Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji'den 'Kuvvetli Yağış' Uyarısına Dikkat

Meteoroloji'den 'Kuvvetli Yağış' Uyarısına Dikkat

FreiGeist
25.08.2015 - 08:49

Yapılan son değerlendirmelere göre Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun doğusu, Sinop, Gümüşhane, Artvin, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olmak üzere Samsun, Ordu ve Sinop çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli, Ağrı, Iğdır, Van, Hakkari, Muş, Bitlis, Şırnak ve Kars çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemizin iç ve doğu kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey yönlerden, Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Doğu Karadeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Sinop çevreleri ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; yerel olmak üzere Samsun, Ordu ve Sinop çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 mm), Ağrı, Iğdır, Van, Hakkari, Muş, Bitlis, Şırnak ve Kars çevrelerinde kuvvetli (21-50 mm) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

BURSA Parçalı ve az bulutlu 30

İSTANBUL Parçalı ve az bulutlu 30

KIRKLARELİ Az bulutlu 31

KOCAELİ Parçalı ve az bulutlu 29

EGE

Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzey ve iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

AFYONKARAHİSAR Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 26

DENİZLİ Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 33

İZMİR Az bulutlu ve açık 33

MANİSA Az bulutlu 33

AKDENİZ

Az bulutlu ve açık, bölgenin doğusu ile zamanla iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA Parçalı bulutlu 35

ANTALYA Az bulutlu ve açık, iç kesimleri zamanla parçalı bulutlu 36

HATAY Parçalı bulutlu 32

ISPARTA Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 29

İÇ ANADOLU

Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA Parçalı bulutlu 27

ÇANKIRI Parçalı yer yer çok bulutlu 26

ESKİŞEHİR Parçalı bulutlu 27

KONYA Az bulutlu 27

BATI KARADENİZ

Parçalı yer yer çok bulutlu, Sinop çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı ilçelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Sinop çevrelerinde yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75 mm) olması bekleniyor. Rüzgarın Sinop çevrelerinde kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

BOLU Parçalı bulutlu 25

DÜZCE Parçalı bulutlu 26

KARABÜK  Parçalı bulutlu 29

ZONGULDAK Parçalı bulutlu 25

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Gümüşhane ve Artvin çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Samsun ve Ordu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75 mm) olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve batı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

AMASYA Parçalı ve çok bulutlu 27

SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu, yerel olarak kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25

TOKAT Parçalı ve çok bulutlu 25

TRABZON Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusunun yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Kars, Ağrı, Iğdır, Van, Hakkari, Muş, Bitlis ve Şırnak çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ERZURUM Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 22

KARS Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. 22

MALATYA Parçalı bulutlu 32

VAN Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. 22

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık, bölgenin doğusunun parçalı bulutlu, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ilk saatlerde Mardin çevrelerinde yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

DİYARBAKIR Parçalı bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 36

GAZİANTEP Az bulutlu ve açık 34

ŞANLIURFA Az bulutlu ve açık 34

SİİRT  Parçalı bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 31

DENİZLERDE HAVA

Doğu Karadeniz ile Güney Ege açıklarında fırtına; Batı Karadeniz'in doğusu ve Güney Ege kıyılarında fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, doğusu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/s), doğusu kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50km/s), sabah ve öğle saatlerinde 5 ila 7 (40-60 km/s); Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatı, doğusu güneybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, doğusunda 3,0 ila 4,0m, Görüş:İyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi.

EGE Hava Durumu: Az bulutlu, Rüzgâr: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/s), güneyi 4 ila 6 (30-50 km/s), Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/s), açıklarında 6 ila 8 (50-75 km/s) kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m, güneyinin açıklarında 3,0 ila 4,0m; Görüş:İyi.

AKDENİZ Hava Durumu: Az bulutlu, doğusu parçalı bulutlu, İskenderun Körfezi sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s), Batı Akdeniz'in batısında kuzeyli yönlerden 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı; Rüzgâr: Doğu ve güneydoğu, akşam saatlerinden sonra kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0