Görüş Bildir
Haberler
Musa Orhan Hakim Karşısında: Savunma Yapmadı, Susma Hakkını Kullandı

Musa Orhan Hakim Karşısında: Savunma Yapmadı, Susma Hakkını Kullandı

Batman'da yaşamına son veren 18 yaşındaki İpek Er'e cinsel saldırıda bulunarak ölümüne sebebiyet verdiği öne sürülen tutuksuz sanık Musa Orhan'ın yargılanmasına başlandı. Duruşmada savunma yapmayıp susma hakkını kullanan Orhan'ın tutuklanma talebi reddedildi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi. 

Batman'ın Beşiri ilçesinde, 18 Ağustos'ta hayatını kaybeden İpek Er'in, geride bıraktığı mektupta kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu söylediği Musa Orhan'ın yargılandığı davanın ilk duruşması Siirt'te başladı.

DHA’nın aktardığına göre,Musa Orhan duruşmaya, Ankara'dan SEBGİS sistemiyle katılırken, İpek Er'in annesi Hakime Kılınç, babası Fuat Er ve avukatları da hazır bulundu.

Neden susma hakkını kullandığını avukatı açıkladı

Neden susma hakkını kullandığını avukatı açıkladı

Duruşmaya SEGBİS'le bağlanan Musa Orhan, avukatların kendisine sorduğu sorulara yanıt vermemeyi tercih etti. 

Susma hakkını kullanan Orhan'ın avukatı Mehmet Erkan Akkuş, Orhan'ın neden susma hakkını kullandığını Twitter hesabından açıkladı: 

'Bunca lince ve manipülasyona rağmen İpek’in anısına saygısızlık olmaması için Musa Orhan susma hakkını kullanacaktır. Gerçekler dosyadaki deliller ile ortaya çıktı zaten.'

Tutuklanma talebi reddedildi

Tutuklanma talebi reddedildi

Duruşmaya HDP, İHD ve bölge baroları müdahil olma talebinde bulundu. 

Mahkeme heyeti, Musa Orhan'ın tutuklanma talebi ile müdahil olma taleplerinin reddine karar vererek, duruşmayı 25 Şubat 2021 tarihine erteledi.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Batman'da 18 yaşındaki İpek Er'i bir evde alıkoyarak 20 gün cinsel saldırıda bulunan ve ölümüne neden olan ve ‘nitelikli cinsel saldırısuçlaması ile yurttaşların günler süren tepkisinin ardından hakkında dava açılan ve tutuklanan uzman çavuş Musa Orhan tahliye edilmişti.

Bu süreçte #MusaOrhanTutuklansın etiketiyle binlerce paylaşım yapılmıştı.

Tepkilerin ardından İçişleri Bakanlığı, Musa Orhan hakkında açıklama yapmış ve Uzman Çavuş Musa Orhan'ın, Jandarma Genel Komutanlığı'ndan ihraç edildiğini duyurmuştu.

Ayrıca bakınız 👇

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
156
48
14
10
5
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sıradan Biri

Hemen hemen kaybedilen her şey yerine geri konulabilir ama bir ülke de AHLAK kaybolduğu zaman yerine geri konulabilir mi bilemem.

Kata kulli

18 yaşında bir gencin yaşamını elinden alan şerefsizin ceza alması için illa sosyal medyada tepki vermek mi gerekiyor? O halde adalet sosyal medyadan sağlans... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Allahımdan dilerim en ağır cezayı alır!