Görüş Bildir
Haberler
Onedio IQ Instagram Hesabından Hayata ve Olaylara Bakış Açınızı Değiştirecek, Keyifle İzleyeceğiniz 15 Film!

Onedio IQ Instagram Hesabından Hayata ve Olaylara Bakış Açınızı Değiştirecek, Keyifle İzleyeceğiniz 15 Film!

Onedio IQ Instagram hesabını takip ediyorsunuz değil mi? 

Bu ay sizler için seçtiğimiz filmleri tek bir yerde toplayıp bunu bir hizmete çevirmek istedik. Belki bazılarını izlediniz, bazılarının adını bile duymadınız fakat hepsini seveceğinize eminiz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bay Hiçkimse, Mr. Nobody (2009)

1. Bay Hiçkimse, Mr. Nobody (2009)

Bay Hiçkimse, 2092 yılında dünyada kalmış son ölümlü olan 117 yaşındaki Némo adlı bir adam. Ölüm döşeğindeki Némo genç bir çocukken bir peronda durduğunu hatırlar. Tren kalkmak üzeredir. Annesiyle birlikte mi gitmeli, yoksa babasıyla mı kalmalıdır? Bu karar, sonsuz sayıda olasılığı doğuracaktır... Ve pek çok gezegen, iki ölüm ve sevilecek kadınlar...

Jaco van Dormael’in üçüncü uzun metrajlı filmi, kendi sözleriyle 'herkesin karşılaşabileceği sonsuz olasılıklar hakkında gerçekten de yüksek bütçeli deneysel bir film'.Kaynak: Beyazperde

2. Salkım Hanım'ın Taneleri (1999)

2. Salkım Hanım'ın Taneleri (1999)

Durmuş ile Nimet yaşadıkları köyde fakirliğin pençesinde kıvranmaktadırlar. Daha müreffeh bir hayat için büyükşehire gitme fikrine akılları yatar ve soluğu İstanbul'da alıp hemşehrileri olan Bekir ile buluşurlar. Bekir zengin bir adam olan Haliy Bey’in yardımcısıdır. Yaşadıkları büyük handa Durmuş’a da iş bulan Bekir’in bu iyiliği, tüm han sakinlerinin talihlerinde bir kırılma yaratacaktır. Kaderi farklı bir yöne doğru ilerleyen Durmuş, her zaman daha fazlasına sahip olmayı isteyen, son derece hırslı bir adamdır. Burada kendisine verilen küçük iş adamı tatmin etmeyecek, bu açgözlülüğü ise herkesin felaketi olacaktır. Müslüman olmayan azınlıklardan alınan Varlık Vergisi ise Halit Bey başta olmak üzere tüm gayrimüslim vatandaşları yuvalarından edecektir.

Kaynak: Beyazperde

3. Hayat Ağacı, The Tree of Life (2011)

3. Hayat Ağacı, The Tree of Life (2011)

1950’li yıllarda, Orta Batılı bir aileyi merkezine alan film ailenin en büyük oğlu Jack’in, çocukluk masumiyetinin kaybolmasından başlayarak buruk bir yetişkinlik evresine geçişini konu alıyor. Tam bu geçiş sürecinde de babası (Brad Pitt) ile yaşadığı çalkantılı baba-oğul ilişkisi, öykünün merkezine oturuyor. Jack'in olgunluk hali (Sean Penn) artık modern çağda yolunu yitirmiş bir bireydir. Kaderin varlığını ve çıkmazlarını sorgularken, diğer yandan yaşamın anlamını bulmaya çalışır. 

Kaynak: Beyazperde

4. Aklım Karıştı, Girl Interrupted (1999)

4. Aklım Karıştı, Girl Interrupted (1999)

Yaşamına kast etme, günlük ilişkiler yaşama ve kişilik bölünmesi tanısıyla ailesinden ayrılarak 'Claymoore' adlı psikiyatri kliniğine yatırılan yazar adayı genç Susanna Kaysen’in buradaki personel ve hastalarla yaşadığı hüzünlü, heyecan verici, iç burkucu ilişkinin hikayesini anlatan film yazar Susannna Kaysen’in aynı adı taşıyan romanından, başarılı filmleriyle bütün dünyaya kendini kanıtlayan James Mangold tarafından sinemaya uyarlanmış.

Kaynak: Beyazperde

5. Kadın Kokusu, Scent of a Woman (1992)

5. Kadın Kokusu, Scent of a Woman (1992)

Bir kolej öğrencisi olan Charlie, paraya ihtiyacı olduğundan kör bir adama, bir nevi 'bebek bakıcılığı' yapmaya razı olur ama iş, umduğu kadar basit olmayacaktır. Çünkü Emekli Albay Frank Slate’in hafta sonu için çok özel bir planı vardır.

Bu plana yolculuk, kadınlar, iyi bir yemek, birinci kalite şarap, tango, limuzin ve ne yazık ki, bir de 45’lik dahildir. İşin kötüsü, bunları yaparken Charlie’yi yanından ayırmaya da hiç niyeti yoktur.

Kaynak: Beyazperde

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kopma, Detachiert (2011)

6. Kopma, Detachiert (2011)

Henry Barthes, öğrencileriyle birebir ilişkiler kurabilen, oldukça yetenekli bir eğitimcidir fakat bu yeteneğini arka plana atarak, geçici öğretmenlik yapmaktadır. Okula kadrolu öğretmen gelinceye kadar yedek öğretmenlik yapan Henry, hiçbir okulda öğrencilerle ya da iş arkadaşlarıyla duygusal bağ kuracak kadar uzun süreli kalamaz.

Görevlendirildiği son devlet okulunda ise öğrencilerin ve hatta öğretmenlerin de bir şekilde içlerine kapanık olduğunu, karamsar tavırlar sergilediğini fark eder. Öğrencilerle ummadığı bir bağ yakalayan Henry, okuldan kaçan bir öğrenciyi de sokaklardan ailesine geri dönmesini sağlar. Umutsuzluk açısından hayatta yalnız değildir ama bu karamsar dünyada hala sevilebilecek şeyler de vardır.

Kaynak: Beyazperde

7. Bir Ayrılık, Codayi-i Nadir Ez Simin (2011)

7. Bir Ayrılık, Codayi-i Nadir Ez Simin (2011)

Bir Ayrılık'ta boşanmak üzere olan Nadir ve Simin, çocuklarının velayeti konusunda ikileme düşüp kadıdan yardım istemektedir. Bir çok festivalden büyük övgüler alarak ayrılan film, özellikle başrol oyuncularının başarılı performanslarına sırtına dayıyor. 

Simin, kocası Nader ve kızı Termeh’le birlikte İran’ı terk etmek istemektedir. Nader’in Alzheimer hastası babasını bırakmayı reddetmesi üzerine boşanma davası açan Simin, dava talebi reddedilince anne babasının evine gider. Termeh ise babasıyla kalmaya karar vermiştir. Nader kızına ve babasına bakması için hamile bir genç kadını tutar; ama bu durum daha fazla soruna yol açacaktır...Kaynak: Beyazperde

8. Bir Tutam Cennet, A Little Bit of Heaven (2011)

8. Bir Tutam Cennet, A Little Bit of Heaven (2011)

Marley Corbett genç, güzel ve çılgın bir kadındır. New Orleans’ta bir reklam ajansında çalışan ve hayatı dolu dolu yaşayan Marley aşktan ve bir ilişkinin getireceği yükümlülüklerden, bağlılıktan çekinmektedir. Kafasına hiçbir şeyi takmayan bu eğlenceli kadın, bir gün doktor kontrolüne gider ve kanser olduğunu öğrenir. 

O noktadan sonra bildiği ve inandığı her şeyde kırılma yaşayacaktır. En büyük korkusu olan aşka bodoslama dalar, hem de doktoruyla.

Kaynak: Beyazperde

9. Hayal Aleminde, Daydream Nation (2010)

9. Hayal Aleminde, Daydream Nation (2010)

Şehir hayatına alışkın bir kadın küçük, çok küçük bir şehire taşınır ve yaşadığı olayların ardından kendini bir anda okuduğu lisedeki öğretmeni ve sınıf arkadaşı arasında bir aşk üçgeninde bulur.

10. Barselona Barselona, Vicky Cristina Barcelona (2008)

10. Barselona Barselona, Vicky Cristina Barcelona (2008)

Amerikalı Vicky ve Cristina, İspanya'da geçirecekleri bir yaz tatilinde, karşılarına çıkan gizemli bir İspanyol sanatçıdan etkileneceklerdir. Gösterişli sanatçı ve onun güzel fakat 'arıza' eski eşi ile tehlikeli sularda yüzeceklerdir. Vicky evlenmek üzere olan ancak muhafazakar ve tutucu bir kadındır. Cristina ise cinsel maceralara meraklı, zihni açık, özgür ruhlu bir kadındır. Kaderleri kesişen üç insan arasında doğan yasak aşk ilişkisi kaotik sonuçlar doğuracaktır. 

Kaynak: Beyazperde

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Yabancı, El Gringo (2012)

11. Yabancı, El Gringo (2012)

Kimliği belirsiz gizemli adam, bir hayli zor ve kanlı bir geçmişe sahiptir. Valizindeki 2 milyon dolar ile Meksika sınırından geçer ve El Fronteras'a varır. Bilmediği şey ise bu küçük kasabada yaşayan herkesin son derece kurnaz olduğu ve paranın peşine düşmekte gecikmeyecekleridir. Bölge güvenlik sorumlusu bile adamın ve parasının peşinde olacak, parayı elde etmek için gerekirse adamı öldürmekten sakınmayacağını söyleyecektir. 

Adam, kasaba barına gitmeye başlar ve güzel Anna'yı burada tanımaya başlar. Aralarında bir aşk başlar. Ancak Anna'ya güvenip güvenmemesi konusunda bir türlü emin olamaz. Bölgedeki mafya örgütlenmesini kontrol eden Meksikalı polis şefi Espinoza da 2 milyon dolardan haberdar olduğunda, gerçek bir para savaşı patlak verir.

Kaynak: Beyazperde

12. Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku (2014)

12. Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku (2014)

İlk kitabını yazmaya çalışan 'yazar' Arif, zamanının önemli bir kısmını kitabı üzerine kafa yorarak geçirir. Ona göre hayat başta kadınlar ve ilişkiler olmak üzere pek çok çözümsüz soruyu içermektedir. İlişkiler konusunda bir türlü dikişi tutturamayan Arif her daim kafasını kurcalayan bu soruların peşindedir. Fakat beklemediği bir anda Müzeyyen'in ortaya çıkmasıyla, o güne dek bildiği ya da öğrenmeye çalıştığı her şey bir anda tersyüz olur. Zira Müzeyyen'in cazibesine kapılmamak elinde değildir ve kendini bu ilişkinin akışına bırakır. 

Kaynak: Beyazperde

13. Ed Wood (1994)

13. Ed Wood (1994)

Ed Wood, Tim Burton'ınn kendine has anlatımı ve tekniğiyle siyah beyaz yapılmış bir biyografi filmi. 20. yüzyılın ortalarında yönetmenlik yapan Ed Wood un filmleri hep başarısız olur. Filmlerine maddi anlamda kaynak oluşturmakta zorlanan ve bundan dolayı küçük bütçeli filmler çeken Ed Wood birkaç günde bir senaryo yazıp film yapan bir yönetmen. Kimine göre başarısızdır ama belki de sevenleri de vardır. O tüm başarısızlıklara rağmen yılmayan ve ilk günkü gibi heyecanını koruyan sinemayı seven bir yönetmen.

14. Otomatik Portakal, A Clockwork Orange (1971)

14. Otomatik Portakal, A Clockwork Orange (1971)

Otomatik Portakal, şiddet bağımlısı gençlerden kurulu bir çetenin, çevrelerine saçtığı dehşet ve korkuyu işleyerek bir korku imparatorluğunun resmini çizmektedir. Çetenin lideri Alex, işler çığırından çıkınca yakalanır ve gözaltına alınır. Ama hapse atılmaz; cezası bir şiddet deneyine kobay olarak kullanılmak olur. Bu deney insanoğlu ve şiddet kavramı arasındaki ilişkiyi ortaya koyma amaçlıdır ama deneyin kendisi de bir o kadar insan doğasına aykırıdır. 

Kaynak: Beyazperde

15. Tabutta Rövaşata (1996)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
40
7
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

Güzel sözler.