Görüş Bildir
Haberler
Nokia X İnceleme

Nokia X İnceleme

protechman
23.05.2014 - 14:15 Son Güncelleme: 23.05.2014 - 14:29

Nokia X İnceleme -1 , Protechman .Net

Nokia X markanın gelişmekte olan ülkeler için hazırladığı Android işletim sistemli ilk telefon. Özelleştirilmiş bir Android sürümü bulunan cihazda ne kututuda ne de telefonun kendinde “Android” ibaresine rastlamak pek mümkün değil. Android Open Source Project (Android Açık Kaynak Projesi – AOSP) tabanında geliştirilen telefon hem Windows Phone’dan hemde Androidten esintiler taşıyor.

Mavi kompakt bir kutu içerisinde kulaklık, şarj cihazı ve kullanım klavuzlarıyla gelen cihazın yanında micro-usb kablosuna yer verilmemiş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cihazın kendisini incelediğimde ise pek şaşırdığımı söyleyemem. Kasa ve malzeme kalitesi her zamanki Nokia kalitesinde. Zamanında 3310, 6600 ne ise Nokia X’de aynen öyle. Yine aynı şekilde cihaz oldukça sade ve basit tasarlanmış. Cihazın sol tarafı boş bırakılırken sağ kısıma ses açma kapama ile tuş kilidi butonlarına yer verilmiş.

Ön kısımda ise altta iPhone’lardaki mantığa benzer kapasitif dokunmatik bir tuş, üstte ahize ve ahizenin yanında da ışık ve yakınlık sensörleri bulunuyor. Bu modelde malesef ön kamera mız yok. .

Elde gayet rahat tutulan telefonun giriş konnektörleri de alt ve üst kısımlarda bulunuyor. Cihazın üst kısmında 3,5 milimetre kulaklık girişi bulunurken alt kısımda şarj ve veri aktarımı için kullanılacak micro-usb konnektörü konumlandırılmış. Cihazın arka kısmına geçtiğimizde sağ alt köşede hoparlör, üstte ise 3.1 Megapiksel çözünürlükte flaşsız bir kamera bulunuyor.

Arka kapak ve pil çıkabiliyor.

Arka kapak ve pil çıkarılabiliyor ama, o kapağı çıkarabilmek mesele. Cihaz o kadar sağlam yapılmış ki o kapak hiç açılmayacakmış gibi duruyor. Sert plastikten yapılan kapağı açmak için alt veya üst köşelerden sağlı sollu bastırıp aynı zamanda ortadan da kaktırmak gerekiyor ki kapak açılsın. Kapak açıldığında da karşımıza böyle bir manzara çıkıyor:

Yeşil Androidciğimizin kapağının altında bizi 1 adet 1500 mAh batarya, 2 adet Micro SİM girişi ve bir adette Micro SD kart yuvası karşılıyor. 1500mAh batarya normal kullanım koşullarında günü çıkarmaya yeterken yoğun kullanımlarda 8-9 saati pek geçemiyor. Tabi bunda çift sim kartın etkisi de var. Bu arada hatırlatmakta fayda var. Telefonumuzda 2 sim kart olmasına rağmen Sim kartlardan sadece Sim 1 haznesi 3G destekliyor. Sim 2 ise 2G platformunda çalışıyor ve bu altyapıyla internete bağlanmak oldukça güç. 2 sim kartın ortasında konumlandırılan Micro SD kartı da unutmamak gerek. Micro SD kart yuvası 32 Gb’a kadar kartları destekliyor.

Kaynak: http://www.protechman.net/nokia-x-inc...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın