Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji'den 56 İl için Sarı ve Turuncu Kodlu Uyarı! Yarın Hava Nasıl Olacak? Hangi İllere Uyarı Verildi?

Meteoroloji'den 56 İl için Sarı ve Turuncu Kodlu Uyarı! Yarın Hava Nasıl Olacak? Hangi İllere Uyarı Verildi?

GNS
01.02.2022 - 21:39

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarın için hava durumu tahminini yayınladı. 56 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı verildi. 2 Ocak Çarşamba günü pek çok ilde sağanak yağış, şiddetli rüzgar ve fırtına durumuna karşı uzmanlardan vatandaşlara dikkatli olmaları konusunda uyarı yapıldı. Özellikle dışarı çıkması gereken vatandaşların tedbirli olması istendi. Peki yarın hava nasıl? Hangi illere sarı ve turuncu kodlu uyarı verildi? Hangi illerde fırtına uyarısı var? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kar yağışı yurt genelinde etkisini azaltırken, yağmur ve rüzgarın şiddetini artırdığı görüldü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan hava durumu raporu sonrası 56 il için sarı ve turuncu kodlu uyarılarda bulunuldu. 2 Şubat Çarşamba günü için uzmanlar vatandaşları fırtına konusunda uyardı. Peki yarın hava nasıl? Hangi illerde fırtına uyarısı var? İşte detaylar...

Meteoroloji Hava Durumu Raporu Uyarıları

Meteoroloji Hava Durumu Raporu Uyarıları

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından hava durumu tahmin raporunu yayınlandı. 50 kente sarı, 6 kente turuncu kodlu uyarı yapıldı.

Hangi İllere Turuncu Kodlu Uyarı Yapıldı?

Hangi İllere Turuncu Kodlu Uyarı Yapıldı?

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada; Çanakkale, Muğla, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize için turuncu kodlu uyarıda bulunuldu. Bu illerde gök gürültülü sağanak yağmur ve kuvvetli rüzgar görülecek.

Meteoroloji Sarı Kodlu Uyarı

Meteoroloji Sarı Kodlu Uyarı

Meteoroloji; Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Balıkesir, Bursa, İzmir, Manisa, Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar, Aydın, Denizli, Isparta, Burdur, Antalya, Karaman, Konya, Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kayseri, Bolu, Düzce, Zonguldak, Karabük, Bartın, Kastamonu, Sinop, Çorum, Amasya, Samsun, Tokat, Sivas, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Gümüşhane, Bayburt, Bingöl, Erzurum, Artvin, Ardahan, Kars, Ağrı, Muş, Van, Bitlis, Siirt ve Şırnak'a sarı kodlu uyarı yaptı. Bu illerde gök gürültülü sağanak yağış ve kuvvetle esen rüzgar görülecek.

Sarı ve Turuncu Kodlu Uyarı Nedir?

Sarı ve Turuncu Kodlu Uyarı Nedir?

Sarı Kodlu Uyarı: Hava durumundaki potansiyel tehlikeyi ifade eder. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

Turuncu Kodlu Uyarı: Bu renkte tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla gerçekleşmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemel görülür. Çok tedbirli olunması, güncel meteorolojik koşullar ve tahminlerin takip edilmesi gerekmektedir.

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın