Görüş Bildir
Haberler
Onedio ile Kitap Keşfi: Kitapçı Dükkânlarının Raflarına Yeni Gelen Okunası 15 Kitap

etiket Onedio ile Kitap Keşfi: Kitapçı Dükkânlarının Raflarına Yeni Gelen Okunası 15 Kitap

Taner Bayram
21.10.2015 - 11:28

Okunacak kitapların sayısı artmaya devam ediyor. Sizler için kitap listelerinize ekleyebileceğiniz, yeni çıkan kitapları derledik. İyi okumalar diliyorum, kitabınız bol olsun !

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. "Yaşar Kemal: Sözün Büyücüsü", Feridun Andaç

1. "Yaşar Kemal: Sözün Büyücüsü", Feridun Andaç

Yayınevi: İnkılâp 

Tür: Araştırma - İnceleme

Feridun Andaç; eserleri kırktan fazla dile çevrilen, aramızdan ayrılarak sevenlerini üzen Yaşar Kemal’i, 'Yaşar Kemal: Sözün Büyücüsü'nde anlatıyor.

Yaşar Kemal’le ilk defa 1975’te tanışan Feridun Andaç, dili bir büyücü gibi kullandığını düşündüğü usta yazarla olan karşılaşmasını kendi edebiyat serüveninin de başlangıcı olduğunu anlıyor.

Yaşar Kemal’den çok etkilenen yazar, onun hayatını ve yapıtlarını incelemeye başlıyor.

2. "İstanbulum: Tadım, Tuzum, Hayatım", Meri Çevik Simyonidis

2. "İstanbulum: Tadım, Tuzum, Hayatım", Meri Çevik Simyonidis

Yayınevi: İnkılâp 

Tür: Gusto/Tarih

İstanbullu Rumların pastane, lokanta, çikolatacılık gibi sektörlerdeki hatırı sayılır bir miras bıraktıklarını anlatıyor 'İstanbulum, Tadım, Tuzum, Hayatım'.

Meri Çevik Simyonidis’in yazdığı kitapta, Beyoğlu’ndan Adalar’a, Kadıköy’den Tarabya’ya İstanbul’un ünlü taverna, lokanta ve pastanelerinin öykülerini birinci ağızdan okuyacaksınız.

3. "Elde Var Hikâye", Tarık Dursun K.

3. "Elde Var Hikâye", Tarık Dursun K.

Yayınevi: Günışığı Kitaplığı

Tür: Öykü

'Elde Var Hikâye',Tarık Dursun K.’nın özenle seçilen öykülerinden oluşuyor.

Yayınevinden yapılan açıklamada ”Heyecanla beklediği kitabının hazırlıkları sürerken aramızdan ayrılan usta yazar, hikâyelerini gençlere miras bıraktı. 1950’lilerin en verimli yazarlarından sayılan Tarık Dursun K.’nın kitapta yer alan 13 öyküsü sokağı, gençleri, işçiyi ve hayatı naif ayrıntılarıyla anlatıyor” denildi.

4. "Soğanı Soyarken", Günter Grass

4. "Soğanı Soyarken", Günter Grass

Yayınevi: Kırmızı Kedi

Tür: Anı 

Yakın zaman önce vefat eden Alman edebiyatının Nobel Ödülü sahibi usta kalemi Günter Grass’ı tanımamız için en önemli kitaplardan biri olarak nitelendirebilir 'Soğanı Soyarken'.

Kitap, gerek savaşı gerek savaş sonrasını, sanat ve yoksulluk dolu günleri, aşkları, yolculukları ve unutamadığı bir anneyi, soğana benzettiği hafızasının tabakalarında yazılı anılarla birlikte ve etkileyici bir anlatımla bütün bir hayatı sunuyor.

Günter Grass’ın anıları 2006 yılında Almanya’da yayınlandığında ortalık da karıştı.  79 yaşına bastığı yıl yayınlanan anılarının bu ilk bölümünde, gençliğinde Hitler Gençliği’ne üye olduğunu, dolayısıyla Nasyonal Sosyalist partinin de bir ferdi olduğunu ilk kez açıkça yazıya dökmüştü.

5. "Uzak Kış, Kayıp Güz" Tuncer Erdem

5. "Uzak Kış, Kayıp Güz" Tuncer Erdem

Yayınevi: YKY

Tür: Roman

Tuncer Erdem'den desenli ve şiirsel bir roman... Bir Tarkovski, bir Angelopoulos, Jim Jarmusch filmi tadında sinematografik bir roman 'Uzak Kış, Kayıp Güz'.

Hayata, geçip giden zamana, dünyanın bütün yalnızlıklarına şiirsel bir dokunuş. Issız bozkırlar, tenha yollar, hayvanlar ve bitkiler, gidenler ve kalanlar… Eşyanın tabiatı ya da tabiatın şeyleri üstüne kederli bir uzun mektup. (Tanıtım Bülteninden).

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. "Türkiye'ye Ait 100 Büyük Yanılgı", Metin Solmaz

6. "Türkiye'ye Ait 100 Büyük Yanılgı", Metin Solmaz

Yayınevi: Ağaçkakan Yay. 

Tür: Araştırma - İnceleme

Yazar Metin Solmaz, Türkiye'ye özgü hurafeleri, acayiplikleri, tuhaflıkları inceliyor kitabında...

7. "Tarihe Düşülen Notlar", Halil İnalcık

7. "Tarihe Düşülen Notlar", Halil İnalcık

Yayınevi: Timaş Yayınları

Tür: Tarih/Röportaj/Derleme

Timaş Yayınları, ömrünü tarihe adamış Halil İnalcık’ın; Osmanlı ve Türkiye üzerine yaptığı konuşmalar ve farklı yayınlara verdiği röportajları Tarihe Düşülen Notlar adı altında bir araya getirdi.

Dünyada sosyal bilimler alanında en önemli bilim adamları arasında gösterilen Halil İnalcık’la 1947’den 2015’e kadar yapılan röportajlar ve konuşmalar kitap oldu. İki cilt olarak yayınlanan kitaplar sayesinde, Osmanlı tarihinden günümüz Türkiye’sine, sanattan tarihe, edebiyattan siyasete birçok konuyu bizzat Halil İnalcık’tan dinleme fırsatı bulacaksınız…

8. "Çizimler", (Mektupları ve Notlarıyla), Sylvia Plath

8. "Çizimler", (Mektupları ve Notlarıyla), Sylvia Plath

Yayınevi: Kırmızı Kedi 

Tür: Resim/Mektup

“Dünkü gezintimden dönerken eve mor bir dikenli çalı, bir öbek de karahindiba getirdim, her ikisinin de, bütün ayrıntılarıyla, sevgiyle resimlerini çizdim; ayrıca bir çaydanlığın ve kestanelerin resmini de çizdim, pek kötü oldular ama üzerinde çalışarak geliştireceğim; resim yapmak içimi huzurla dolduruyor; dua etmekten, gezintilerden, her şeyden daha fazla. Resim yaparken kendimi tamamıyla ona veriyorum, içinde kayboluyorum.”

9. “Alice ve Sinek”, James Rice

9. “Alice ve Sinek”, James Rice

Yayınevi: Pena Yayınları

Tür: Roman

“Alice ve Sinek” İngiliz yazar James Rice’ın ilk kitabı. Ancak buna karşın çok başarılı. Fobiler, saplantılar, yalnızlık ve zihnin karanlık köşeleri ve en önemlisi sevgi hakkında yazılmış etkileyici bir roman.

10. "27", Howard Sounes

10. "27", Howard Sounes

Yayınevi: Pegasus Yayınları

Tür: Araştırma - İncelemeHoward Sounes’in 27 adlı kitabı, ”hızlı yaşayıp erken ölen” 27’ler Kulübü’nün trajik tarihini aydınlatıyor.

Şarkıcı Amy Winehouse 2011 yılında Londra’daki evinde ölü bulunduğunda basın onu, Kurt Cobain’in annesinin 27’ler Kulübü olarak adlandırdığı topluluğa dâhil etti. Brian Jones, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrisson, Kurt Cobain ve son olarak Amy Winehouse. Hepsi yetenekliydi. Hepsi 27 yaşındaydı...

