Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji Uyardı: Çığ Tehlikesine Dikkat! Hangi İllerde Kar Yağacak?

Meteoroloji Uyardı: Çığ Tehlikesine Dikkat! Hangi İllerde Kar Yağacak?

GNS
09.03.2022 - 20:30

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan son dakika hava durumu raporuna göre 21 ilde şiddetki kar yağışı bekleniyor. Bu geceden itibaren etkisini göstermesi beklenen Balkanlar'dan gelen Aybar kar fırtınasının özellikle batı kesimlerde şiddetli olacağı öngörülüyor. MGM İstanbul'un da dahil olduğu 21 il için kar fırtınası uyarısında bulundu. Aynı zamanda uzmanlar çığ tehlikesine karşı dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti. Peki hangi illerde kar yağacak? Hava durumu nasıl? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Balkanlar'dan gelen soğuk hava dalgası eşliğinde yaşanacak olan Aybar kar fırtınası tüm ülke gündeminde yer edinen konular arasında. Meteoroloji uzmanları vatandaşları sürekli olarak dikkatli olmaları hususunda uyarıyor. Yaşanacak şiddetli fırtına sebebiyle İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bayburt gibi pek çok ilde yarın okullar tatil edildi. Aynı zamanda uzmanlar bazı bölgeler için çığ tehlikesi uyarısında bulundu. Peki yarın hangi illerde kar yağacak? İşte son dakika hava durumu detayları...

Hangi İllerde Kar Yağacak?

Hangi İllerde Kar Yağacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen açıklamalar doğrultusunda; yağışların Batı Akdeniz kıyıları, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ile bu akşam saatlerinde Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur ve yer yer sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Aynı zamanda 21 il için uyarıda bulunuldu. İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Kırklareli, Yalova, Bursa, Tekirdağ’ın doğusu, Balıkesir’in kuzeyi, Konya, Antalya'nın doğusu, Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Muş, Bitlis, Şırnak, Van'ın güneyi, Hakkari, Adıyaman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Sel ve Su Baskınlarına Dikkat!

Sel ve Su Baskınlarına Dikkat!

Yapılan açıklamada yağışların;  İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Kırklareli, Yalova, Bursa, Tekirdağ’ın doğusu, Balıkesir’in kuzeyi, Konya, Antalya'nın doğusu, Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Muş, Bitlis, Şırnak, Van'ın güneyi, Hakkari, Adıyaman ve Siirt çevrelerinde şiddetli geçeceği beklenirken ulaşımda aksamalar, su baskını, sel, yüksek kesimlerde buzlanma ve don gibi yaşanabilecek olumsuzluklar adına vatandaşların dikkatli olması gerektiği ifade edildi.

Çığ Tehlikesine Dikkat!

Çığ Tehlikesine Dikkat!

MGM tarafından yapılan açıklamalara göre Doğu Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu’da yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarda çığ riski bulunmakta.

Bu geceden itibaren olmak üzere Trakya ile iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın