Görüş Bildir
Haberler
ODTÜ'de Yurt İçin Yapılan Şantiye Binalarına Yıkım Kararı: Bölge Yeniden Ağaçlandırılacak

etiket ODTÜ'de Yurt İçin Yapılan Şantiye Binalarına Yıkım Kararı: Bölge Yeniden Ağaçlandırılacak

Çankaya Belediyesi, ODTÜ yerleşkesinde yapılmak istenen KYK yurdu inşaatının şantiye binalarını ve inşaat alanı etrafına örülen çitleri kaldırmak için işlemlere başlıyor. Yıkımın ardından bölgede yeniden ağaçlandırma çalışmaları yapılacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ne (ODTÜ) yapılmak istenen Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurdu için yaklaşık 3 ay süren direniş sonuç verdi. BirGün'den Dilek Yeğin'in aktardığı bilgiye göre, Ankara Çankaya Belediyesi ekipleri dün sabah alana giderek yıkım sürecini başlatmak için tutanak tuttu. 

ODTÜ’de tartışma yaratan ve protestolara neden olan KYK yurdu projesi için bir ay önce polis şiddetine başvurularak ağaçlar kesildi. Çıkan olaylarda öğrenciler darp edildi.

Öğrencilerin direnişi yıkıma mani oldu

Öğrencilerin direnişi yıkıma mani oldu

ODTÜ Rektörlüğü’nün devretme yetkisi bulunmayan bir araziyi KYK’ye devretmesi ve inşaatın ruhsatının olmaması nedeniyle alan çitlerle çevrildi ancak direniş nedeniyle hiçbir faaliyet yapılmadı. Araziyi devretme yetkisine sahip olan ODTÜ Geliştirme Vakfı’nın araziyi KYK’ye devretmeyeceğini açıkladı. 

ODTÜ'de KYK yurdu yapılmasına karşı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da devreye girdi. ODTÜ Rektörü Mustafa Verşan Kök ile görüşen Yavaş, 'Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak yurt inşa edip ODTÜ'ye hibe etme' talebini iletti.

Yeniden ağaçlandırılacak

Yeniden ağaçlandırılacak
İçeriğin Devamı Aşağıda

Son hamle Çankaya Belediyesi'den geldi. Belediye ekipleri 30 gün önce mühürlenen inşaatın ruhsat alma süresi dolduğu için dün sabah alana kontrole gitti. Yıkım sürecini başlatmak için tutanak tutan ekipler ODTÜ Rektörlüğü’ne, Ankara Valiliği ile Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne konu hakkında bilgi verdi.

İmzalanan protokolde yer alan ‘Ağaçlar taşınacaktır’ ibaresine rağmen kesilen ağaçların yerine de yıkımın ardından yeni ağaçlar dikilmesi planlanıyor. ODTÜ Rektörlüğü ve KYK’nin yurt için başka bir alanda çalışma yapıp yapmayacağı henüz bilinmiyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
467
200
14
10
7
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
jazzespresso

Turkiyedeki salak zihniyet: 10-20 yillik agaclari kes, sonrda don "tekrar ekecegiz", evet agaclar cim gibi aksam dikersin yarin hemencik buyucek...valla ulke... Devamını Gör

Tyliebee

Yess bee, Mansur başkanım <3 direnen bütün ODTÜ dostlarıma sonsuz teşekkürler.

darkbiyatt

''Doğayla savaş halindeyiz. Eğer kazanırsak kaybedeceğiz'' Hubert Reeves