Müzik piyasasının altmış senelik tarihinin karanlık tarafına yapılan bu hem kasvetli hem de büyüleyici yolculukta Sounes, aşırılık, delilik ve öz yıkıma dair ortak bir hikâyenin perdesini aralıyor. Jones, Hendrix, Joplin, Morrison, Cobain ve Winehouse'la ilişkilendirilen fanteziler, yarım gerçekler ve efsaneler yerle bir ediliyor. Bunların yerine, kesin gerçekler üzerine kurulmuş açık ve inandırıcı bir anlatım ortaya çıkıyor ve kayıp ruhlar hem hayatta hem de ölümde birleşiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. "Kim Bulduysa Onundur", Stephen King

11. "Kim Bulduysa Onundur", Stephen King

Yayınevi: Altın Kitaplar

Tür: Roman

İnzivaya çekilmiş ünlü bir yazar; intikam duygusuyla dolu saplantılı ve öfkeli bir okur; soğukkanlı bir cinayetin ardından yıllarca gömülü kalmış, içi hazine değerinde onlarca defterle dolu bir bavul.

Hazineyi kim bulacak? Dahası, ona sahip olmak cehennemin kapılarını açmaksa eğer, bu ateşte kim yanacak? Stephen King'den, yazarlığın gücüne ve edebiyatın bir hayatı nasıl değiştirebileceğine dair sarsıcı bir roman. (Tanıtım Bülteninden).

12. "Bir Cesedin Otobiyografisi", Sigizmund Krjijanovski

12. "Bir Cesedin Otobiyografisi", Sigizmund Krjijanovski

Yayınevi:  Aylak Adam Yayınları

Tür: Öykü

20. yüzyıl Sovyet edebiyatının ayrıksı çocuğu Sigizmund Krjijanovski’nin 'Bir Cesedin Otobiyografisi' ilk kez Türkçede.

Kurmacadan çok rüya günlüklerini anımsatan Krjijanovski’nin öyküler derlemesi, yazarın uyku ile uyanıklık, gerçek ile gerçek dışı, yaşam ile ölüm arasındaki ezeli mücadelesini gözler önüne seriyor.

13. "100 Tuhaf Kitap", Ahmet Büke

13. "100 Tuhaf Kitap", Ahmet Büke

Yayınevi: Ağaçkakan Yay.

Tür: Araştırma - İnceleme

Tanınmış hikâyeci Ahmet Büke bu sefer kitapların dünyasına giriyor. “100 Tuhaf Kitap” ile Büke, bizlere Türkiye’de, yayımlanmış 100 sıra dışı kitabı anlatıyor.

14. "Tutsak Güneş", Ayşe Kulin

14. "Tutsak Güneş", Ayşe Kulin

Yayınevi: Everest Yayınları

Tür: Roman

Çok satan yazar Ayşe Kulin'in yeni çıkan romanı 'Tutsak Güneş', bugünkü duruma çok benzeyen ancak yakın gelecekte geçen ‘’distopik” ve ‘’politik’’ bir roman yazmış.

‘’Yeryüzünde bir ülke… Tiran ölmüş ve oğlu başa geçmiştir. Ülke, din ulemaları ve polisler ordusundan oluşan bir demir yumrukla yönetilmektedir. Katı yasalarla sınıflara ayrılan halksa, yoğun denetim ve gözetim altında yaşamaktadır.’’

15. "The Divan of Lost Things – Kayıp Şeyler Divanı", Pelin Batu

15. "The Divan of Lost Things – Kayıp Şeyler Divanı", Pelin Batu

Yayınevi: Everest Yayınları

Tür: Şiir

Oyuncu, yazar ve şâir Pelin Batu’nun İngilizce ve Türkçe kaleme aldığı 'The Divan of Lost Things – Kayıp Şeyler Divanı' adlı şiir kitabı da yeni çıkan kitaplar arasında.

Kitapta, Batu’nun toplumsal meselelere duyarlılığını sergileyen lirik şiirlerin yer alıyor...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
318
101
61
25
18
18
1