Görüş Bildir
Haberler
MHRS Randevusu Nasıl Alınır? MHRS e-devlet Giriş Ekranı ve Telefon Numarası

MHRS Randevusu Nasıl Alınır? MHRS e-devlet Giriş Ekranı ve Telefon Numarası

Hastanelere gitmeden önce randevu alınması gerekiyor. Randevular MHRS sistemi üzerinden kolaylıkla alınabiliyor. Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS), vatandaşların sağlık ocaklarından, hastanelerden, ağız ve diş sağlığı merkezlerinden sıra almasını kolaylaştıran bir sistemdir. Peki, MHRS randevusu nasıl alınır? MHRS telefonla nasıl randevu alınır? MHRS e-devlet üzerinden randevu nasıl iptal edilir? İşte detaylar. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

MHRS Randevu Alma

MHRS Randevu Alma

MHRS web sitesi üzerinden hastane randevusu almak veya iptal etmek için:

  • Öncelikle https://mhrs.gov.tr/vatandas/#/ linkine tıklayarak MHRS giriş sayfasına gidin.

  • Ardından açılan sayfada T.C kimlik no ve parolanızı girerek sisteme giriş yapın. (Eğer MHRS sistemine kayıtlı değilseniz altta bulunan e-Devlet ile giriş butonuna basarak kimlik doğrulama işlemini tamamlayıp e-Devlet üzerinden sisteme giriş yapabilirsiniz.)

  • Açılan sayfada sağ üstte bulunan 'Hastane Randevusu Al' yazısına tıklayın.

  • Arama tipini seçtikten sonra açılan sayfada karşınıza çıkan bilgileri doldurun. (Nereden, hangi bölümden ve hangi hastaneden randevu almak istiyorsanız.)

  • Ardından aşağıda bulunan 'Randevu Ara' butonuna tıklayın.

  • Eğer randevu bulunuyorsa uygun randevu saatini seçerek randevuyu onaylayın.

  • Eğer randevu yoksa başka bir günün veya başka bir hastanenin randevularına bakabilirsiniz.

  • Aldığınız randevuyu iptal etmek için ise ana sayfada bulunan aktif randevularım sekmesine tıklayın. Açılan sayfada iptal etmek istediğiniz randevunun yanında bulunan çarpı işaretine basarak randevunuzu iptal edebilirsiniz.

MHRS Randevu Telefon Numarası

MHRS Randevu Telefon Numarası

Hastanelerden randevu almak için ALO 182 çağrı merkezini arayabilirsiniz. Aradığınızda sistem sizi canlı operatöre bağlar. T.C. kimlik numaranızı verdikten sonra randevu oluşturmaya başlayabilirsiniz.

Canlı operatör size yönlendirici sorular soracaktır. Hangi hastaneden, hangi bölümden ve hangi doktordan muayene olmak istediğinizi söyledikten sonra uygun randevuların tarih ve saatleri öğrenebilirsiniz. Uygun randevular arasından dilediğinizi seçerek randevuyu onaylayabilirsiniz. 

Eğer seçtiğiniz doktordan size uygun bir randevu bulunmuyorsa, operatör diğer uygun doktorları ve tarih seçeneklerini size iletebilir. Bu seçenekler arasından dilediğinizi seçerek kolaylıkla randevu oluşturabilirsiniz. 

Hastanelere gitmeden önce randevu almanın hem sizlerin hem de değerli doktorlarımızın işlerini kolaylaştıracağını belirtelim.

MHRS Randevu İptal Etme

MHRS Randevu İptal Etme

Önceden aldığınız MHRS randevularınıza gidemeyeceğiniz durumlarda, diğer hastaların sağlık hakkını ellerinden almamak adına, randevunuzu iptal etmeniz gerekiyor. Randevularınızı ALO 182'yi arayarak iptal edebilirsiniz. MHRS internet sitesi üzerinden iptal etmek için ise aşağıdaki adımları uygulayın:

  • https://mhrs.gov.tr/vatandas/#/ adresine gidin ve sisteme giriş yapın

  • Randevu geçmişim kısmına tıklayın

  • Almış olduğunuz randevuları görüntüleyin

  • İptal etmek istediğiniz randevuyu seçerek kolayca iptal edin

MHRS Randevu Saatleri

MHRS Randevu Saatleri

MHRS sisteminde yaşanan yoğunluktan dolayı vatandaşlarımız zaman zaman sıra bulmakta zorlanabiliyor. Bu durumda MHRS sisteminde yeni günün randevularının ne zaman açıldığı da araştırılıyor. MHRS sisteminin sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre MHRS randevu saatleri şu şekilde;

  • MHRS yeni gün randevularının açılma saati: 10.00

  • En erken randevu alınabilecek zaman: aynı gün içerisinde randevu alınacaksa 2 saat içerisinde

  • En geç randevu alınabilecek zaman: 15 gün sonrası

Bu içeriklerimizi de beğenebilirsiniz

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
4
3
3
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın