dr. Mustafa Aydın, bir dönem İstanbul Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yaptı ve 1995 yılında Türk Silahlı Kuvvetlerinden emekli oldu. Dr. Mustafa Aydın’ın birçok dergide yazıları bulunuyor ve ayrıca yurt içi ve yurt dışında da farklı konular üzerine konferanslar vermeye devam ediyor. Aydın, 27.000 tweet ile, bu listede bugüne kadar en çok tweet atmış isim.

3. Ümit Nazlı Boyner

3. Ümit Nazlı Boyner

Boyner Holding Yönetim Kurulu Üyesi

Twitter hesabı: umitnazliboyner

Takipçi sayısı: 296.333

TÜSİAD eski başkanı olan Boyner, ayrıca Kadın Girişimciler Derneği'nin (KAGİDER) kurucu üyesi, Türkiye Sualtı Arkeolojisi Vakfı, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ve Tohum Otizm Vakfı'nın da mütevelli heyeti üyesi. Şüphesiz, takip edilmesi gereken isimler arasında.

2. Demet Sabancı Çetindoğan

2. Demet Sabancı Çetindoğan

Demsa Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

Twitter hesabı: demetsabanci

Takipçi sayısı: 415.667

1999`da eşiyle birlikte kurduğu DEMSA A.Ş. ile Mothercare, Salvatore Ferragamo, Elie Tahari, Longchamp, Gerard Darel, D&G, Gianfranco Ferre, Kurt Geiger, Guess, Laura Ashley, Fendi, Versace, Harvey Nichols gibi pek çok marka ve modacıyı Türk tüketicisi ile buluşturan Çetindoğan'ın başka girişimleri de var. Mimar Sinan Üniversitesi, Başbakanlık Çocuk Esirgeme Kurumu, Unicef Türkiye Milli Komitesi, TOÇEV gibi pek çok kurum ve kuruluş tarafından teşekkür ve şükran plaketleri bulunan Çetindoğan, halihazırda TİKAD (Türkiye İş Kadınları Derneği) Yüksek İstişare Konseyi Başkanlığı ve YÇD (Yaratıcı Çocuklar Derneği) Yürütme Kurulu Başkanlığını yürütüyor.

1. Abdurrahim Albayrak

1. Abdurrahim Albayrak

Altur Turizm Yönetim Kurulu Başkanı

Twitter hesabı: _AAlbayrak

Takipçi sayısı: 537.056

İstanbul'da Edirnekapı-Habibler hattı minibüs şöförlüğünü Altur Turizm'e kadar büyüten Albayrak'ı herhalde en çok maç izlerkenki aşırı heyecanlı hallerinden biliyoruz. Albayrak, Mehmet Cansun döneminde Galatasaray SK Futbol Şube Sorumlusu olarak görev yapmıştı. Albayrak, son 2 yıldır bu listenin 1 numarası.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Liste hakkında daha detaylı bilgilere ve 50 iş insanının sıralandığı listenin tamamına Ekonomist dergisinin 2016/44 nolu sayısından ulaşabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
4
3
3
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
nukkummatti

servis şöforleri neden bu kadar maganda diye merak ediyordum ki öğrendim.