Görüş Bildir
Haberler
Okuryazarlık Düzeyinde Türkiye 61 Ülke Arasında 50'nci Sırada

Okuryazarlık Düzeyinde Türkiye 61 Ülke Arasında 50'nci Sırada

Batuhan
10.03.2016 - 11:59 Son Güncelleme: 10.03.2016 - 23:30

ABD’de yapılan bir araştırma, dünyadaki okuryazarlık düzeyi sıralamasında Türkiye’nin 50’nci sırada yer aldığını ortaya koydu. Okuryazarlık düzeyinin en yüksek olduğu ülke Finlandiya.

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD’nin önde gelen gazetelerinden The Washington Post’un haberine göre listede İskandinav ülkeleri üst sıralarda yer alırken Tayland, Endonezya ve Botswana okuryazarlık düzeyinin en düşük olduğu ülkeler oldu.

61 ülkenin ölçüldüğü çalışmada, kütüphaneler, gazeteler, eğitim müfredatları, eğitim sistemleri, bilgisayara erişilebilirlik ve nüfus gibi değişkenlerden faydalanıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Central Connecticut Eyalet Üniversitesi’nden John W. Miller, araştırmanın 40 yıllık bir emeğin ürünü olduğunu ve ülkelerin kültürel hayatı hakkında çerçeve çizdiğini söyledi.

Diken

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
187
152
73
30
15
14
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sonay Çalışkan

Türkiye'nin 50. sırada olması şaşırtmadı beni. Beni şaşırtan Japonya'nın 32. sırada olması.

Berkut Keskin

kuzey kültürü= disiplin,akıl,mantık,bilim,teknoloji,sistem,kanunlara harfiyen uyma,sosyal devlet,kadına saygı,düşük şiddet oranı,düşük işsizlik,kalite!.. ... Devamını Gör

Umutcan Fırat

Yorum yapanlara bak kitap okuyup da ne yapacağız, bilgi seviyesini kitap okumak belirlemiyor. Konu başlığı en çok kitap okuyan ülkeler sıralaması mı? Okuryaz... Devamını Gör