Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji'den Uyarı Üstüne Uyarı!

Meteoroloji'den Uyarı Üstüne Uyarı!

adem kara
30.12.2014 - 08:45
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre bütün bölgelerimizin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Yozgat, Giresun, Trabzon, Rize, Erzurum, Bingöl, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevreleri ile Artvin'in kıyı kesiminin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Marmara'nın güney ve doğusu, Ege'nin kuzey ve kıyı kesimleri, Batı Karadeniz, Denizli, Uşak, Eskişehir, Samsun, Amasya, Ankara'nın kuzey ilçeleri ile Antalya'nın doğusunda kuvvetli olması beklenen yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Marmara, Kuzey Ege, Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Amasya, Samsun, Tunceli, Erzincan, Erzurum ve Bingöl çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. 

HAVA SICAKLIĞI: Kuzeybatı kesimlerde 8 ila 14 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden, kuzeybatı kesimler ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzey ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Batı Karadeniz kıyıları, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Göller Yöresi'nde yer yer kuvvetli (30-60 km/s) olarak, Güney Ege kıyıları ile Batı Akdeniz kıyılarında kısa süreli fırtına (50-70 km/s), Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında fırtına (60-90 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

Meteoroloji'den 4 önemli uyarı 

  • KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, Marmara'nın güney ve doğusu, Ege'nin kuzey ve kıyı kesimleri, Batı Karadeniz, Denizli, Uşak, Eskişehir, Samsun, Amasya, Ankara'nın kuzey ilçeleri ile Antalya'nın doğusunda kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

  • KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Batı Karadeniz kıyıları, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Göller Yöresi'nde yer yer kuvvetli (30-60 km/s) olarak, Güney Ege kıyıları ile Batı Akdeniz kıyılarında kısa süreli fırtına (50-70 km/s), Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında fırtına (60-90 km/s) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, ulaşımda aksamalar, ağaç devrilmesi, çatı uçması vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

  • KAR YAĞIŞI UYARISI: Marmara'nın güney ve doğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Eskişehir ve Kütahya çevrelerinde yoğun kar yağışı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

  • BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Marmara, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Çok bulutlu, güney ve doğusu ile zamanla bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bölgenin güney ve doğusunda kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (30-70 km/s), zamanla fırtına şeklinde (70-90 km/s) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgede buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BALIKESİR Çok bulutlu ve yoğun kar yağışlı 3

BURSA Çok bulutlu ve yoğun kar yağışlı 2

EDİRNE Çok bulutlu, zamanla kar yağışlı 0

İSTANBUL Çok bulutlu ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle ve gece saatlerinde Anadolu Yakası'nda kuvvetli olması bekleniyor. 3

EGE

Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kuzey ve kıyı kesimleri ile Uşak ve Denizli çevrelerinde kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak, bölgenin kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/s), gece saatlerinde Kuzey Ege kıyılarında fırtına (70-90 km/s) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, zamanla batı ve kuzey kesimleri karla karışık yağmurlu 7

DENİZLİ Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor. 10

İZMİR Parçalı ve çok bulutlu, yerel olarak kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı 7

MANİSA Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksek kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 7

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren Antalya'nın doğu kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin batı kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

ADANA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 17

ANTALYA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren doğu kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. 17

HATAY Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 15

MERSİN Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 17

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, kuzeybatısının karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı, Yozgat çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Eskişehir çevreleri ile Ankara'nın kuzey ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin güney ve doğusunda güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

ANKARA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, öğle saatlerinden itibaren kuzey ilçeleri yer yer kuvvetli olmak üzere karla karışık yağmurlu 8

ESKİŞEHİR Parçalı ve çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere karla karışık yağmur ve kar yağışlı 0

KONYA Parçalı ve çok bulutlu 11

NEVŞEHIR Parçalı ve çok bulutlu 14

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuvvetli olmak üzere karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; kıyı kesiminde yer yer kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BARTIN Çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere karla karışık yağmur ve kar yağışlı 3

BOLU Çok bulutlu ve yoğun kar yağışlı 2

DÜZCE Çok bulutlu ve yoğun kar yağışlı 4

ZONGULDAK Çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı 5

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu, Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz kıyılarının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Samsun ve Amasya çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, genellikle yağmur ve sağanak, Samsun ve Amasya çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AMASYA Çok bulutlu ve yağmurlu, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı 9

SAMSUN Çok bulutlu, yağmurlu, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yerel olarak kuvvetli olması beklneniyor. 8

TOKAT Parçalı ve çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 15

TRABZON Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 12

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile Erzurum ve Bingöl çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur, Erzurum, Erzincan, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ERZURUM  Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı hafif kar yağışlı 4

IĞDIR Çok bulutlu 7

MALATYA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı hafif yağmurlu 10

TUNCELİ Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı hafif karla karışık yağmur ve kar yağışlı 6

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgede ilk saatlerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

DİYARBAKIR Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde yer yer sisli 11

GAZİANTEP Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 9

ŞANLIURFA Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde yer yer sisli 11

SİİRT  Parçalı ve çok bulutlu 13

DENİZLERDE HAVA

Kuzey Ege'de tam fırtına, Marmara'da kuvvetli fırtına, Batı Karadeniz'de fırtına, Güney Ege ve Batı Akdeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Çok bulutlu ve yağmurlu, Rüzgar:Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7,akşam saatlerinden sonra 6 ila 8; Doğu Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğu, sabah ilk saatlerde kuzeybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m,batısında 3,0m,gece 4,0m, Görüş: Orta, yağış ve fırtınada zayıf.

MARMARA Hava Durumu: Çok bulutlu ve yağmurlu, Rüzgar: kuzey ve kuzeydoğudan gündüz 6 ila 8, akşam saatlerinden sonra 7 ila 9 kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m,gece 3,0 ila 4,0m. Görüş: orta,yağış ve fırtınada zayıf.

EGE Hava Durumu: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu; Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8, öğle 7 ila 9, akşam saatlerinden itibaren 8 ila 10, Güney Ege'nin kuzeyinde kuzey ve kuzeydoğu, sabah saatlerinde kuzeybatıdan, güneyinde ise güneybatıdan 4 ila 6, akşam saatlerinden sonra 5 ila 7 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, kuzeyinde 3,0 ila 4,0m, akşam saatlerinden sonra 5,0 ila 6,0m, Görüş: orta, yağış ve fırtına'da zayıf.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı ve güneybatıdan 3 ila 5 batısında 5 ila 7 kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, batısında 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: parçalı ve çok bulutlu; Rüzgâr: güney ve güneydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi.

Kaynak: http://www.mgm.gov.tr/tahmin/gunluk-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0