Görüş Bildir
Haberler
Muzlar da İnsanlarla Aynı DNA'ları Paylaşıyorlar! Yiyecekler Hakkında Daha Önce Okumadığınız Gerçekler

Muzlar da İnsanlarla Aynı DNA'ları Paylaşıyorlar! Yiyecekler Hakkında Daha Önce Okumadığınız Gerçekler

Merhabalar. Gün geçmiyor ki yiyecekler hakkında çok farklı bilgiler öğrenmeyelim. Bu yazıda severek ve sık tükettiğimiz yiyecekler hakkımda kimi zaman eğlenceli kimi zaman sağlığınızı önemseyen bilgileri bir araya topladım.

İyi okumalar dilerim.

1. Bitter Çikolata

1. Bitter Çikolata

Çikolata ilk olarak 1910 civarında bar şeklinde ortaya çıktı. Bitter çikolata da kakao ağacının kavrulmuş çekirdeklerinden yapılır ve sağlığımıza oldukça yararlıdır. Kötü kolesterolü iyileştirmekten kan basıncını düşürmeye, stresi azaltmaya ve gözlerimizi iyileştirmeye kadar pek çok faydası vardır. Günde bir veya iki kare yemeye kesinlikle değer bitter çikolata hakkında yapılan Harvard araştırması da günde iki fincan sıcak çikolata içmenin hafıza kaybını önlediğini söylüyor.

👇

2. Nektar

2. Nektar

'Nektarin' kelimesinin nektar gibi tatlı anlamına geldiğini ve isminin kökeninin bu olduğunu biliyor muydunuz? Araştırmalar, şeftali gibi nektarinlerin 2000 yıl önce Çin'de ortaya çıktığını ve 16. yüzyılın sonlarında veya 17. yüzyılın başlarında İngiltere'ye geldiğini öne sürüyor. Nektarine besinsel olarak baktığımızda oldukça faydalıdır. C ve A vitamini kaynağıdır ve antioksidanlarda bol miktarda bulunur. Kilo kaybına yardımcı olurlar, kan basıncı seviyelerini ve genel sağlığı düzenlemeye yardımcı olurlar. Ayrıca bağışıklığı ve kalp sağlığını iyileştirmekte oldukça iyidir.

3. Ahududu, gül ailesinin bir üyesidir.

3. Ahududu, gül ailesinin bir üyesidir.

Kiraz, kayısı, erik, armut, elma, ayva, şeftali, çilek ve böğürtlen gibi... Ahududu da bir çekirdek etrafında toplanmış beş eşit taç yaprağı olan çiçeklere sahiptir. Diğer birçok meyvenin aksine, olgunlaşmamış ahududular bir kez toplandıktan sonra olgunlaşmazlar.

4. Brokoli biftekten daha fazla protein içerir.

4. Brokoli biftekten daha fazla protein içerir.

Eski Başkan George W. Bush bir zamanlar “Ben Amerika Birleşik Devletleri başkanıyım ve artık brokoli yemeyeceğim” demiş olabilir ama onu dinlememek gerekiyor. Brokoli çok fazla protein içerir hatta biftekten bile fazla. Bu nedenle ihtiyacınız olan tüm proteini bu sağlıklı gıda ile önemli ölçüde alabilirsiniz.

5. Elmalar kahveden daha fazla enerji verir.

5. Elmalar kahveden daha fazla enerji verir.

Kahve severler buna inanmak istemeyebilir ama bu doğru! Öğleden sonra enerjiniz biraz düşükse, bir fincan kahve almak yerine elma yemeyi düşünün. Yüksek karbonhidrat, lif, C vitamini ve mineral içeriği sayesinde elma yemek tüm gün enerjik kalmanıza yardımcı olacak mükemmel bir seçenektir.

6. Cevizler antioksidanlar açısından zengindir.

6. Cevizler antioksidanlar açısından zengindir.

Ceviz sağlıklı yağlar, lifler, vitaminler ve mineraller içeren harika bir besindir. Diğer sert kabuklu kuru yemişlerden daha yüksek oranda antioksidana sahiptir. Ayrıca yaşlanmaya bağlı hastalıkları da önlemesiyle bilinir.

7. Antep fıstığı aslında meyvedir.

7. Antep fıstığı aslında meyvedir.

Başka bir inanılmaz ama gerçek daha! Antep fıstığı aslında bir meyvenin tohumlarıdır ve işleme sırasında dıştaki meyvesi çıkarılır. Diğer 'fındıklar' gibi, Antep fıstığı da kilo yönetimine yardımcı olan, diyabet ve hipertansiyona karşı koruyan ve sindirimi iyileştiren zengin bir protein, lif, vitamin ve mineral kaynağıdır. Antep fıstığında bulunan omega-3 yağ asitleri kan basıncınızı düşürmenize yardımcı olabilir ve ayrıca kalp hastalığı riskinizi azaltabilir.

8. Sezar salatası bir Meksika şehrinden geliyor.

8. Sezar salatası bir Meksika şehrinden geliyor.

Eminim bunu bilmiyordunuz. Sezar salatası, Tijuana adında bir Meksika şehrinden geliyor. Restoran şefi Caesar Cardini, 4 Temmuz kutlamalarına ev sahipliği yaptığı sırada yiyeceği tükendi ve mutfak tezgahında duran malzemeleriyle bu eşsiz salatayı yaptı. Açıkçası bu büyük bir başarıydı.

9. Avokado bir armut türüdür.

9. Avokado bir armut türüdür.

Avokado, büyük tohumlu bir meyve olarak sınıflandırılır ve olgunlaşması 1-2 hafta sürebilir. Avokado, İspanya ve Meksika'da şekli ve yeşil kabuğu nedeniyle 'timsah armudu' olarak adlandırılırken, Hindistan ve Çin'de 'tereyağı armudu' olarak anılır. Bu sağlıklı armut oldukça da faydalı. Avokado harika bir C, E, K ve B-6 vitamini kaynağıdır.

10. Sosisli Sandviç

10. Sosisli Sandviç

Sosisli sandviçin nereden geldiği tam olarak belli değil. Bazıları, Avusturya'nın Viyana şehrinden, Chicago'ya giderken tarifi yanlarında götüren iki Avusturya-Macaristanlı göçmen tarafından icat edildiğini söylüyor. Diğerleri, sosisliyi 1600'lerin sonlarında Almanya'nın Coburg kentinden bir kasabın icat ettiğini söylerken, bir başkası da Frankfurt, Almanya'dan geldiğini söylüyor.

11. Fıstık Ezmesi

11. Fıstık Ezmesi

Araştırmalar, fıstık ezmesi yemenin kolesterolü düşürmeye, kilo vermeye ve tip 2 diyabeti önlemeye yardımcı olabileceğini göstermiştir. Ayrıca çok ilginç olan bir gerçek var ki o da fıstık ezmesi yoğun ışığa maruz kaldıktan sonra karanlıkta parlıyor!

12. Jelibon

12. Jelibon

İşte jelibon hakkında bazı eğlenceli gerçek! Jelibon yapmanın 7 ila 21 gün sürebileceğini biliyor muydunuz? Tereyağlı patlamış mısırın en popüler lezzet haline geldiği 1998 yılına kadar yirmi yıl boyunca en popüler yiyecekti. Lezzetli olsa da kalori oranı oldukça yüksektir. 35 jelibonda yaklaşık 130 kalori ve yaklaşık 37 gram şeker vardır.

13. Salatalığın birçok kullanımı vardır.

13. Salatalığın birçok kullanımı vardır.

Banyo aynaları sıcak bir duştan sonra sürekli buğulanıyorsa, aynaya bir salatalık dilimi sürün. Sisi ortadan kaldıracak ve yatıştırıcı, spa benzeri bir koku sağlayacaktır. Ayrıca kalemle yazarken bir hata yaptıysanız, salatalığın dış kabuğu kalem yazısını silmek için de kullanılabilir!

14. Muzlar çilek ailesindendir ama çilekler değil.

14. Muzlar çilek ailesindendir ama çilekler değil.

Çilekler gül ailesindendir. Muz aslında çilek olarak sınıflandırılırken, çilekler gül ailesinin üyeleri sayılırlar. Ayrıca muzların çok ilginç özellikleri vardır. Muz suda yüzebilir. Ruh halinizi iyileştirmeye ve kan basıncını düşürmeye yardımcı olabilir. Muz kabuğunun içini sivrisinek ısırığına sürmek kaşıntıyı önlemeye yardımcı olabilir ve en ilginci de insanlar DNA'larının yaklaşık %50'sini muzlarla paylaşırlar!

15. Sandviç ile ilgili hikayeler farklı.

15. Sandviç ile ilgili hikayeler farklı.

Hevesli bir kumarbaz olan John Montagu kumar masasında 24 saatlik bir galibiyet serisi yakaladı ama masasından ayrılmak istemedi. Acıkan adam kartlarını bırakmadan yemek yemek istedi. Böylece sandviç doğdu! İkinci bir hikaye de uzayda geçiyor. Astronot John Young, altı saatlik bir görev için uzay gemisine konservesi sığır eti sandviçi aldı. Sandviç kırıntıları ve parçaları sıfır yerçekimi koşullarında uzay aracına zarar verebilirdi ama araç sağlam döndü. NASA o zamandan beri hiçbir sandviçin tekrar uzaya gitmemesi için uğraşıyor.

16. Yeşil, sarı ve kırmızı biber aynı sebze değildir.

16. Yeşil, sarı ve kırmızı biber aynı sebze değildir.

Farklı renkli biberler bizim düşündüğümüz gibi her zaman aynı bitkiden değildir. Bazı yeşil biberler sadece olgunlaşmamış kırmızı biberler olsa da, sarı, turuncu ve hatta kırmızı biberlerin hepsi kendi tohumlarına sahip benzersiz bitkilerdir.

Domatesin de meyve olduğunu öğrendikten sonra yukarıdakiler çok şaşırtıcı olmasa gerek. Siz ne düşünüyorsunuz?

Bunlar da İlgini Çekebilir

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

1,7,13,14 ve Sandviç severim.